41

(116 replies, posted in Bibliografie)

In Nederland is het gewoon nergens te krijgen. Ik heb hem zelf 2dehands gekocht, als je wilt mag je die wel lenen als je hem daarna weer terugstuurd.

42

(504 replies, posted in Algemeen)

Het mooiste zou zijn als verantwoordelijken gepakt en gestraft worden maar ik zie dit echt niet gebeuren, in al die jaren van onderzoek is er niet echt veel succes geweest. Ik denk dat de kans groot is dat er mensen gaan praten bij verjaring, ook zou het natuurlijk kunnen dat bepaalde mensen hun verhaal gaan verkopen er zijn natuurlijk genoeg verdachten die het schijnbaar niet al te breed hebben (denk aan Michel Cocu, Phillipe De Staerke).

43

(154 replies, posted in Wagens)

Ervan uitgaande dat getuige Phillipe C een driedeurs GTI zag in het bos na de overval (maar niet weet of het een mk1 of 2 was). Er in Aalst een mk2 GTI gebruikt is (maar er ook gezegd word dat dat een 5 deurs was, wat vreemd zou zijn want dan de reus gewoon via een achterportier kunnen instappen en niet via de achterklep).

Deze auto in hetzelfde bos in de brand is gestoken op dezelfde avond na de overval als Phillipe C een Golf 3 deurs in het bos heeft gezien. Deze auto zoals op de foto gezien geen achterbank meer heeft (frame tussen veerpoten zou er anders nog staan). Er voor de rest geen mk2's gedumpt zijn door de Bende terwijl (zover ik kan zien) alle andere overvalgolfjes achtergelaten en gevonden zijn. Kunnen we er dan van uitgaan dat dit de overvalauto van Aalst was?

44

(64 replies, posted in Robotfoto's)

Ook als de achterbank verwijderd is kan je nog achterin zitten in een Golf 1, alleen als het hard gaat moet je je goed vasthouden.

45

(211 replies, posted in 1985)

Zo kort en dik lijkt me eerder een .45 huls?

Blijft de vraag bestaan wat voor riotguns hadden de daders! Een pomp actie of semiautomatisch hagelgeweer gooit automatisch de hulzen eruit. Een hagelgeweer dubbelloops moet je openknikken en zelf de hulzen er uit pakken en herladen, hij zou Finne met de .45 een genadeschot kunnen hebben gegeven om daarna zijn hagelgeweer te herladen dan is het logisch zoals de hulzen liggen.

46

(31 replies, posted in Wagens)

Deuren bank en zetels passen wel in een Mercedes 220 maar ik ben bang dat je de motorkap er niet in krijgt (achterin een Golf past trouwens wel een motorkap maar goed de 220 is gezien) het demonteren van betreffende onderdelen is trouwens sowieso een beetje raar want waarom zou je de moeite doen als je gemakkelijk afstand doet van auto's (in een bos in de brand steken) en je ze makkelijk weer steelt!

Of zou iemand uit de dadergroep misschien zelf een Golf hebben en plaatwerk  en interieur nodig hebben? Als zo'n legale golf per ongeluk beschadigd raakt in bende acties (bv bloed op achterbank en zetels, en werd deze Golf niet gestolen op de zelfde avond maar na de overval in Aalst?) is het hele verhaal van deze Golf misschien te verklaren.

47

(31 replies, posted in Wagens)

Wat voor kleur was de Golf die gebruikt werd in Aalst? Lijkt me wel dat ze ter plaatse de onderdelen verwijderd hebben (wat niet eens zoveel werk is, kan je in half uurtje doen) want als je zo komt langsrijden dan val je pas echt op.

48

(7 replies, posted in Andere Personen)

Dan vind ik zijn voormalig kompaan Mink Kok interessanter:

  • 1.95m;

  • Wapengek;

  • Zat begin jaren 80 kort in vreemdelingenlegioen.

Chanteerde mensen van justitie en politie en kocht ze om om dossiers in handen te krijgen en strafvervolging te ontlopen. Leende wapens uit aan andere criminelen om liquidaties mee te plegen. Leende wapens zelfs van corrupte politiemensen (in beslag genomen wapens) om liquidaties mee te plegen. Deed drugs voor wapenhandel met Libanezen. Was waarschijnlijk betrokken bij Nederlands Gladio tak of had bekenden hierbij, iig zijn er veel Gladio wapens bij hem aangetroffen.

Maar goed zo zou je nog wel een aantal mensen verdacht kunnen maken, lijkt me zeer stug dat een van deze twee bij de Bende van Nijvel betrokken was en al helemaal niet als Reus. Normale criminelen schieten namelijk niet op kinderen enkel psychopaten of fanatici doen dat.

49

(753 replies, posted in 1985)

Ik meen ergens gelezen te hebben dat het jongetje niet meteen dood was en uiteindelijk pas stierf toen de bende al was verdwenen, dan lijkt het me al helemaal onwaarschijnlijk dat Finne het jongetje gepasseerd heeft  netjes zijn auto in een vak heeft gezet en dan is uitgestapt en neergeschoten. Ik lees ook op deze site dat dit de eerste overval was waar er 1 overvaller op de parking achterbleef, misschien was dit wel om getuigen weg te houden zodat niemand zag wat er precies gebeurde en om de komst van Finne af te wachten.

50

(75 replies, posted in Wagens)

Ben wrote:

Bij deze Golf kun je nog een paar vragen stellen.
- Waarom zou je vakkundig het chassisnummer verwijderen als het toch maar om een gestolen voertuig gaat?
- Waarom werd het voertuig in stukken gesneden? Dat is enkel bijkomend werk.
- Hoe werd het voertuig naar die plaats gebracht?

  • Chassisnummer werd waarschijnlijk vlakgeslepen zodat je er een nieuw nummer in kunt slaan (anders heeft het ook geen zin voor de politie om met zuur aan de gang te gaan als bv het nummer er in het geheel uit is geslepen of geknipt).

  • Zo een chassis in stukken is makkelijk te vervoeren bv in een combi of busje om het ergens te gaan dumpen.

  • Zie voorgaande.

Kortom lijkt er meer op dat deze gestolen is voor de onderdelen  of dat ze hem eerst wouden omkatten maar daar toch van hebben afgezien. Zou natuurlijk ook kunnen dat er een vw Golf liefhebber in de bende zat die ook in onderdelen handelde, had Salesse in recente jaren niet nog steeds een Golf GTI?