1

(200 replies, posted in Bibliografie)

fenix wrote:

Van niet forum gebruikers die wat jonger zijn heb ik een paar keer gehoord dat ze er in slaap bij vielen. Ik denk dat dit maken heeft met de wat ouderwetse manier van verfilmen.

Gekeken met mijn vrouw. Zij is weinig bekend met het verhaal van de Bende of de loden jaren '80 tout court. Ze vond het bij momenten moeilijk om te volgen omdat er nogal wat voorkennis wordt verwacht van de kijker. Zelf geen probleem mee, maar ik kan me voorstellen dat de gemiddelde leek veel over het hoofd gaat zien bij deze reeks. Wat op zich jammer is.

2

(478 replies, posted in Algemeen)

Nu gaan eventuele daders zeker willen spreken.... *zucht*

3

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

https://www.hln.be/binnenland/nieuwe-op … ~a077452e/

Nieuwe opgraving in zaak-Bende van Nijvel: postbode Jacques Hoebeeck
Er is een nieuwe opgraving gebeurd in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Het gaat om de postbode Jacques Hoebeeck, die lid was van Front de la Jeunesse. Dat bericht La Dernière Heure.

TTR 19-10-21, 08:15 Bron: La dernière heure
Hoebeeck stierf een natuurlijke dood op 26 maart 1989 Elsene. De man was aan de slag als postbode en was lid van de extreemrechtse jeugdbeweging Front de la Jeunesse. Naar verluidt kreeg hij een exemplaar van ‘Mein  Kampf’ cadeau van een van de leiders toen. Hij wordt vooral herinnerd als een “eenzame, zelfingenomen en teruggetrokken” man. Oud-collega’s omschrijven hem ook als “xenofoob” en “een racist”.

Lees ook
Een bijl, een riotgun en carnavalsmaskers, meer had Bende van Nijvel niet nodig voor generale repetitie in Delhaize van Beersel: “Wat ze daar deden, ging om pure arrogantie”PREMIUM
Een bijl, een riotgun en carnavalsmaskers, meer had Bende van Nijvel niet nodig voor generale repetitie in Delhaize van Beersel: “Wat ze daar deden, ging om pure arrogantie”
Op de begraafplaats van Elsene vond in opdracht van Martine Michel, onderzoeksrechter in Charleroi, een “gerechtelijke opgraving” plaats. De opgraving kadert in het onderzoek naar de Bende van Nijvel. In het hele dossier zitten 800 namen van wie men geen DNA-staal heeft. Systematisch verzamelen de speurders die stalen nu, in de hoop dat er een match is met de DNA-sporen uit het dossier. Er zouden al meer dan 400 DNA-stalen verzameld zijn.

Het DNA-onderzoek is ook niet de enige piste die de speurders nog volgen. In totaal werken er 20 agenten op het dossier, in de hoop dat er na al die jaren toch nog een doorbraak zou komen. Die doorbraak is nodig voor 2025, wanneer het dossier verjaart.

4

(3 replies, posted in Algemeen)

bertlagaisse wrote:

Welke boeken heb je? Ik zoek nog 'De opdrachtgevers' van Van Esbroeck. De rest heb ik al grotendeels.

» Forum

Op zich interessant. Heldere opbouw. Mooie package. Weinig nieuwe info echter.

Voornaamste puntjes van kritiek:

  • De foto's van de plaatsen delict anno 2018 voegen op zich weinig toe en zijn voorzien van wel erg summier commentaar.

  • Aan alles is te merken dat dit boek is niet samengesteld door een door de wol geverfde schrijver. Het voelt allemaal nogal amateuristisch aan (de schrijver is een gepensioneerde bankdirecteur die nog maar een paar jaar actief is als schrijver).

Hier had meer in gezeten mits budget en meer savoir-faire.

6

(148 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Heeft iemand een kopie van de grotere versie van het schema van Boemerang? De link is dood en ik heb het destijds niet opgeslaan.

7

(24 replies, posted in Bewijsstukken)

Ik heb navraag gedaan bij een gepensioneerde postbode en die heeft mij bevestigd dat er enkel "Post België Belgique" op de zakken stond in die periode. Soms met een jaartal erbij, maar dus geen postteken, postsymbool of posthoorn.

8

(24 replies, posted in Bewijsstukken)

In "Niet Schieten" schrijft hij letterlijk posthoorn, dat kun je nakijken. Enfin, ik zeg niet dat David liegt (dat sowieso niet), maar ik wil hier wel eens het fijne van weten.

9

(24 replies, posted in Bewijsstukken)

Ook Franse postzakken hadden geen posthoorn. Wel een postduif.

10

(24 replies, posted in Bewijsstukken)

Op Nederlandse en Franse postzakken stond er in elk geval ook geen posthoorn.