211

(123 replies, posted in Algemeen)

Mits ik de organisator goed ken van deze lezingen (www.ccknokke-heist.be/pdf), zou het misschien leuk zijn als Guy Bouten in het kort wink eens komt uitleggen wat er allemaal fout gelopen is bij het onderzoek naar de bende van Nijvel. 

Zo'n lezing is uiteraard niet specifiek bedoeld voor de mensen van dit forum want die hebben z'n boeken al een paar keer uitgelezen, maar vooral voor wie de bende van Nijvel niet (meer) kent en geïnteresseerd is in de Belgische justitie en z'n ondoorgrondelijke wegen ... 

Bij het zien van de Panorama-documentaire van 1995 fronst men toch vaak de wenkbrauwen als justitie wordt besproken.

212

(123 replies, posted in Algemeen)

Weet er iemand of er auteurs (zoals Guy Bouten misschien) zijn die lezingen geven over de bende van Nijvel en het onderzoek ernaar? Of andere personen (oud-advocaten, ...) die allerlei zaken meegemaakt hebben in dit dossier?

213

(760 replies, posted in 1985)

Waar kan ik het volledige getuigenverslag vinden van deze mensen die dit zagen:

"Na achttien jaar zijn er getuigen opgedoken die zeggen dat ze die nacht in het bos een VW Golf hebben gezien met drie mannen, waarvan er één op de grond lag."

214

(273 replies, posted in Speurders)

club_le-happy-few wrote:

Wat moet je wel geloven in dit onderzoek. Onlangs hoorde ik ook, dat bepaalde slachtoffers te horen gekregen "via officiële weg" (onderzoekers) hebben (in de jaren '80) dat alle "Bendeleden" niet langer meer in leven waren. Dat zou betekenen dat ze weten wie de Bende was, maar het niet naar buiten kunnen brengen. Ik heb dit gerucht van 2 personen gehoord, waarvan 1 die iemand van de slachtoffers kende. Weet niet of andere Aalstenaars op de hoogte zijn van deze geruchten. Het kan natuurlijk ook toogpraat zijn. Ik zie het bos door de bomen niet meer. Back on topic.

En Vos zou dit tegen Bouten gezegd hebben. Uit De Bende van Nijvel en de CIA van Guy Bouten:

Eddy Vos ontmoette ik enkele keren vijf jaar geleden en herinnerde me nog altijd zijn afscheidswoorden: "Meneer Bouten, met dit dossier valt geen eer te behalen."

Misschien toch iets van aan? Overleden daders kunnen alvast geen proces krijgen.

215

(78 replies, posted in Bewijsstukken)

Raf wrote:

Wat me in de tekst van K& bijblijft is het feit dat de onderzoekers er zeker van zijn dat in Aalst geschoten is met een Riot gun van het Italiaanse merk FABARM .Hetzelfde type wapen als bij de CCC werd teruggevonden. De firma bestaat nog steeds, en is blijkbaar gespecialiseerd is jachtwapens van het duurdere type (rijkelijk versierd met jachttaferelen)

Raf verwees op 27 november 2011 naar de tekst van K& die het had over tekst van Ponsaers en Dupont omtrent gebruikte riot guns. In Aalst zou men een riotgun van het merk FABARM gebruikt hebben.

In een artikel van De Standaard las ik het volgende » Gevonden riotgun was niet van Bende van Nijvel

"(...) De kans dat het riotgun, dat aangetroffen werd in het huis van Madani Bouhouche in de Franse Pyreneeën, gediend heeft bij de aanslagen van de Bende van Nijvel is bijzonder klein. Dat zeggen de speurders die het wapen dinsdag ontdekten. Het wapen is een Remington, de twee riotguns waarmee de Bende schoot, zijn Winchesters. "Toch is het niet helemaal uitgesloten", zei speurder Eddy Vos gisteren. "Een Remington schiet met Winchestermunitie. Hopelijk brengt de analyse duidelijkheid."

M'n vraag is nu, welk soort riot gun werd nu wanneer gebruikt? Of is dit onmogelijk te checken bij geweren met gladde loop?

216

(18 replies, posted in Bibliografie)

Ik vind dit het meest spannende boek om te lezen, en voor wie het nog niet heeft, op marktplaats.nl staan er nog twee exemplaren te koop: advertentie: 576537627 en 561837068.

217

(10 replies, posted in Bibliografie)

Beste mensen, morgenavond in Brandpunt een reportage over de Bende van Nijvel en dit keer wordt het wel uitgezonden. smile

218

(84 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Dirk Barrez heeft ook een mening over laatste onderzoeksdaden » Nieuws

219

(84 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Wat een titel maar typisch voor RTL boulevard (sensatie!): Wellicht doorbraak in zaak Bende van Nijvel » www.rtl.nl

220

(84 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Merovinger wrote:

Amory vandaag op het franse forum: "Waarom 25 jaar later huiszoekingen houden? Heel simpel. Wanneer je opdrachten uitvoert heb je contacten, vrienden, mensen die je wel willen helpen, je informeren, en eventueel de dossiers een beetje saboteren. 25 jaar later, niets meer, noppens, geen steun meer van wie dan ook."

Zou de eerste dominosteen gevallen zijn en volgt de rest?