201

(14 replies, posted in Wagens)

Opel admiral, gemaakt tot 1977:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f3/Opel_admiral_v_sst.jpg

202

(123 replies, posted in Algemeen)

Kan er iemand mij het emailadres van Guy Bouten via pm doorsturen aub?

203

(52 replies, posted in Bibliografie)

Bely, als het om Claude Dubois zou gaan die je hebt gekend, kun je dan de robotfoto van de reus aan hem linken?

204

(49 replies, posted in Bewijsstukken)

De rode tint zal waarschijnlijk door de zon afgebroken zijn en is hierdoor verdwenen. De kleur blauw heeft een andere samenstelling en kan meer zonlicht verdragen. Voorbeeld, auto's van de jaren 80 en 90 die rood geschilderd waren en die veel in de zon hebben gestaan, zijn niet meer rood maar oranje. De zon heeft een grote invloed en dat zijn processen die te maken hebben met de soort verf, de oplosmiddelen die gebruikt zijn in de verf.

205

(78 replies, posted in Bewijsstukken)

Op Wikipedia vond ik dit over de Winchester riot gun model 1200:

Model 1200 Defender: Increased capacity model with six-shell tubular magazine (Six 3" Shells or seven 2&3/4" Shells).

Het model 1200 is gemaakt vanaf 1964

206

(14 replies, posted in Wagens)

De gepensioneerde onderzoeksrechter Christian Baeyens, die de vaststellingen gedaan heeft van de raid op de delhaize van Eigenbrakel, spreekt over een Opel Admiral in het eerste boek van Bouten:

"Er stond een donkerkleurige Opel Admiral op de parking met een dikke man aan het stuur, ongeveer 50 jaar met bakkebaarden."

207

(123 replies, posted in Algemeen)

The end wrote:

Maandag zal ik waarschijnlijk meer weten voor een lezing met GB.

Ik ben benieuwd! smile

208

(78 replies, posted in Bewijsstukken)

In het eerste boek van Bouten op blz 311 staat het volgende i.v.m. Aalst:

"Het commando opereerde heel beheerst, stapte rustig, was nooit in paniek, herlaadde regelmatig de riotguns alsof ze heel goed getraind waren."

209

(123 replies, posted in Algemeen)

the end wrote:

Wat de lezing betreft is het zo zoals hier vermeld op de website dat je met een paar uur amper toekomt met de feiten. Het dossier is zo uitgebreid dat het best is om het over een bepaald aspect te hebben van het dossier, zoals het onderzoek naar de Bende van Nijvel of iets anders. Zoals Leo schrijft de basis info staat zeer duidelijk op deze website.


Zo'n lezing in het kader van de zomerlezingen, is eerder informatief voor een publiek die weinig van de bende van Nijvel (en het onderzoek) kent. De mensen op dit forum zijn niet de doelgroep als een lezing van Bouten in de zomerlezingen zou worden opgenomen. Maar wat graag denk ik dat enkele leden van dit forum een woordje willen uitwisselen met dhr. Bouten wanneer lezing voorbij is.

Je moet weten dat maar een héél klein deel van de Belgische bevolking geïnteresseerd is in de bende van Nijvel in de mate dat de leden van dit forum dat zijn! Een lezing organiseren door een vereniging/gemeente voor die doelgroep zou commercieel nooit veel opbrengen dus ja.

Bij de zomerlezingen in Knokke-Heist zijn bij iedere lezing zo'n 50% dezelfde mensen aanwezig (een gemiddelde van 90 bezoekers per lezing). Ik denk echt niet dat zij van naaldje tot draadje willen weten hoe alles in mekaar zit want de helft ligt in slaap na 4 uur uitleg. Zo'n lezing moet een aperitiefje zijn voor de mensen die het interessant vonden en hen de tools aangeboden hebben om zich verder te verdiepen in het onderwerp.

210

(123 replies, posted in Algemeen)

Zal ik doen maar ik denk wel dat het zal lukken, als Guy Bouten wil komen natuurlijk. Die zomerlezingen zijn in samenwerking met Standaard Boekhandel en de boeken van de auteurs worden telkens bij de lezing te koop aangeboden. Kent er iemand een emailadres van Guy Bouten? En als hij niet kan, wie zou er nog gevraagd kunnen worden?