91

(35 replies, posted in Getuigen)

Vraagje: Is er wel ingebroken bij Mendez op 15 mei 85, waarbij ze zijn wapencollectie hebben gestolen. Of zou Mendez de wapenleverancier kunnen zijn geweest van de bende? Weliswaar later op de tijdslijn, maar toch. En misschien dat zijn huis toch een soort schuilplek of uitwijkplaats was voor de bende? Na de raid in Aalst werd het Mendez te heet onder de voeten en vlucht (onder het mom van zaken) naar Porto Rico.

En als die persoon die uit de auto hangt zou zijn vermoord, waarom dan niet op de oprit? Toch iets meer uit het zicht. Weliswaar rustige weg maar toch kans op  getuigen.:P

92

(28 replies, posted in Nieuws)

Hoi Geronimo,

Ben ik het helemaal mee eens. De gemiddelde agent is niet uitgerust en getraind om zware gangsters (van het formaat: Bende van Nijvel of de scarface bende) te stoppen cq aanhouden. Die jongens hebben maar 1 doel en dat is: buit pakken en wegkomen. Hoe dan ook. Nu willen ze eventueel ook het leger inzetten bij zware overvallen maar hoe dat gerealiseerd moet worden weet niemand.

93

(28 replies, posted in Nieuws)

Web van agenten rond overvallers

Agenten moeten meteen hun werk laten vallen om binnen enkele minuten overvallers in de kraag te vatten. Om paal en perk te stellen aan deze vaak brute berovingen moeten ze een virtueel spinnenweb weven rond de plaats delict zodat de rovers niet meer weg kunnen glippen. In Den Haag wordt deze methode sinds juni succesvol in de praktijk gebracht, komende maand gaan ook andere korpsen op deze manier aan de slag.

De politie heeft de nieuwe werkmethode deze zomer ingevoerd en volgens de chef meldkamer Ewald Beld werpt die nu al duidelijk zijn vruchten af. "We hebben sinds we zo opereren beduidend meer aanhoudingen op heterdaad" zo stelt hij.
Zodra er tegenwoordig bij de meldkamer een overval binnenkomt, wordt meteen een zogenaamde Staat van Politie Alarm afgekondigd. De centralisten zijn hiervoor inmiddels zo getraind dat ze binnen enkele minuten een zorgvuldig net van zogeheten kringen rond de plek van de overval kunnen aanleggen van dienders die in de buurt zijn.

"Voorheen reden alle wagens of bikers meteen naar de exacte overvalplek toe. Maar het gaat er juist om dat je eromheen alles dicht zet, zodat de overvallers niet meer weg kunnen komen," legt Beld het verschil met voorheen uit. Beld sluit niet uit dat de snelweg bijvoorbeeld wordt afgesloten of bruggen worden opengezet. "We halen alles uit de kast. Iedereen moet bij een overvalmelding alles uit handen laten vallen en per auto, te voet of fiets in actie komen. Als we direct adequater reageren, is er amper kans weg te komen."

Een recent voorbeeld deed zich voor in Delft, waar een schoenenwinkel door gewapende overvallers werd bezocht. Na de melding werden alle agenten in de omgeving gewaarschuwd, van wie er een zelfs een fiets vorderde. tegelijke tijd werd ook met de bewakingscamera,s meegekeken en konden de overvallers op de vlucht worden gepakt. Volgens cijfers die vandaag uitkomen blijkt dat de daling van het aantal overvallen in de Haagse regio het afgelopen jaar doorzet.

Bron » De Telegraaf, 19-08-2011

94

(138 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Dat de bende het niet zo nauw neemt met een mensenleven meer of minder is wel duidelijk. De "rush" van het beslissen over leven en dood is voor hun waarschijnlijk als een verslaving.

Misschien dat de daders (of 1 van ze) net als Patrick Haemers een flinke snuif cocaïne nemen voordat zij op "pad" gaan. Zoals eerder vermeld op het forum: "Geef Patrick een uzi in zijn handen en hij knalde er op los".

95

(35 replies, posted in Getuigen)

Schoten van verschillende kalibers: Practical Shooting? Testen van wapens? Mendez gaat de dag na de bende raid van 9 november 1985 op zakenreis naar Porto Rico, weet iemand tot wanneer?

Volgens verschillende personen waaronder zijn vrouw onderging Mendez een "gedaanteverwisseling" na die raid en verbleef hij tot dat hij werd vermoord met ziekverlof. Dus was Mendez bij dat groepje mensen of weet zijn vrouw het e.e.a.?