41

(718 replies, posted in 1982)

Mistery, Even het hele topic lezen, je vraag is al op pagina 1 beantwoord door Ben.

42

(271 replies, posted in Algemeen)

Ok, ben er ook, 14 uur gaat wel lukken.

43

(271 replies, posted in Algemeen)

Mmm, geen belangstelling voor deze expositie zo te zien. hmm

44

(116 replies, posted in Andere)

dim wrote:

Rogue Agents. Een uitstekend maar weinig gekend referentiewerk.

Is via deze link te downloaden » www.christiebooks.com (Link naar PDF-bestand)

Dank voor deze referentie, had er nog nooit van gehoord. Ga het even uitprinten denk ik, want 233 pagina's  op het scherm lezen is nogal veel.

45

(7 replies, posted in Andere Personen)

no name wrote:

Stanley Hilles was de killer van de bende van Nijvel. Daarom moest hij dood.

Op basis van welke info durf je dat te beweren? Ik wacht met smart. smile

46

(1,148 replies, posted in 1983)

Ik meen ergens gelezen te hebben dat Van Camp gestolen voedingswaren van Sabena gebruikte in zijn restaurant, o.a. champagne. Dit gebeurde via een corrupt contact op Zaventem. Misschien kond de bende de gestolen spullen van de Colruyt via Van Camp omzetten in contant geld.

Toch ben ik van mening dat de diefstal van ondergeschikt belang is bij de overval op de Colruyt, anders waren ze toch wel met een grotere auto c.q. vrachtwagen gekomen! In een Saab 900 neem je echt niet veel spullen mee, zeker niet als je er ook nog met 4 man in moet zitten, met wapens en snijbrander. En je gaat niet zwaar bewapend op pad om koffie en olie te stelen, nee dan heb je andere plannen en dient de diefstal alleen maar om de boel af te leiden, dus een dwaalspoor. Als zo vele bij de Bende.

Over de vermeende videocassette is het laatste woord ook nog niet gezegd. Misschien stond Deprêtre er zelf wel op, en heeft hij daarom het onderzoek in een bepaalde richting geduwd. Hij werd in 1980 door VDB benoemd tot procureur van Nijvel, net nadat hij in record tempo het dossier van Lydia Montaricourt door het gerecht had geloodst. Door Maud Sarr werd hij aangeduid als gebruiker van het netwerk van Lydia (zie Guy Bouten blz. 20), en die filmde zo nu en dan wel eens wat om maar niet in de problemen te komen met het gerecht.

47

(1,148 replies, posted in 1983)

Sorry maar dit lijkt mij meer iets voor de bende van MacGyver. wink De Bende van Nijvel is meer een bende van dwaalsporen, dus een Bende Van Twijfel.

Als ze explosieven nodig zouden hebben, konden ze die net als Beijer/Bouhouche beter gaan halen bij een steengroeve/mijn (lees maar in De Laatste Leugen van Beijer). Trouwens de Bende van Nijvel heeft nooit explosieven gebruikt, dat was meer het werk van de CCC, maar daar moet ik mij eerst nog in verdiepen. De CCC, het terrorisme en de staat ga ik binnenkort lezen, heeft iemand dat toevallig ook gelezen? Als er interessante feiten in staan, zal ik het posten.

48

(271 replies, posted in Algemeen)

Goed idee, maar is idd wel kort dag. De expositie is ook maar 1 week te zien, dus veel alternatief is er ook niet. Het aantal werken verwijst naar het aantal dodelijke slachtoffers, de openingsdatum verwijst naar de overval op 25 februari 1983 op Delhaize Fort-Jaco in Ukkel.

De expo 'No Matter What' opent op vrijdag 25 februari van 20 tot 22 uur, en is op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur te bezichtigen. Op 5 maart tussen 13 en 22 uur zijn de werken ook te zien (bron: Gazet van Antwerpen).

Dacca Loft
Kasteelstraat 74, Temse
elke week van 26 februari tot 5 maart op zaterdag en zondag

Zijn er nog meer belangstellenden? Zaterdag 26 feb. of zondag 27 feb. kan voor mij. Wie o wie kan er ook?

49

(237 replies, posted in Staatsveiligheid)

luckyiron wrote:

Blijkbaar is het niet de persoon die je zoekt, verwijder dan misschien ook de link. Het is meermaals gebleken dat het niet leuk is voor mensen om onterecht geassocieerd te worden met de Bende van Nijvel.

Dank voor de tip, heb het weggehaald. En dank voor alle bijdragen! Ik kende het YouTube nog niet, toch iets gemist dus. Ik ga gelijk kijken.

50

(237 replies, posted in Staatsveiligheid)

Via Google Afbeeldingen vond ik een foto waarop een zekere Christian Smets staat afgebeeld. Hij voldoet aan de omschrijving die Guy Bouten in zijn boek gebruikt om deze persoon te beschrijven, maar ik heb geen referentie kader. Fotolink: de link is verwijderd omdat het niet de juiste persoon is.

Het is opvallend dat van sommige personen geen afbeeldingen te vinden zijn terwijl er ontzettend veel over hun beschreven is, lijkt wel of ze zich bewust lowprofile houden omdat ze dingen te verbergen hebben.