41

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik kan me best voorstellen dat sommige van die wild-west freaks het niet op losse flodders houden en ook durven gaan stropen met riot-guns.

42

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Zo'n Country-club in het midden van de bossen zou ideaal geweest zijn om te oefenen. Eventueel met wapens waar toen nog geen vergunning voor nodig was. Dat lijkt  onschuldig, maar je zou er wel met een wapen kunnen leren omgaan zonder dat het opvalt. Tussen het lasso-werpen, de losse flodders en het countrydansen door. Of nadien. Met een paar kerels die niet tot de scène behoorden, maar ook moesten oefenen.

Het zou zelfs kunnen dat de joviale Blanchart de boswachter af- en toe uitnodigde om een whisky te komen drinken. Als die dan later schoten hoorde dacht hij : ha, de cowboys zijn zich weer aan het amuseren.

Ik hoop dat ze snel met info komen over de geheimzinnige Blanchart. Maar eerst moeten ze weten hoe het zit met dat skelet natuurlijk.

43

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Blanchart richtte een Country-club op. Wat zou dat precies geweest zijn? Zou het een Country-music club geweest zijn? Of een cowboy-lifestyle club? In de Kempen zijn ook zo enkele cowboy- dorpen. Voor de gein wordt daar soms met losse flodders geschoten. Ik vermoed dat daar ook wapenfreaks tussenzitten. Die in geen enkele schietclub genoteerd staan. Ik kan me voorstellen dat er tussen de losse flodders door ook wel eens met echte kogels geoefend wordt. Dat valt dan niet eens op!

De familie haastte zich om te vermelden  dat hij een Country-club oprichtte. Dat stond wellicht beter dan dat de kranten zouden gaan schrijven dat het een John Waynefan was?

44

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

In de Peugeot vonden ze een hele asbak vol peuken. De Blaupunkt stereo was weg. Het dashboardklokje en de sigarettenaansteker ook. Over die peuken wordt niet meer gesproken. Dat was 1983. Ze twijfelen zelfs over het merk van de gevonden peuken.

In Mei 1985 wist men goed wat DNA was. Ik ben er bijna door gebuisd door een superenthousiaste biochemieleraar. Desoxyrubeïneacid. Die kerel vond dat superleuk. Het hing aaneen met allerlei stringen en ik moest die dingen uit het hoofd leren en ik wist niet waar dat ooit goed voor zou zijn?

Eind 1984 moesten ze geweten hebben hoe het met DNA zat. De Peugeot en al z'n peuken was toen al gesloopt. Ze zouden hem kunnen bijgehouden hebben. Of althans toch de peuken.

Er zijn nog wel wat van die dingen waar je eerst moet van achterovervallen vooraleer je terug naar de zigeunerpiste gaat. De manier waarop ze de rode GTI van Van Camp z'n dochter stalen. Ik denk dat ze die auto daar plots voor de deur zagen staan tijdens het voorbijrijden. Ze pikten van Camp z'n portefueille. Z'n broekzak waar het geld in stak keken ze niet na.

Die rode Golf zouden ze dan in een garagebox in Ukkel gaan in het zwart spuiten zijn. Een paar gepensioneerde Rijkswachters beweren dat. Er zouden daar verfbussen gevonden zijn. Ik heb altijd gedacht dat ze rond Ukkel/Bosvoorde een safe house hadden.

De Canadezen die op het dossier zaten hebben in Guantanamo Bay islamieten ondervraagd aangaande vanalles. In de Franse pers werden ze zo voorgesteld. Per slot van de rekening loopt Osama ook nog steeds los.

45

(316 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De drie weken zijn binnen vier dagen om, laat ons zeggen maandag de 24e. Als ze zeggen dat het een paar dagen langer gaat duren voor mij ook goed. Maar ze moeten IETS zeggen. Ze hadden dat al moeten doen. Uit beleefdheid. Zelfs al hadden ze niks : ze zouden kunnen laten weten hebben dat ze nog steeds bezig zijn. Een voetbalveld afgraven tot op vier meter diepte is niet niks.

