81

(77 replies, posted in Bewijsstukken)

Als we het over een H&K hebben wordt daar de MP5 mee bedoeld, maar snap het verband niet. Volgens de lijst van Dekaise werden er WEL 2 Ingrams ontvreemd... In ieder geval zijn ze beiden 9mm.

Heb ook al ergens op de site gelezen over een Thomson machinegeweer. ( .45 ACP). Is er al wat van teruggevonden of gaan we hierbij af op getuigenverklaringen? Met rikraden komen we niet verder.

Boemerang wrote:

De wijze waarop ze hebben geschoten is niet zomaar èèn keer schieten en die persoon is dood, nee het is echt razernij !

Als het wapen op "auto" staat heb je die 30 kogels er in 2 a 3 seconden doorheen.

82

(77 replies, posted in Bewijsstukken)

Er zijn 2 verschillende magazijnen beschikbaar voor de Ingram, te weten voor 16 of 32 stuks. De Ingram is afgeleid van de Israëlische Uzi. Zelfde magazijn als de Uzi, maximaal 32 maar 30 wordt aangeraden i.v.m. belasting van de veer.

83

(32 replies, posted in Bibliografie)

Voor de liefhebbers in Nederland: het boek is wel te bestellen via The Readshop. Kan je hem gewoon in de winkel ophalen. big_smile

84

(382 replies, posted in Getuigen)

Tweede keer "een tijdlang algemene stilte"?

Murcielago wrote:

Ik werd heel serieus genomen.

Na ruim 10 maanden nog geen nieuws?

85

(31 replies, posted in Wagens)

Merovinger  wrote:

Werd daar de tweede Golf van Aalst in brand gestoken en het wrak nadien met een vrachtwagen of opligger opgehaald?

Zullen de daders dan werkelijk 2x naar die locatie gaan? Dat ze uitgekookt zijn is duidelijk, maar eerst een auto laten afbranden en later doodleuk komen ophalen cq afvoeren? Heel gedurfd.

86

(7 replies, posted in Wagens)

Zullen ze dan constant (of regelmatig) de zelfde auto gebruiken met hun observatie? Er zal toch wel regelmatig van auto worden gewisseld? Valt anders veel te veel op. En echt neutraal is een grote zwarte BMW met getinte ruiten niet. Toch?

Is er toevallig ook het kentekenplaat onthouden? Zijn toch zaken waar een gedegen journalist op let. En hoe is Cristian Souris met de bestuurder in contact gekomen?

87

(32 replies, posted in Bibliografie)

Yep, Bol.com. En vanaf hoor! Ps heb jij nog een exemplaar over? cool

» www.bol.com

88

(504 replies, posted in Algemeen)

Als ze de verjaringstermijn wel aanhouden heb je de kans dat bepaalde "elementen" toch gaan praten. Ofschoon waarschijnlijk de daders (of een aantal daarvan) niet meer rondlopen op deze aarde. Blijft beetje dubbel, daders moeten gestraft worden, maar wie weet wat er gebeurd als de waarheid boven komt? Dan zal waarschijnlijk België (niet alleen trouwens) schudden op zijn grondvesten.

89

(32 replies, posted in Bibliografie)

Hoop toch echt dat ie straks te verkrijgen is in Nederland. Het boek Bende van Nijvel is 2e hands verkrijgbaar vanaf 120.- Heb ook de uitgever gemaild maar (nog) geen respons. smile

90

(35 replies, posted in Getuigen)

K& wrote:

Ergens gelezen dat Mendez dynamiet en wapens verstopte in zijn tuin maar ook bij een (schoon?) zus. Vergeet niet dat op zijn proces ook Beijer een vindplaats heeft aangewezen waar ook een oude dynamiet staaf werd gevonden.

Heb je hier al wat meer duidelijkheid over? Wat voor wapens? Zou Mendez dan toch hier en daar van 2 walletjes hebben gegeten? De legale en de illegale handel in wapens en eventueel springstoffen? En wat doen ze als de leverancier te veel weet? Juist, 6 kogels. hmm

Leeft de weduwe Mendez nog? En zo ja, kan zij niet hier en daar wat licht werpen op onze vragen? En eventueel het e.e.a. omtrent de verklaring van "onze" getuige. Neem aan dat zij toch niet verantwoordelijk kan worden gesteld voor de handel en wandel van haar reeds 26 jaar geleden overleden man?