341

(147 replies, posted in Andere Personen)

Dus: volgens de dochter van Lekeu is hij één van de leden van de Bende van Nijvel (Humo-reportage). Wat nu volgt is een wilde hypothese:

Lekeu heeft schrik dat ze hem gaan vermoorden om hem het zwijgen op te leggen. Dus gaat hij naar de pers met een flutverhaal over groep G, zodat hij even in de belangstelling staat. Hij denkt zichzelf hiermee in te dekken, want als hij in de belangstelling staat worden eventuele belagers ontmoedigd om hem uit te schakelen. De politie zou immers sneller een verdacht overlijden vermoeden, wat men zou onderzoeken en dat zou zijn lidmaatschap en dat van anderen doen uitkomen. Na verloop van tijd raakt hij weer uit de belangstelling... en hij sterft. Zie hem nog handjes schudden met de politie in de VS: hij wou echt dat ze hem kenden.

342

(527 replies, posted in Hypotheses)

Misschien heeft Ben Insider's persoonlijk e-mailadres, om hem nog eens te smeken?

343

(54 replies, posted in Bewijsstukken)

Ben, zegt Bouten nog meer over Delsaut in deze context? Indien niet, dan denk ik niet dat we Delsaut's verhaal over dat machinegeweer moeten geloven.

344

(960 replies, posted in Bende De Staerke)

Dit kan wel zo zijn, maar vormt nog geen bewijs dat De Staerke één van de kernleden van het commando in Aalst was. Vergeet niet dat de Bende "Te voet naar Scherpenheuvel" aanvroeg voor de Bende van Hofstade. Mogelijk vormden  De Staerke & Co de Bende van Hofstade, die als bliksemafleider moest dienen. Spreek me aub tegen met een betere mening. Maar hierover discussiëren is spijtig genoeg nutteloos als zelfs Eddy Vos geen precieze reconstructie wil maken.

345

(504 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Bedoel je dit Ben (Bihay en Balfroid spreken):

"Bij de begrafenis van Mendez gaan wij naar de kerk om Bouhouche te onderscheppen. We vragen hem met ons mee te gaan om hem een paar vragen te stellen. We brengen Bouhouche naar Waver. Eerst ondervragen we hem over Goffinon om een uitweg te hebben. En we zetten hem wat onder druk. Op dat ogenblik zegt Bouhouche ons: 'Jullie zoeken de bende van Nijvel? Maak jullie geen zorgen. Er zal niets meer gebeuren.'"

Uit: Bendecommissie II, bijlage IV P. 276.

Inderdaad mysterieus. We beschikken niet over een paar elementaire puzzelstukken om de zaak uit te klaren.

346

(1 replies, posted in Hypotheses)

Eigenlijk kunnen we helemaal niets weten, want:  

  • de getuigen zijn niet te vertrouwen

  • de politie is niet te vertrouwen

  • het gerecht is niet te vertrouwen

  • de politiek is niet te vertrouwen

  • Koning (toen nog kroonprins) Albert is niet te vertrouwen.

't Zou slimmer zijn om het onderzoek andersom te voeren: de meerderen van de politie aanpakken die zeggen dat het onderzoek geboycot wordt. Wie zei tegen hen dat het zou tegengehouden worden? Die mensen hardhandig aanpakken en klaar is Kees.

Natuurlijk zegt Eddy Vos dat hij niet belemmerd wordt. Maar die getuigenissen waarnaar verwezen wordt in de Panorama-uitzending zeggen het tegenovergestelde. Ik geloof eerder slecht dan goed nieuws inzake het Bende van Nijvel-dossier.

347

(960 replies, posted in Bende De Staerke)

Ben wrote:

Humo vraagt: De gangster droeg een bivakmuts. Hoe kunt u dan zo zeker zijn?
"Ik herkende zijn postuur en zijn manier van lopen? Hij had een heel speciale stap, een stap die zei: "Hier ben ik, allemaal uit de weg." Ik kende Johnny van lang geleden uit het uitgaansleven. Hij was toen al nergens bang van. Als het moest pakte hij in zijn eentje tien Turken aan."

Als Philippe De Staerke meedeed dan:

In geval van drie daders: Heeft Nevens niemand doodgeschoten en heeft de bende Philippe De Staerke afgezet onderweg naar La Houssière. (Philippe De Staerke is immers niet gezien in het bos, twee anderen wel; Philippe De Staerke is nog in leven). In de veronderstelling ook dat er geen extra persoon bij de auto stond in La Houssière en de auto in La Houssière geen afleidingsmanoevre was, wat goed zou kunnen.    

In geval van vier daders: Is Philippe De Staerke de vierde die de Delhaize langs achter verlaten heeft en moest hij onderweg niet worden afgezet.

348

(753 replies, posted in 1985)

De info ivm Patrizia Bingoni staat ergens in het begin van dit topic! OK, ze zal wel lastig doen omdat ze hier met naam genoemd wordt, maar ik word nog lastiger als haar recht op rust belangrijker zou moeten zijn dan het recht van de slachtoffers op gerechtigheid.

349

(753 replies, posted in 1985)

Patrizia Bingoni, de vriendin van Finné,  is dat deze vrouw? Zou zij niet weten waarmee hij zich bezighield en wat de reden kan zijn achter zijn overlijden? (Als ik me vergis, Ben, bijdrage schrappen!) 

» www.facebook.com
» www.lesalon-maisondebeaute.be

350

(753 replies, posted in 1985)

En net wanneer de krantenman de clue wil geven, is het gedaan!