De Canadese profilers wilden Bouhouche interviewen, want ze wilden een pak mensen alsnog interviewen. Zo ook Bouhouche. Toen kwamen die lui er achter dat heel die Bouhouche al een maand dood was. In Jumet wisten ze van niks. Je kunt ze het niet ééns kwalijk nemen. Bouhouche was geen echte verdachte meer. En Beijer ook niet. Die lui hebben heel hun leven in schietclubs en bij de Rijkswacht gezeten. Idem Bultot.

De lui die dit op hun actief hebben hoorden daar niet bij, toch zeker hebben ze geen officiële schietclubs bezocht of stond hun naam daar niet genoteerd. Dat weet je ZO. Ik denk dat ze een hekel hadden aan het soort volk dat op die clubs rondhing. Dat ze lak hadden aan gezag van die aard. Dat ze wisten : dat kunnen we beter.

Ze moeten wel wat geoefend hebben. Dat hoeft niet erg veel te zijn. Met een Riot-Gun op hagel kun je op minder dan 10 meter moeilijk missen. Als het nodig was schoten ze met een stille .22. Door een kussen heen. Anders zouden de buren het horen. Dienaangaande hebben ze een encyclopedie gekocht of gestolen die dan half verbrand werd teruggevonden in La Houssière. Among other things.

De constante was : het ging er steeds harder aan toe. Aangezien ze minstens met 3 waren moet er ruzie ontstaan zijn. Sommigen wilden frituurolie of wijn ratten, terwijl een andere de zot uithing. Steeds erger. Het zou best kunnen dat de 'killer' gewoon door zijn maten doodgeschoten is. En toen gewoon in één van die gasten hun tuin begraven werd. Totdat die bvb z'n huis verkocht en niet wist wat de volgende eigenaar met zijn tuin van plan was. Het hoeft niet om DNA te gaan.

46

(37 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik ben niet met links noch met rechts tevreden. Je dacht dat Palsterman uitgeloerd werd? Of dat - uitgerekend De Bonvoisin- er tussen zat? Over De Staerke vraag ik me vooral af of ie wel vaker in Aalst kwam? Ik dacht dat zijn vrouw en kinderen er bij waren. En is het wel echt waar dat ie daar geweest is?

Het dossier mag dan wel een km dik zijn, er staan er daar maar een paar meter echt belangrijke dingen in waarvan je dan wel zeker moet zijn. En meeste dingen zijn te achterhalen. Je zou naar de gemeentepolitie van Aalst kunnen stappen en gewoon aan Eddy Nevens vragen hoe het nou zat met die schietpartij? Je moet wel zien waar je parkeert, Eddy Nevens doet nog steeds zijn plicht.

Of je zou naar de weduwe van Jos Broeders in Temse kunnen stappen. Die vrouw haar leven was op enkele seconden om zeep. Het zou kunnen dat Jos Broeders zelf ergens gezegd heeft, in zijn boksersmilieu, dat ze 'kogelvrije vesten' hadden liggen. Per ongeluk. De nachtwakers wisten ook over die vesten. Er waren er al een pak van verkocht, ook in het buitenland. De Rijkswacht is daar in de fout gegaan door machinegeweren te leveren. Wittock had die nodig om te testen. Dat was illegaal. Dus stopten ze meteen ALLES in de doofpot.

Na de Bende van Nijvel bezemde Wittock-Van Landeghem meteen op naar Oost-Europa. Dat is eigenlijk onverdacht. Ze doen dat allemaal. Mr. Wittock was geen slachtoffer. Na de Bende begon z'n zaak beter te draaien dan ooit. Ergens in het Oosten. Ik ben er bijna zeker van dat dat toeval is.

47

(37 replies, posted in Onderzoeksdaden)

En de dochter van Finné, Patricia is actief op het Franstalige forum. Het lijkt me echt wel iemand die weet waarover ze praat. Met halve waarheden is ze niet content. Zo is er vanaf dit forum een foto van een kapotgezaagde Golf op hun site gesukkeld. Die foto lijkt niks met de Bende van Nijvel te maken te hebben. De auto op de foto was uitgebrand, maar het gras er om heen was groen. De bomen er boven ook. Ze waren niet zwartgeblakerd en er hingen bladeren aan. Het is gewoon een foute foto.

