11

(202 replies, posted in Andere Personen)

geronimo, zeker hagel? hmm Sebastiaan, bedankt van de vertaling. Rene, wil/kan je die naam delen? Laat er wat uitkomen, en geen zeepbel zijn.

12

(68 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Vergezocht, maar leuk bedacht Sebastiaan. smile

13

(21 replies, posted in Mededelingen)

De beste wensen voor 2013! Ben: ga zo door! cool

14

(116 replies, posted in Wagens)

Zeker getraind door zijn vader. lol

15

(16 replies, posted in Andere Personen)

Een soort Bonnie & Clyde verhaal. Journalistieke vulling, m.a.w prullebak verhaal. Of ben ik nu te kort door de bocht?

16

(11 replies, posted in Bende Haemers)

2 kogels? hmm

17

(19 replies, posted in Wapenhandel)

VS weigeren uitlevering wapenhandelaar

De Verenigde Staten hebben een verzoek van Rusland afgewezen om de veroordeelde Russische wapenhandelaar Viktor Bout terug te sturen naar zijn vaderland om hem daar zijn gevangenisstraf te laten uitzitten. Dat zei een woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag.

Bout (45) werd in april door een Amerikaanse rechter veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar wegens samenzwering tot moord, illegale wapenhandel en hulp aan terroristen. Zijn veroordeling leidde tot spanningen tussen Moskou en Washington. Rusland hekelde de rechtsgang en stelde dat Bout is veroordeeld op basis van onbetrouwbaar bewijs.

Volgens de woordvoerder van Buitenlandse Zaken zal Moskou ondanks de weigering van de VS doorgaan met het inzetten van alle diplomatieke en legale middelen om Bout alsnog naar Rusland te laten terugkeren. Bout leefde in alle vrijheid in Rusland totdat hij in 2008 werd opgepakt in Bangkok. Thailand leverde hem uit aan de VS.

Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty Nederland was Bout betrokken bij verboden wapenleveranties aan 'mensenrechtenschenders' in Angola, Liberia, Sierra Leone en Congo. Zijn veroordeling in de VS had betrekking op de voorgenomen levering van wapens aan de Colombiaanse terreurbeweging FARC.

Bron: Telegraaf | 11 November 2012

18

(278 replies, posted in 1982)

Aan de andere kant noorderling: wist de dader waarschijnlijk waarvandaan de (eventuele) interventie zou opduiken (helemaal als we dat telefoontje konden plaatsen). Dus als je klaar staat doorgeladen en al met een geweer/karabijn is het misschien toch een aardige hinderlaag.

19

(75 replies, posted in Bewijsstukken)

Begrijp ik het nu goed: je kan (kon) in Belgie kentekenplaten laten bijmaken ZONDER officiële auto cq. eigendomspapieren? En ik neem (voor het gemak?) maar aan dat elk stansapparaat een eigen code meestanst? Iemand met specifieke expertise online?

20

(27 replies, posted in Bende De Staerke)

Een wapen in stukken cq delen kan je wel makkelijker op verschillende plekken droppen. En het gerecht vind zo nooit een compleet wapen.