271

(116 replies, posted in Bibliografie)

Ik lees het boek momenteel, en inderdaad er passeren veel figuren de revue. Figuren die ook in andere dossiers opduiken. Ik heb besloten maar een soort schema te maken met namen en zaken die met elkaar verbonden zijn. Heb dat al eens gedaan met materiaal uit artikels en andere boeken.

Uiteindelijk draait het steeds om VDB , aan de top van de "voedselketen" nu die is dood, wie er wel nog leeft is Le Prince Albert en die duikt ook enkele keren op. Hoogstwaarschijnlijk is die niet echt actief bezig geweest met die dingen, maar plakt zijn naam wel onder een paar andere hete hangijzers. 

Ik moet het nog volledig doornemen maar dat er geheime diensten in betrokken zijn, is zo goed als zeker. Ze zijn immers de enigen die in staat zijn, om een andere politiedienst af te schudden of een onderzoek zodanig te saboteren dat het niet meer op te lossen is. Dat de Mossad hierin het minst opvalt is eigen aan de Mossad, dat zijn immers de besten in de business.

272

(52 replies, posted in Bewijsstukken)

Ja om nu nog het vliegverkeer te gaan traceren van op die vliegvelden is het rijkelijk laat natuurlijk, zou men dat ooit gedaan hebben?

273

(52 replies, posted in Bewijsstukken)

Dus zou je eerder kunnen stellen dat de E42 hun vluchtroute was, met dan een ander voertuig dat ergens in het bos klaarstond. Wat is de relatie met die plaatsen, t.o.v.:

  • De doelwitten

  • Woonplaats mogelijke daders

  • Vindplaatsen van wapens, uitgebrande wagens, ...

Ergens moet er misschien wel iets zijn dat een zekere logica geeft aan dit alles. Of zijn het gewoon plaatsen die genoemd worden om verwarring te stichten.

274

(30 replies, posted in Politiek & Business)

Vanden Boeynants en De Bonvoisin waren gelieerd met elkaar via het CEPIC, ik geloof zelf dat je gerust kan stellen dat ze mekaar vrij goed kenden. Als De Bonvoisin via Haemers die ontvoering in scene zou gezet hebben moet VDB er dus ook van geweten, hebben, of ze moeten het echt gedaan hebben om hem te treffen, maar dan snap ik niet goed waarom ze hem niet gewoon vermoord hebben, daar is veel minder risico aan verbonden dan zo'n ontvoering op te zetten.

En waarom jezelf laten ontvoeren?

275

(22 replies, posted in Politiek & Business)

VDB en hoogstwaarschijnlijk een paar andere politieke figuren en of magistraten hebben heel goed geweten wat er aan de hand was, al dan niet rechtstreeks betrokken. Hadden dit normale overvallen geweest, waren die gasten al lang gepakt geweest, of had men daar al lang een sluitende verklaring voor kunnen geven.

Maar omdat iets of iemand blijkbaar op een slechte manier in de spotlights zou komen te staan als het uitkomt (hetzij als opdrachtgever, hetzij als slachtoffer van een onwelriekende afpersingszaak) moet het deksel op de beerput blijven. Dat is volgens mij de enige conclusie die je echt kan trekken. Mochten ze er niks mee te maken hebben, dan hadden ze er alles aan gedaan om die gangsters te pakken maar dat is nooit gebeurd.

276

(13 replies, posted in Roze Balletten)

Nog een groter probleem waar onze huidige vorst in betrokken kan zijn, is zijn toenmalige functie. Hij was kroonprins en dus pipo van buitenlandse handel en we zien hier sporen naar wapenhandel, al dan niet illegaal, diamantenzwendel, ...

1 + 1 = 2, hij moet bv. nog maar contacpersoon x met contactpersoon y hebben samengebracht om al betrokken te zijn in een of andere onfrisse zaak. Herinner u die Nederlandse prins die betrokken was in het Lockheed-Martin schandaal.

Het akkefietje van Lorre met de zeemacht vorig jaar heeft toch ook voor weken media aandacht gezorgd, gelukkig is de Lorre maar kroonprins op de 9e plaats en binnenkort op de 10e of 11e plaats, dus kon het zoveel kwaad niet, maar laat dat eens gebeuren met Prins Filip. Ik moet er u geen tekeningske bij maken zeker hé. Hebben ze bovendien ook nog sjans dat het huidige klimaat ook beter toelaat hierover te "communiceren" en de boel te regelen.

