21

(1,219 replies, posted in 1985)

Ik veronderstel dat David reeds zelf zijn plannen heeft gemaakt om hiermee verder te gaan en het onder mediabelangstelling te krijgen. Uiteindelijk heeft hij het naar voren gebracht.

22

(11 replies, posted in 1980-1989)

De techniek, van het boeien en de kap over het hoofd, is ook een techniek die door de Diane (SIE) werd gebruikt (en nog steeds). Alhoewel dit op zich niets wil zeggen, maar de gelijkenissen met Diane blijven zich wel vaak herhalen.

23

(1,219 replies, posted in 1985)

Indien David deze inlichtingen heeft ontvangen, veronderstel ik deze zijn gedeeld met het gerecht en dat de betrokken Rijkswachtchef een verklaring zal afleggen?

24

(1,141 replies, posted in 1985)

Inderdaad. Ik ontdek net enkele typfouten: het is natuurlijk militairy contractor en het is klus niet klust...

Dus om te onthouden, indien we het hebben over een "huurling" dan is dat concept best wel erg breed. Ikzelf, wanneer ik refereer naar een "professional"doel ik dus altijd op de gedisciplineerde deskundige, die niets aan het toeval overlaat en die training heeft gehad bij gespecialiseerde eenheden.

Nu heb je natuurlijk huurlingen uit Servië of Zuid Afrika, die je kan inzetten als doodseskader, dat zijn meestal geen professionals in die zin van het woord, maar eerder de moordlustige cokesnuivers. En deze verdienen meer de term "huurling" terwijl je iemand zoals bijvoorbeeld Bouhouche, meer als de professional kan bestempelen.

25

(1,141 replies, posted in 1985)

Opgelet, een lustmoordernaar is een dader die uit seksuele motieven handelt. Maar ik begrijp wat je bedoelt, een moordenaar die handelt gewoon omdat hij graag mensen afmaakt, juist? Wat het verschil betreft:

Een "huurling" is iemand die in staat is om tegen betaling een bepaalde klust uit te voeren.

Op de site hier maakt men weinig onderscheid maar er zijn wel degelijk categoriëen. In het crimineel milieu kan je iemand inhuren om te moorden, te stelen of af te persen of noem maar op. Maar dit valt niet te verwarren met een militaire huurling. Deze zijn meestal voormalige militairen die omwille van een paar motieven (geld, overtuiging, zin voor actie) zich aanbieden om zich in te zitten bij een conflict, of beschermingsopdracht. Vandaag de dag beter gekend als Milityairy Contractor. De meer elite uit deze wereld is vaak in dienst van inlichtingen diensten. De CIA bijvoorbeeld heeft bij hun inval in Afganistan in 2001 gebruik gemaakt van geheime paramilitaire teams, onder leiding van een CIA man werden ingehuurde ex-special forces gebruikt om de jacht op Ben Laden in te zetten. Sommige huurlingen zijn toegespitst op een specifiek vlak en worden ingeschakeld omwille van hun deskundigheid. (IT, method of entery, verzamelen van inlichtingen, protectie, ....)

Uiteraard zullen er, zoals je statistisch gezien in elke groep, mensen tussen bevinden die mogelijk genieten van het moorden. Zo bijvoorbeeld killers die in Afrika deel uitmaakten van doodseskaders. Die vinden elkaar en hun naam en beruchtheid raakt gekend.

Bij een ultra gevoelige operatie, zoals de Bende van Nijvel in mijn ogen was, heb je genoeg aan 1 of 2 van die moordlustige kerels, omringd met enkele koele kikkers die betrouwbaar zijn en orders uitvoeren.

26

(1,141 replies, posted in 1985)

zenga wrote:

Ik heb de indruk dat sommigen bij 'coke snuiven' zich taferelen zoals Al Pacino in Scarface voorstellen. Het tegendeel is echter waar bij 'normaal' gebruik: er is niet noodzakelijk een opstoot die je gekke dingen laat doen, wel voel je je plots super geconcentreerd. Veel hangt uiteraard af van de hoeveelheid, de zuiverheidsgraad en vooral mogelijke andere dingen waarmee de coke is gemixed om hem 'aan te lengen'.

