121

(760 replies, posted in 1985)

Volgens de website van CWB zijn ze gewoon niet zeker of de Golf die in Aalst gebruikt werd nog steeds degene was die in Erps-Kwerps gestolen werd. Het was wél die wagen die maandag In het Bois de la Houssière uitgebrand teruggevonden werd.

Er staat niet eens bij of het een twee- of vierdeurs was. En daar zou net discussie over zijn. De wapens die ze gebruikten waren dezelfden. Was de wagen misschien herspoten? De CWB zou zelf een fatsoenlijke website moeten maken met zoveel mogelijk feiten die ze kwijt kunnen of willen. Nu doen er soms spookverhalen de ronde. Of je weet toch niet goed waarop je te baseren.

122

(643 replies, posted in 1983)

Het moet zijn redenen gehad hebben dat ze de laatste GTI op de beveiligde parking van d'Ieteren gingen pikken. Was die wagen misschien voor de Rijkswacht bedoeld? Al was het er een groene met 2 deuren, terwijl de rijkswacht GTI's wit waren en 4 deuren hadden. Dankzij de Bende van Nijvel werd de Golf GTI in België een echte hype onder sportievelingen en in feite heeft d'Ieteren een pak geld verdiend aan de Bende. Misschien waren er connecties en heeft men er eentje 'cadeau' gekregen?

123

(10 replies, posted in Andere)

Net als Zotte Charly zijn 'family' heeft de killer zijn maten zo zot gekregen om mee te doen in iets heel erg extreem. Geen wonder dat ze dat vergelijken. Hoe vinden zo'n mensen mekaar? Misschien vonden sommige van de Bendeleden het zinloze moorden van de killer ook erg, maar konden ze er niet veel aan verhelpen?

De moslims waren toen nog geen probleem dat leefde bij de bevolking. Er waren er belange niet zoveel en ze waren kalmer dan nu. Op het begin werd er veel drank gestolen. Dat doen moslims niet want dat mag niet van hun geloof.

Het is anders wel een goeie, van die extreem rechtse psychopaten die Arabisch probeerden te spreken om de schuld in de schoenen van Islam-extremisten te schuiven. In die tijd wisten de mensen hier amper wat Islam-extremisten waren. Die hebben trouwens andere manieren om slachtoffers te maken.

124

(16 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Je kunt beginnen met kijken wat de stommiteiten waren, de luiheid en de nalatigheden. Dan kun je beginnen kijken welke diensten of personen mekaar tegenwerkten gewoon omdat ze mekaar niet konden uitstaan. Dan gaat het tussen de Vlamingen en de Walen en die laatsten gingen er natuurlijk met het dossier van door. Pas dan kun je kijken wie de boel willens en wetens in de war stuurden.

Ik denk dat veel van die lui gewoon te stom of te mottig zijn voor hun job, waardoor anderen zich ook vastrijden. Als je achterlijke mensen op cruciale plaatsen zet in een molen als het gerecht loopt dat vanzelf in het honderd. Als je ziet hoe ze het onderzoek voerden, van laag tot hoog, dan ga je je toch vragen stellen? Zijn ze willens en vooral wetens intellectueel bekwaam genoeg om een onderzoek te manipuleren als ze er niet eens deftig één kunnen voeren?

125

(80 replies, posted in Onderzoekspistes)

Na Aalst was ik nog jaren bang dat ze weer zouden toeslaan. Het was wel een goed teken dat ze de helft van hun wapens weggegooid hadden. In paniek blijkbaar. Ze zijn 'klein' begonnen en rap gegroeid. Zelfs letterlijk zou je denken. Alles volgt zich in redelijk snel tempo op en na de moord op het juwelierskoppel doen ze plots niks meer.

Het was erg heet onder hun voeten toen. Het was wellicht gewoon slimmer om de boel een tijdlang af te laten koelen. Ze hadden redelijk wat buit gemaakt, hoor! Wat ze aan eventuele huurmoorden verdiend hadden weet je niet eens. Ik denk dat dit geen beroepscriminelen waren, dat die werkten en die overvallen eerder voor de kick deden. Dat ze er financieel niet van af hingen. Vandaar dat ze vóór en na de feiten en gedurende die 22 maanden helemaal uit het zicht konden verdwijnen.

Dat kan ook het geweld bij de tweede golf verklaren. Als ze gepakt zouden worden bv. direct in Eigenbrakel zouden ze sowieso levenslang de bak in vliegen. Als heel de parking meteen vol lijken lag zou er niemand van de klanten moeilijk doen. Of je goed durven bekijken. Doordat de mensen zodanig in shock waren, waren ze als getuigen ook niks waard. En waarom denk je dat in Aalst 3 rijkswachtcombi's 'niet wilden starten'?

