281

(110 replies, posted in 1982)

Als het hier om een wapen met gladde loop gaat (wat hoogstwaarschijnlijk ook zo is) is het heel moeilijk om met een ballistisch onderzoek vast te stellen of dat wapen gebruikt is. Aangezien het geen groeven op de kogel kan trekken, omdat het geen groeven in de loop heeft.

Als ze hagel gebruikt hebben is het zo goed als onmogelijk om te bewijzen dat met dat wapen geschoten is. Of je moet de slagpen met een gebruikte huls kunnen matchen. Dus ne slimmerik haalt de slagpin er eerst uit voor hij het dumpt en dumpt die pin ergens anders en zo'n klein onderdeel is heel moeilijk weer te vinden.

282

(13 replies, posted in Roze Balletten)

Heb je gezien wat het resultaat was van de laatste uitschuiver? En dat was gewoon iets, wat ook iedereen die de gazet alle dagen grondig leest al lang zelf had uitgevogeld (de voorkeur van Albert II voor bepaalde politieke scenario's).

Kan je je even voorstellen wat er zou gebeuren als je morgen een video online zou zetten waarop te zien is hoe onze vorst in de confituur ligt te walsen met een paar blote madammen? En dan mogen die nog meerderjarig zijn. Dan staat het zwart op wit hé. Nu kunnen we speculeren zo veel we willen en voor wie een beetje nadenkt, waar rook is zal wel vuur zijn nietwaar, maar we hebben geen fotokes, filmpjes of echte getuigenissen.

En als ze ooit bestaan hebben zullen ze nu wel al lang vernietigd zijn, of er moet nog een of andere pensioen gerechtigde snoodaard ze nog ergens in een kluis hebben, als levensverzekering. Dus ik denk niet dat we ons nog illusies moeten maken om die ooit nog terug te vinden.

283

(760 replies, posted in 1985)

Die achtervolging, dat is het eerste dat ik daar van lees, maar het maakt het geheel heel interessant. Ik zat direct te bedenken, dat als je net een holdup gepleegd hebt, en er hangt een nozem met een BMW achter u met zijn lichten te knipperen, je die als gangster toch gewoon beschiet (je hebt net 8 mensen afgeschoten). Niets van dit alles. Dit is wel het zuiverste bewijs dat er iets mis was.

  1. De killer is geraakt en ligt te creperen (een inslag in gelijk welk lichaamsdeel van een .357 of een .38 is behoorlijk pijnlijk, zo niet dodelijk. Daarom niet onmiddellijk, maar wel zonder doktersbezoek.)

  2. Het is de golf die ze gaan dumpen, de andere is al op een of andere manier weggefoefelt met de inzittenden. Eigenlijk ook wel aannemelijk, de golf draait in het industriepark in en wordt daar gewisseld (wat wel een groot risico is).

Ik denk persoonlijk dat ze hem gewisseld hebben in het bos en dat onze killer dus inderdaad getroffen was. Ik heb zelf ook heel wat tijd op de schietbaan doorgebracht, weliswaar met geweren, maar ook met de .357 revolver van een collega en ik haalde daar voor een eerste schietbeurt op de 25 meter baan in de snelvuur, (draaiende kaarten) vrij goede resultaten mee af. Ik ben er dus zeker van dat een getrainde flik met zijn eigen wapen een wegstuivende golf wel degelijk kan raken.

De verwisseltruc met de golf: als dat in Aalst of onderweg gebeurd is, moeten ze daar toch ook ergens medeplichtigen gehad hebben. Die ofwel die auto direct weggemoffeld hebben in een garage  ofwel die GTI op een camion gereden hebben, wat trouwens ook niet eenvoudig te presteren is.

284

(102 replies, posted in 1985)

Is er ergens een lijstje beschikbaar met de namen van al de slachtoffers / getuigen?

285

(102 replies, posted in 1985)

Renne wrote:

Lees dit eens, dan lees je dat de rijkswacht er voor iets tussen zit en waarschijnlijk voor heel veel.

Als ik dat zo lees, dan moet ik onmiddellijk aan een andere zaak denken uit het waasland. Ze hebben het lijk wel teruggevonden, geëxecuteerd, maar geen dader(s). Het heeft daarom daar niet direct iets mee te maken, kan ook om een ander beerputje gaan, maar als ik dit nu lees, ja, waarom niet?

286

(102 replies, posted in 1985)

Renne wrote:

Of er bij de slachtoffers een garagist was weet ik niet direct, maar er is wel een verband met één van de slachtoffers. De familie Vanden Steen-Van den Abiel + dochter die in Aalst vermoord of gedood werden hadden nauwe banden met Garage Podevijn in Aalst.