Mijn punt: ik betwist het feit dat door een lijn coke te gebruiken een groep zich plots als een stel wilden gaat gedragen. Tenzij ze zondanig veel gesnoven hebben om bepaalde drempels te moeten overwinnen, maar dat zou ik dan niet echt professioneel noemen.

Ik haal mijn kennis van niet van hollywood en ik kan perfect grijze zones opzoeken ipv enkel in extremen te denken hoor. Maar mijn punt is dat indien de uitvoerders drugs gebruikten, gelijk in welke hoeveelheid, dit in mijn ogen een tekortkoming is. Iedereen weet dat gebruik op termijn afhankelijkheid teweegbrengt. Een serieuze pro heeft geen coke nodig om zijn concentratie op punt te brengen. Met pro bedoel ik dus niet een crimineel, maar een contractor uit de schemerwereld van geheime diensten.

Indien er ter plaatse twee schoten zijn gelost vermoed ik dat LEO er plat op zit met zijn theorie.

27

(1,141 replies, posted in 1985)

in mijn ogen zijn het geen professionals als ze drugs gebruiken tijdens de job.

Twee schoten afvuren met een wapen bij wijze van "test" stelt eigenlijk niet veel voor. Als je wilt weten of er afwijkingen zijn op doel, moet je meer dan twee schoten afvoeren om het wapen te kunnen bijstellen of controleren.

Daarnaast zijn de voornaamste disfuncties met een wapen te wijten aan de patroonhouder. Een veer die niet goed lost bijvoorbeeld waardoor de voeding van de patronen naar de kamer niet goed meer werkt. Een professional zoals een huurling, en sommige kenners zullen mij gelijk geven hier, die gaat bij het testen van zijn wapen alle patroonhouders vullen die hij gekregen heeft en deze leegschieten om zeker te zijn dat er geen defecte magazijnen bij zijn.

Dus als de daders coke of iets anders gebruikten dan denk ik nog eerder dat die schoten onder "invloed" zijn gelost. Wat mij zowiezo ernstig doet twijfelen aan de capaciteiten van de bende.

Indien de theorie van de "hogere macht" gevolgd wordt, dan moet deze groep wel erg goed omkadert geweest zijn om hen uit de problemen te houden.

28

(20 replies, posted in Onderzoekspistes)

Objecten dumpen die gelinkt kunnen worden aan de overval.

29

(1,141 replies, posted in 1985)

Inderdaad Leo, ze hebben mogelijk die wapens op het laatste moment gekregen, maar waarom niet eerst naar een testvuur locatie rijden en dan pas richting Aalst gaan? Dan moet er wel erg weinig tijd geweest zijn tussen het ontvangen van wapens en hun vertrek. Misschien was het niet de bedoeling om daar te testvuren en had 1 van die jongens wat teveel gesnoven??

Daarnaast zou ik als uitvoerder liever een wapen hanteren waarmee ik eerst wat heb geoefend, het leren kennen. Dus kan het zijn dat de uitvoerders eerder training ontvingen met gelijkaardige wapentypes. 

Nu ja, allemaal speculatie.

30

(1,141 replies, posted in 1985)

Ik aanvaard de mogelijkheid dat er ter plaatse wapens werden getest, maar in mijn visie breekt dit wel de theorie af dat het om een professioneel georganiseerde operatie zou gaan. Het lag dan wel afgelegen, blijkbaar heeft toch iemand die schoten gehoord?

Het zou dan betekenen dat de uitvoerders op dat moment hun slaagkansen aan het toeval overlaten. Zouden de uitvoerders die werden ingehuurd dan toch uit lokale gangsters hebben bestaan ipv professionele huurlingen?

Ik ging er altijd van uit dat de uitvoerders op zijn minst door 1 'controleur' (een echte pro die nuchter en koel de tactische zaken in het oog hield)  werden opgevolgd en geleid tijdens de actie om te voorkomen dat er iets ernstig fout ging.