41

(46 replies, posted in 1980-1989)

fipilip wrote:

Advocaat Sorel zou administrateur van de camping geweest zijn en advocaat van Istvan Farkas?

Inderdaad (bron: Le soir).

fipilip wrote:

In welke zaak werd Bongiorno verdedigd door Leclercq en de Quévy en wat heeft dat met die camping te maken?

» archives.lesoir.be Geen idee of dat iets met de camping te maken heeft.

fipilip wrote:

En wie is J. Houdy?

Deze naam werd reeds vermeld op dit forum en ook op het forum van onze Franstalige vrienden.

fipilip wrote:

En heeft de gevonden link met Darville iets te maken met de rest van de in uw bijdrage genoemde personen?

Heel goeie vraag!

Mijn bedoeling is linken te zoeken (beschikbaar op het internet) tussen de reeds voorkomende namen, plaatsen, ... op dit forum. Reacties, antwoorden, veronderstellingen, ... alles is welkom zou ik zeggen!

42

(46 replies, posted in 1980-1989)

Op camping/domein La Hetraie werd een dubbele moord gepleegd op 3 februari 85. Een link werd er gevonden met een genaamde Darville. Ene genaamde 'JL  Sorel' en ene genaamde' Lancaster' verdedigden in een zaak onder andere enkele personen genaamd als M. Cambier/J. Schneberger/Farkas. In deze zaak zou een persoon genaamd alszijnde' Carm. Bongiorno' verdedigd zijn geworden door advocaten E. Leclercq en Didier de Quévy.

Advocaten genaamd alszijnde Sorel en alszijnde Lancaster verdedigden o.a. ene persoon genaamd alszijnde J. Houdy. Ene advocaat 'JL  Sorel' is gelinkt aan camping La Hetraie als "administrateur provisoir de l'ASBL".

43

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Al die jaren hebben we ons moeten baseren op de in de zakken aangetroffen materiële bewijzen dewelke in deze zaak werden aangetroffen en wat we nu met zekerheid kunnen zeggen is het feit dat deze gemanipuleerd werden. In welke zin werden de zakken gemanipuleerd? Waarom, door wie, hoe en wanneer? Wie was in het bezit van de inhoud van de zakken? Wie kon in het bezit komen van de inhoud?

Waarom voorwerpen gebruikt in '82 en '83 samen met de voorwerpen van '85 in de zakken steken? Om de zaken gewoon te linken? Om bepaalde verdachten aan te wijzen? Anderen buiten schot te plaatsen? Om bepaalde verdachten de zaken in hun schoenen te schuiven? Te doen zwijgen?

Of zijn de feiten van '85 gepleegd door andere daders, dewelke op één of andere manier in het bezit zijn gekomen van de voorwerpen gelinkt aan de feiten van '82 en '83,  met als doel de daders van de feiten van '82 en '83 ook te laten opdraaien voor de feiten van '85? U ziet, vele vragen.

44

(1 replies, posted in Afpersing)

Betreft een artikel uit een Nederlandse krant van 20 november 1984. Iemand hierover meer info?

België: kilo's vlees vergiftigd

In België blijken duizenden kilo's vlees, die geleverd waren aan de levensmiddelenwinkels van Delhaize, bewerkt te zijn met een zuur. Dat is hoogstwaarschijnlijk gebeurd bij het bedrijf dat het vlees aan Delhaize leverde. Het gerecht stelt bij dat bedrijf een onderzoek in. Het met zuur bewerkte vlees is inmiddels vernietigd.

Gisterochtend heeft men bij de diensten van Firmin Aerts, de Belgische staatssecretaris voor volksgezondheid, bevestigd dat een inspecteur van de volksgezondheid door Delhaize is gewaarschuwd. Die inspecteur heeft in het weekeinde vastgesteld dat vacuüm verpakt vlees dat aan Delhaize was geleverd, bewerkt was met een zuur, waarschijnlijk salpeterzuur. Die bewerking moet plaatsgevonden hebben voordat het vlees verpakt werd. De aldus voor consumptie ongeschikt gemaakte partij vlees omvatte 2.530 kilogram.

Delhaize heeft de besmetting zelf ontdekt. Alle levensmiddelen die aan het bedrijf geleverd worden, ondergaan een controle in het laboratorium van Delhaize. Het onderzoek bij de groothandelaar die aan Delhaize leverde, is nog niet rond. Maar er zijn aanwijzingen dat het vlees daar door een personeelslid vergiftigd is. Sociale problemen bij het bedrijf zouden die man tot zijn daad gebracht hebben.

Bron » kranten.kb.nl

45

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Volgens mij zullen de onderzoekers van het NICC zeker vragen hebben gesteld alvorens over te gaan tot het eigenlijke onderzoek van de aangetroffen voorwerpen. Onder andere de exacte omstandigheden waar en hoe deze zaken werden aangetroffen.

46

(68 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Als ik me niet vergis heb ik ergens gelezen dat dat meiske vermoord werd in Frankrijk.

47

(1,141 replies, posted in 1985)

Ik heb veel respect voor slachtoffers en getuigen van feiten. De inhoud van een verklaring van een slachtoffer of een getuige van een misdrijf hangt echter af van vele factoren (tijdstip feiten en tijdstip vd verklaring, 'de waarheidsvinding', het al dan niet 'sturen' van een verklaring zowel door speurder als slachtoffer/getuige, de betrokkenheid van zowel speurder als slachtoffer/getuige, de toestand van slachtoffer/getuige tijdens de feiten, de toestand van het slachtoffer/getuige na de feiten, de perceptie, drijfveer, ...).

Zelfs het resultaat van een robotfoto is afhankelijk van deze factoren. Nu ik dus lees dat het onderzoek gemanipuleerd werd aangaande de zakken met wapens, zou het me sterk verwonderen indien dit ook niet gebeurde met bepaalde 'getuigenissen'.

Wie de pleger van het telefoontje was of wat het eventueel doel van het telefoontje naar het radiostation was, is onbekend. Ik denk niet dat een raid op een warenhuis al dan niet kan of mag afhangen van het plegen van een telefoongesprek (lees verzoekplaatje) naar een lokale radiozender.

Wat het bomalarm betreft:

  • Het bomalarm in de sporthal te Halle: om 19.15 uur;

  • Om 20.35 uur mocht de sporthal pas terug betreden worden.

Volgens mij is dit het enige bomalarm in de geschiedenis van de sporthal in Halle. Gezien het tijdstip van het bomalarm, de vluchtrichting van de daders, de verklaringen van De Staerke kan (mag) men het feit van het bomalalarm niet als toeval beschouwen. Dit bomalarm had in dit opzicht een perfect doel en past perfect in de toegepaste werkwijze en na-onderzoek.

48

(175 replies, posted in Magistraten)

Mij lijkt het dat er toch al heel wat beslissingen werden genomen met betrekking tot de begroting en werking van de Rijkswacht alvorens de feiten in '85 plaatsvonden. Waarom dan nog warenhuizen aanvallen en (zoals ik reeds stelde) enkel Delhaize?

49

(175 replies, posted in Magistraten)

Merovinger wrote:

Voor haar is het duidelijk dat het doel van de aanvallen het creëren van angst was.

In de uitvoering van deze opdracht zijn de uitvoerders ongetwijfeld geslaagd. Merkwaardig hierbij is dat enkel Delhaize het doelwit was.

50

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Zoals reeds eerder ergens op dit forum werd aangegeven: Kwamen bepaalde speurders onrechtmatig in het bezit van bepaald bewijsmateriaal? Indien zo was het kanaal de juiste oplossing.