Misschien iets gezien of gehoord, dat niet mocht geweten zijn. Een auto gezien, iemand met wapens zien prutsen, ... Want, toch raar, allemaal overvallen rond het Brusselse, buiten die ene keer in Temse waar men die vesten moest hebben en dan moorden ze in Aalst gericht die familie uit, en schieten nog een hoop andere mensen overhoop. Ineens in Aalst, niet zo heel ver van Brussel, maar in Vlaanderen. Waar ligt de link ergens, ergens moet die er toch zijn.

287

(149 replies, posted in Staatsveiligheid)

Persoonlijk geloof ik meer in deze piste: de Bende als moordcommando. En degene die er "onschuldig" bij vielen, als collateral damage. Mede om de echte reden zo goed mogelijk toe te dekken. Hoe zou het anders mogelijk zijn dat de politie niks vind, dat het onderzoek van zodra het op hoog niveau komt gesaboteerd wordt. Dat wijst allemaal op manipulatie van hogerhand (staatsveiligheid, ... ).

Als je een angst onder de bevolking wil creëren is dat het eenvoudigst door bommen te plaatsen, (zie CCC) weinig of geen getuigen, totale willekeur in de slachtoffers en je kan het doen vanuit je luie zetel zonder auto's te moeten pikken en veel risico te lopen. Tenzij je een bomauto wil gebruiken natuurlijk. Waarom hebben ze uiteindelijk Carret en vrienden wel gepakt? Omdat het hoogstwaarschijnlijk echte communisten waren, hadden dat staatsveiligheid-jongens geweest, dan waren ze ook nooit gepakt.

288

(102 replies, posted in 1985)

Een klein vraagje, was er bij de overvallen in Aalst, geen garagist bij de slachtoffers? Misschien iemand die hier meer van wist, of meer wist over andere GTI's. Want uiteindelijk waarom altijd GTI's en geen Opel Manta of Ford Capri, of BMW, Saab of Porsche, ook allemaal vrij snelle wagens in de jaren 80.

289

(51 replies, posted in Roze Balletten)

Ondertussen staat het filmpje ook op de onlive versie van het Algemeen Dagblad in Nederland » www.ad.nl

De vraag is natuurlijk; waarom gaat iemand een copy van dat filmpje op het net gooien? Is het iemand die via via, aan dat videoke geraakt is, en het nu onder de "anonimiteit" van het internet gaat publiceren. Gewoon om het aan iedereen te laten zien.

Is het iemand die dit met een bedoeling gepost heeft, die ons iets wil zeggen, wil tonen, of die het door het op het internet te zetten, zeker wil zijn dat het nu voor altijd beschikbaar is, en het niet zomaar weer kan gewist worden. ( De tijd dat het online gestaan heeft, is voldoende geweest om voldoende copyen te maken.)

Is het iemand die wil zeggen, kijk ik heb dit, maar ik heb misschien nog wel meer. We kunnen er van uitgaan, dat als hij /zij zo dicht bij de bron zit dat ze een originele confituur video hebben, ze misschien nog wel meer hebben ook , dat nog niet getoond is.

Kortom dit filmpje dat eigenlijk niet echt iets nieuws brengt (buiten misschien wie zijn de anderen op die tape). Moet toch eens goed bekeken worden en brengt ons misschien wel iets nieuws, door te weten te komen wie heeft dat filmpje gepost, waarom en van waar komt het origineel beeldmateriaal. Misschien is die film wel gelekt via Youtube, in de hoop een paar onbekenden te identificeren, een aantal mensen kome met hun gezicht immers nogal expliciet in beeld.

290

(51 replies, posted in Roze Balletten)

Zolang de hooggeplaatsten van toen in leven zijn, zal er hier niet veel schot in de zaak komen. Alhoewel er beweegt inderdaad wel meer, de Kroon ontbloot, ... De Strihou die ondertussen wel al een gezegende leeftijd begint te krijgen. Veel politieke fosielen die de macht beginnen verliezen of wanhopig proberen zich toch maar boven water te houden. Al dat gedoe rond de staatshervoriming zie je het oude clubje machtshebbers de hoofdpartouzeur van toen maar te hulp schieten.

Je ziet de angst en paniek toenemen bij elke verkiezing, niet alleen het verlies van privileges dat dreigt, maar ook het openen van serieus stinkende puttekes, ... Als het doek valt, over het hof en 't belgiekske  zullen we het antwoord krijgen, en geen seconde vroeger.