Ze hadden haar vader zijn honden doodgeschoten en zijn 2 vergunde wapens uit zijn appartement gehaald. En dit binnen een paar uur na de aanslag. Dat is vreemd. Ze hebben daar ook nooit een goede uitleg over gegeven. Misschien waren ze gewoon bang van de honden en aangezien de eigenaar toch alleen leefde en dood was hebben ze die dan maar doodgeschoten. Dat was niet 'proper', maar wie ging er wat van zeggen?

Dat soort dingen voedt complottheorieën. Als er wat te vinden viel in dat appartement zouden ze dat wel discreter aangepakt hebben. De grote vraag is : zijn ze bij ALLE slachtoffers die nacht thuis gaan kijken? Het antwoord is NEE. Vooral het natrekken van de gedode kinderen vonden ze niet nodig. Zelfs al was dat niet prioritair, ze konden het even gaan nakijken zijn.

'Kuros' zou naar eigen zeggen de opdrachtgevers kennen, doch de politie heeft hem afgescheept omdat ze daarmee de daders nog niet zouden kennen. Dat is alvast heel goed gezien van de flikken. Je moet met de daden van de daders beginnen. Iedereen kan een 'opdrachtgever' zijn. De 'opdrachtgevers' of zij die 'opdrachtgevers' aanduiden zullen het antwoord niet brengen.

48

(37 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Kevlar, de kinderen van Palsterman hebben de hele namiddag gezelschapsspelletjes met hem zitten spelen. Door hun gezeur was hij later in de Delhaize dan voorzien.

49

(37 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Er zijn 3 mogelijkheden:

  1. Het was een geïsoleerd groepje 'marginalen' uit het schroothandel/zigeunermilieu. Als je de al dan niet ware of opgeblazen connecties tussen de slachtoffers even vergeet kom je meteen tot die conclusie.

  2. Het was een ongelooflijk goed georganiseerd commando met valse sporen die in Hollywood nog niet uitgevonden zijn en waarbij mensen in verdachte tijden naar Delhaizes gelokt werden om hun moord er als een 'ongeval' laten uit te zien. Om welke duistere reden dan ook.

  3. Een combinatie van 1 en 2.

3. Lijkt me het minst waarschijnlijk. Zigeuners en schroothandelaren die gaan meewerken om de Staat omver te helpen werpen en gechronometreerd mensen naar parkings lokken? De opdrachtgevers zouden dat risico nooit nemen. Om maar iets te zeggen.

2. Als er niet zo geklungeld werd, o.a. met wapens en vooral de manier waarop ze daar aan kwamen, zou je dat voor mogelijk kunnen houden.

1. Aangezien 3 en 2 heel erg onrealistisch zijn, kom ik terug bij 1. Dat is gewoon het meest waarschijnlijke. Deprêtre, de Franse en de Canadese profilers zijn het alvast met me eens.

Eén en ander is de fout van de media. De media profiteerden weer van de zaak. Complottheorieën verkopen goed. Door die druk begonnen de speurders nog meer fouten te maken dan dat ze anders al deden. De 'verdachte' slachtoffers zijn allemaal 'rechts'. Vreemd genoeg wijst men de daders ook telkens in 'rechtse' middens aan. Er werden politieke spelletjes gespeeld. De misdaden van de Bende van Nijvel werd in de 'rechtsen' hun schoenen geschoven, o.a. door Humo.

En de waarheid dan? Ik ben boos op iedereen die om allerlei redenen profijt uit deze zaak heeft trachten te halen. Ik zou graag de waarheid willen achterhalen, zelfs en liefst als die heel banaal is. Het is al erg genoeg als het door incompetentie en tegenwerking komt.

50

(138 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Zou Mevr. Zucker intussen haar centen hebben? Tsjonge. Als ze dat die mensen van het 'buitenlandse' koolstof-14 labo ook lappen, gaat er misschien een deurwaarder met het skelet aan de haal!