31

(17 replies, posted in Bewijsstukken)

Nog een klein detail:

(...) Bovendien is er op verzoek van de familie Cocu nog een nieuwe expertise van het wapen uitgevoerd door het Polytechnisch Instituut van Bergen. Het besluit is hetzelfde als dat van Wiesbaden: de hulzen die in Genval en Halle gevonden zijn, zijn wel afkomstig van hetzelfde wapen, maar komen niet uit de bewuste Ruger .38. (...)

Bron: Forum

Niet dat mijn post enige zin zou hebben. Het volk wordt nu éénmaal graag beduveld en handige pitcher-boys spelen daar maar al te graag op in.

32

(20 replies, posted in Organisaties)

Maar zou u ons dan eens kunnen vertellen hoe die morfine-tabletten van BIOS dan wel in Karachi op de lokale markt zijn verzeild geraakt.

33

(20 replies, posted in Organisaties)

Het is niet omdat er morfine-tabletten waren van BIOS die niet bestemd waren voor de lokale markt in Pakistan dat die er niet niet zouden kunnen verhandeld geweest zijn. Een mooie bijverdienste is altijd meegenomen.
Karachi was in elk geval wel een plaats waar al eens een (tussen)landing werd gemaakt:

(...) In 1978 ging het weer fout met de Belgische drugsmokkelaar Joseph Vienne. Op voorspraak van de Franse heroïnebaas Farcy, die in Scheveningen vijf jaar uitzat wegens de handel in heroïne in Nederland, zou Vienne met geld van u naar Bangkok zijn afgereisd om daar tien kilo heroïne te kopen. Farcy had u beloofd, dat hij met die tien kilo een belangrijke Chinese heroïnebende in Amsterdam zou kunnen oprollen. Vienne werd op de terugweg gepakt in Karachi met 24 kilo heroïne: tien kilo voor u, tien kilo voor Farcy, die hoopte snel vrij te komen en vier kilo voor twee van uw medewerkers. Hij zei, dat hij voor u werkte.

Akkoord

François: "Dat klopt. Maar dat was een operatie die in samenwerking met de Nederlandse politie is gedaan. De CRI, de Criminele Recherche Informatiedienst in Den Haag had zich daarmee akkoord verklaard. Het zou een zogenaamde "gecontroleerde” levering van heroïne worden. De aanhoudingen zouden dan in Amsterdam geschieden.”

Wat is een gecontroleerde levering?

François: “Er was een overeenstemming met de douane op het vliegveld Zaventem bij Brussel. Als men iets in de valiezen zou vinden, zou men dan niets doen. Vanaf het vliegveld zouden de smokkelaars naar Nederland door de Nederlandse politie worden gevolgd. Dat gebeurde heel vaak, en daar moest ook toestemming van de hoge chefs voor komen. Die wisten daar steeds van."

U bent toen zelf naar Karachi gegaan?

François: "Ja, want iedereen, iedere drugsmokkelaar zegt tegenwoordig als hij gepakt wordt, dat hij voor de politie werkt. Dat zou ik ook zeggen als ik met een hoeveelheid heroïne werd aangehouden. Tja, en dan die vier kilo voor mijn twee medewerkers. Ik geloofde dat toen natuurlijk niet Saillant is overigens, dat één van die twee mannen iets later bij mijn dienst is vertrokken. De reden was dat hij niet meer tegen het harde werken en de spanningen op kon. Later wilde hij weer terug komen. Ik heb hem toen afgewezen. Uitgerekend deze man heeft toen bij zijn superieuren op een onderzoek naar mijd werk aangedrongen. Hij maakt nu ook deel uit van het team, dat het onderzoek doet”. (...)

Bron » Forum

34

(20 replies, posted in Organisaties)

Bedoelt u dan dat het niet klopt dat onderzoeksrechter Francine Lyna commissaris Frans Reyniers met een onderzoek heeft belast op verzoek van de Pakistanen?

35

(75 replies, posted in Bewijsstukken)

We weten natuurlijk niet welke naam er stond genoteerd in de agenda van Francis Verzar. In een krantenartikel wordt wel wel gewag gemaakt van de moord op het Pools koppel juweliers in het Henegouwse Anderlues op 1 december 1983 maar van de overval op de Delhaize van Beersel op 7 oktober 1983 wordt er niets geschreven » Nieuws

36

(75 replies, posted in Bewijsstukken)

Wanneer werd dat dan vastgesteld dat de nummerplaat EXA 146 gebruikt werd op de Golf GTI van Van Camp? Als men de (uitgebrande) Golf heeft gevonden in het Bois de Hourpes of tijdens één van de hold-ups in Beersel of Anderlues?

37

(92 replies, posted in Onderzoekspistes)

Xenophon wrote:

Ja maar let op, die cheques indertijd dat was geen gewoon papier, die vielen niet zo snel uit elkaar.  Er hangt ook zeer veel af van hoe ze gebonden/gestapeld waren, in wat soort water ze terechtkwamen etc.

Ach ja, die cheques waren niet van papier maar geplastificeerd. Vermeersch had met oud-collega’s een tegenexpertise uitvoeren » Forum

38

(69 replies, posted in Algemeen)

Zeker een mooi monument. Maar ik had het over de herdenking die elk jaar wordt gehouden op de begraafplaats van Aalst » Nieuws

39

(69 replies, posted in Algemeen)

Morgen herdenking. Ben benieuwd wat de kletsmajoor nu weer uit zijn mouw gaat schudden om zich proberen interessant te maken.

40

(88 replies, posted in Algemeen)

Will Tura | Hopeloos » Youtube