277

(102 replies, posted in 1985)

Renne wrote:

Misschien hielpen er mensen uit het Aalsterse aan de wagens. Podevijn (lees Gangterpolis bij 1985 Aalst) was een garagist en had er ook connecties in en ze gingen voor het opdrijven van wagens. Speciaal naar Duitsland en testen hun wagens hier op het circuit in Zolder. Hij en zijn vrienden zaten in een raceclub.

Ik had er ook aan gedacht aan die mogelijkheid, bovendien kunnen die garagisten ook gemakkelijk auto s laten verdwijnen indien nodig. Het is daarom Podevijn niet, maar dat brengt ons terug naar onze omgewisselde golf.

Ok, er zat misschien iemand in dat café met een Golf, de overvallers rijden ook met een golf. Dan wordt er in een bos een golf uitgebrand weergevonden, samen met aan de bende gerelateerde spullen. Maar het is niet de golf die gebruikt is in Aalst, het is een andere.

Was het de golf van de caféklant? Was het een golf die ze ook gebruikt hadden en waar ze vanaf wilden, maar waar is de originele dan naartoe? En waar is hij gewisseld, je wil toch niet met een golf blijven rond toeren die vol kogelgaten zit, waar je net een overval mee gepleegd hebt.

Stel dat ze met de originele tot in dat bos geraakt zijn, waarom steken ze hem daar dan niet in brand? Nee het risico lopen er nog ergens anders mee naartoe te rijden en dan eentje die perfect in orde is, steken ze in brand. En hoe geraken ze dan weer weg? De Mercedes met Nederlandse nummerplaten, of staat daar iets anders klaar ?

278

(760 replies, posted in 1985)

Ik heb geen medische kennis, maar ken wel iets van wapens. Het hangt er vanaf hoe je geraakt wordt, is het antwoord. Ik weet niet precies met wat er geschoten is, maar ik dacht dat het om een revolver ging. De meeste politie revolvers hebben een kaliber .357. Dit zijn wapens met wat ze noemen stopkracht, als ge ooit een .357 gezien hebt en ge zet daar ne 9 mm tegen  dan zie je het verschil.

Een .357 heeft meestal een platte kop en geeft een mushroom effect bij inslag, dwz als hij uw vlees raakt, penetreert hij en vervormd, begint door die vervorming eventueel te tuimelen en kan zelf versplinteren in uw lichaam. Als er al een exit wound is,  is dat meestal een verschrikkelijk groot gat. Maar doordat de kogel al z'n energie afgeeft bij het inslaan en vervormen is de klap voor uw lichaam op dat punt vrij zwaar, 1 zo'n kogel in uw lichaam is genoeg. Zelf als er geen vitale organen geraakt zijn, zal je hoogstwaarschijnlijk sterven door bloedverlies, of bloedvergifteging. De wonden die dit soort kogels maakt zijn ook niet rap even op te lappen in een bos. 

Een 9 mm heeft een veel hoger penetrerend vermogen, is kleiner en heeft dit mushroom effect niet (meestal zijn dit volmantel patronen). Als de kogel genoeg energie heeft (als je dicht genoeg staat)  zal die los door uw lichaam vliegen of in het slechtste geval blijven steken, maar hij vervormt niet. Ge krijgt dus een keurig, beter te verzorgen gaatje.

De slug of hagel van een Riot gun is nog verwoestender. Van kortbij is dat bijna altijd dodelijk, een riot gun verliest overigens meeste van zijn energie na 50 meter. Maar als je van een meter of 5 geraakt wordt, moet je een verdomd goeie engelbewaarder hebben. En dat geraakt worden neem dat maar heel ruim, is het hagel dan is uw hele lichaam een vergiet, is het een slug, dan spreken we over een vrij bloederige bedoening. Kans op overleven zo goed als nihil.

Kogelvrije vesten zijn ontwikkeld met vooral handwapens in gedachten. Er zijn er die de slag van een M16/Kalasjnikov of Fal en de slug van een riot kunnen vangen maar ik denk dat ge u dan toch een paar dagen niet echt goed gaat voelen. Inslagen van handvuurwapens worden redelijk goed geabsorbeerd en aangezien het hier hoogstwaarschijnlijk de vesten van Temse waren, zullen ze wel een goeie vest gehad hebben.