In Aalst hebben ze het voor de laatste keer echt bont gemaakt. Kunnen maken. Omdat er geen schutters op het dak lagen. Na Aalst móesten ze wel stoppen en hebben ze zich van hun rommel ontdaan. Wat niet in Ronquières gevonden is zullen ze elders wel weggegooid hebben. Misschien hadden ze niet alles bij de hand. Of kunnen bepaalde pistolen die ze bijhouden ballistisch niks bewijzen moesten ze ooit gevonden worden.

Bij de eerste golf lijken er 5 tot 7 huurmoorden te zitten, of mensen waar ze zelf vanaf wilden. Ik geloof niet dat er mensen naar de parkings gelokt zijn in de '2e golf'. Finné is een twijfelgeval. Maar dat was na Eigenbrakel in Overijse. Dan hadden ze toch wel goed moeten timen om die net op de parking aan te treffen als hij een krant ging kopen! Beroepscriminelen maken liefst zo weinig mogelijk herrie omdat ze dan na een eventuele korte gevangenisstraf  rustig opnieuw kunnen beginnen. En ook omdat ze meestal toch een soort geweten hebben. Eigenlijk heeft men nog geluk gehad. In feite hadden ze veel meer mensen kunnen doodschieten.

126

(210 replies, posted in 1983)

Vreemd dat ze helemaal niet geïnteresseerd waren in de inkomsten van het restaurant. Eén enkel nekschot. Dat was de gewoonte niet. Alleen bij Walter Verstappen van de Colruyt van Halle hebben ze dat ook gedaan. Andere dader?

127

(13 replies, posted in Robotfoto's)

Dit is gewoon iets wat ze bij Humo ineen geknutseld hebben op basis van een foto van Haemers, geloof ik.

128

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

Het is wel bijzonder onprofessioneel om tot 2 keer toe zo'n hoedje te verliezen. Hij had tenminste een strakke muts kunnen dragen. Maar dit is een kaki jagershoedje. Hij kickte er misschien op om dit te dragen tijdens de 'jacht'?

129

(760 replies, posted in 1985)

"Ca va docteur" trekt niet slecht op "pas de docteur". Misschien heeft men het wel mis gehoord. Het zou een heel verschil maken. Dat men de moeite zou genomen hebben om een andere Golf in brand te steken lijkt me straf. Ben je daar zeker van? Wellicht zijn ze zich van een hoop overbodig geworden spullen gaan ontdoen nadat de killer killed was. Terwijl er ene zo dicht bij zou gestaan hebben dat hij 'docteur' kon verstaan. Dat lijkt me ook straf.

Mogelijk stond de GTI met de dooie reus ergens in een garagebox. Of in een vrachtwagen. En hebben ze heel die reus aan mootjes gehakt en de Golf idem. En liggen ze dus inderdaad ergens op een vuilhoop. Eerst creperen en dan op de vuilhoop gesmeten worden. Net goed voor die kutreus. Wie begint er te zeggen dat hij ook op het stort kan begraven liggen? Mr. Vos? Hij kan daar dus wel eens gelijk hebben. Wie zegt trouwens dat die getuigen die plots na 20 jaar zijn komen opduiken die hulzen daar niet zélf weggesmeten hebben. Om hun eens goed te amuseren? Je hebt van die types. Hier op het forum ook vrees ik.

130

(147 replies, posted in 1983)

Slechts goed twee weken later en met hetzelfde wapen! Net voor de kerstperiode Vanden Eynde, op 12 januari Angelou. Dit lijken mij huurmoorden. Taxichauffeurs weten soms (te) veel over hun klanten of zijn zelf in allerlei zaakjes betrokken. En ze hadden allebei nogal een speciale achtergrond.

Tot hier toe werd er enkel op achtervolgende politie geschoten bij redelijk stuntelige overvallen. Nu doen ze blijkbaar plots hun eerste 2 huurmoorden. Ook op een redelijk stuntelige manier. Ze hadden een ander wapen moeten nemen. In Nijvel zouden ze later ook door een taxi opgepikt zijn nadat de Saab stukging. Zitten ze in het taxiwereldje? Taxichauffeurs kunnen meestal heel goed met een auto overweg. Een goede taxichauffeur kent bovendien de hele streek. Was de 'oude' misschien een taxichauffeur?