De slag van high power geweren, die zware munitie of heel snelle munitie verschieten daarentegen, (P90 of Remington 500 scherpschutter geweren) gaan door die vest heen. Ik ga het zelf nooit proberen om met een kogelwerende vest een kogel uit gelijk welk wapen te vangen. Ik heb genoeg gezien wat sommige wapens zelf met betonijzer kunnen aanrichten.

Als onze killer geraakt was, door een patroon uit een revolver, een 357 of een 38 (gelijk waar in zijn lichaam trouwens), dan moeten ze daar wel een hele straffe dokter voor gevonden hebben, om hem in het bos daar bij het licht van een pielamp of koplamp te staan opereren. Vergeet niet men hoeft u helemaal niet in het lichaam te raken om u te doden, ik zou de sukkelaars de kost niet willen geven die gestorven zijn door een kogel in hun been of arm, ader geraakt en dan duurt het geen uur voor ge doodbloed.

279

(149 replies, posted in Staatsveiligheid)

Als je de kleine man wil treffen blaas dan een bus of een trein op, altijd prijs, veel doden, totale willekeur, ... CCC daarentegen was heel gericht en de enige reden dat er doden gevallen zijn lag in het feit dat ze een keer gemist hebben met hun waarschuwingen. De Bende was nog iets anders, totale willekeur en toch weer niet. Eerst doen ze Colruyts, dan Delhaizes. Ze wacken ook nog wat juweliers, overvallen wapenhandelaars, restaurants, ... Zelf taxichaufeurs. Je kan daar totaal geen staat op maken, alleen komen er wel dezelfde namen, en de rijkswacht en ex-rijkswachters terug. Ja, wie weet Spanning creëren, maar waarom dan zoveel mensen gebruiken en zoveel risico nemen om dat te doen, terwijl het zoveel eenvoudiger kan.

Zelf indien ze overvallen plegen om budget te krijgen voor beter materiaal, waarom dan een sadistisch genoegen scheppen om mensen zomaar te vermoorden, daar moet ge nen behoorlijke geflipten opgefokte pipo voor zijn om dat te doen. Terwijl je minstens evenveel indruk maakt met een paar keer flink in het plafond te schieten en een paar mensen in de benen te schieten. Gecamoufleerde executies, je schiet diegene af die je wilt hebben en dan doe je er nog een paar extra om te laten zien dat het eigenlijk niet om diegene ging.

Ik heb het artikel over Aalst nog eens doorgenomen en ik snap denk ik wat je bedoelt met diegene die ze moesten hebben, hebben ze gemist, ... Is het die journalist? Nu het is gewoon een feit dat er heel wat onfrisse zaakjes zijn, niet alleen in deze zaak, ook in de zaken rond de X getuigen, ... Mensen die op vreemde manieren gezelfmoord worden, verongelukken, ... Misschien zitten er ook echte ongelukken en zelfmoorden tussen, wie zal het zeggen. Maar het is allemaal wel heel toevallig.

280

(102 replies, posted in 1985)

Ik dacht inderdaad spontaan aan De Vleeschauwer, kan er natuurlijk zoals je zegt totaal niks mee te maken hebben, maar het is toch wel frappant dat ook hier niemand ooit voor veroordeeld is. Wel eens een paar arrestaties, maar die hebben ze allemaal terug moeten lossen.

Wat de golf betreft, ze moeten inderdaad een garagist/chauffeur gehad hebben die heel bedreven was met die GTI. Het voordeel van de GTI is, dat hij heel snel is, wendbaar, goed mengt in het verkeer, maar vooral zo'n achterklep heeft van waaruit ge gemakkelijk kunt schieten. Dus we komen terug op ons achtervolging, na de aanslag in Aalst, waarom schoten ze niet op die achtervolgende BMW?

In andere achtervolgingen zien we ze dat wel doen, ( bv. het stopmaneuvre om de voorbijrijdende rijkswachtwagen te doorzeven. Toen hadden ze geen GTI en konden ze de achterklep niet opengooien.)