Nieuw boek van Lars Bové over de Staatsveiligheid. Vanaf donderdag beschikbaar » www.lannoo.be

12

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Iceman, het betreft een fysische explosie en geen chemische.

Kort interview met Guy Bouten over zijn laatste boek » www.dailymotion.com 

Verder is er maar weinig mediabelangstelling

14

(8 replies, posted in Politiek & Business)

Volgens zijn advocaat heeft Kubla helemaal niet bekend » www.lalibre.be

Insider wrote:

Neen, nieuwe informatie is niet meteen juiste informatie, maar het is wel informatie. daar kun je wat mee, namelijk uitzoeken of het klopt wat er gesteld is.

Zoals ik in een vorige posting al aangaf, gaat Bouten op bezoek bij een ieder die ook maar iets met de Bende te maken kon hebben en confronteert hen daarmee. Natuurlijk zullen zij in hun eigen straatje praten en moet je dat met een korrel zout nemen.

Maar je hebt dan wel nieuwe of aanvullende informatie en bij een volgend interview, met iemand die daar ook wat van kan weten, heb je weer mogelijkheden voor vergelijking van de verklaring en zo ga je stap voor stap verder. Dat is wat ik mis, bij velen op het forum. Nagaan wat er van een verklaring klopt of kan kloppen, in plaats van, wat hij stelt kan niet, want ik denk dat het anders zit.

Prima, natuurlijk mag iedereen zeggen of vinden dat het anders in elkaar zit, maar kom dan  met een eigen aanname of visie, die ergens op gebaseerd is en niet met wat je in de toekomst denkt te ontdekken zonder dat je aangeeft wat er fout is aan het door de schrijver gestelde.

Dat is wat ik René De Witte eigenlijk verweet. Ieder poster zal een eigen mening hebben over wat er gebeurd is of gebeurd kan zijn. Logisch dat zo iemand dat zal ventileren maar als je jezelf profileert als schrijver/auteur, en dat is René, dan verwacht ik een onderbouwing en geen afkraking. Dan lijkt het meer op kinnesinne.

Als dat op de man spelen is, dan is dat maar zo. Dat gebeurt ook bij Bouten en zoals je terug kan lezen zeker bij mij. Overigens lijkt René mij zeker iemand die zijn eigen standpunt kan verdedigen.

Nu praat je jezelf toch tegen? In uw eigen topic heeft men u regelmatig pertinente vragen gesteld, maar u heeft deze steeds genegeerd of afgewimpeld met een onzinnig antwoord. Het bewijs bestaat nu eenmaal dat uw argumenten in 3 landen, namelijk België, Nederland en Suriname, en in name van hun respectievelijke instanties zijn afgewezen als verzinsels en leugens. En neen, dat zeg ik niet, dat zeggen die instanties.

Trouwens deze topic gaat over het boek van Bouten en niet over hem als persoon. Nergens wordt hij hier persoonlijk aangevallen en jij trouwens ook niet. Betreffende verwijzingen gaan niet over u als persoon

René De Witte, het probleem is dat mensen maar niet beseffen dat de strategie van de spanning helemaal geen gladio uitvinding is. Het bestaat al sinds de eerste verstedelijking van beschaving in Mesopotamië. Er is inderdaad geen rechtstreekse link tussen een motief van de strategie van de spanning, Bende van Nijvel en de Belgische overheid/samenleving die zich hierdoor in functie van NATO-verlangens heeft aangepast. Dit is zo helder als de aanslag op Charlie Hebdo, dat ook geen aanslag was tegen de persvrijheid en vrije meningsuiting. 

Over de jaren hebben getuigen de revue gepasseerd en hebben sommige onderzoekers/auteurs het kader van het onderzoek gecontamineerd. Door die besmetting zijn ook de fantasten zich beginnen uitlaten rond het Bende van Nijvel-dossier. Kijk maar naar Jean-Marie Tinck. Toen hij door de mand viel kon hij enkel nog op een  huilende wijze zijn verontschuldigingen uiten aan de nabestaanden. Tja, en dan te denken dat mensen daar steeds opnieuw intrappen.

Tijdsduur, investeringen en resultaat voor een boek wegen niets af als de bronnen en informatie niet voldoende gecheckt worden, PUNT. Het probleem met het werk van Bouten is dat hij enkel informatie gebruikt, of op een zodanige wijze formuleert dat het in zijn kraam past.

De wijze hoe hij de rekrutering van J Lhost voor de Equipes spéciales de reconnaissance beschrijft, klopt langs geen kanten. Voor alle duidelijkheid, de ESR was in 1974 niet gekazerneerd in Spich (!) en denkt men nu echt dat men uit een keuze van meer dan 20000 beroepsmilitairen, bij milicien Lhost uitkomt?

Bouten schrijft: "Het leven van Poe inspireerde de Amerikaanse auteur Joseph Conrad voor zijn boek Heart of darkness". Dit is onmogelijk aangezien dit boek gepubliceerd werd op het einde van de 19de eeuw en Poe toen zelfs nog niet geboren was.

Bouten kon in 1990 ook een ontmoeting hebben met generaal Kagame via een PR bedrijf. Ter verduidelijking, Kagame had toen de graad van majoor en de machtsstrijd binnen het RPF moest toen nog beginnen. Ik vermeld er wel even bij dat het RPF net voor hun inval, hun politieke zetel hadden overgeplaatst naar Brussel.

Hoe Bouten het gegeven 'Peter van Haperen' (forumlid insider) beschrijft, is ook zoiets. De info van van Haperen kan slechts door 1 persoon geverifieerd worden, en dat is van Haperen zelf. De fout die Bouten hiermee maakt is dat hij geen vermelding maakt hoe die info behandelt werd tijdens het proces in Suriname. Dat weglaten is dus een kapitale fout.

Langs de andere kant heeft Bouten er geen probleem mee om de teruggetrokken verklaringen van JM Tinck te aanvaarden omdat zo JL Baugniet in het vizier komt.

Kort samengevat, het werk van Bouten mag met veel korrels zout gelezen worden, maar past merkwaardig wel in de sfeer van de laatste jaren door desinformatie van nieuwe getuigen (!).

Afgaande op de literatuurlijst en namenregister lijkt het eerder een recyclage van zijn voorgaande boeken die niet echt een meerwaarde hebben geleverd. Maar we zien wel.

19

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Aubanel wrote:

Ik blijf de mogelijkheid openhouden dat een ongelukkige stand-in werd geliquideerd, onder een boom gelegd en gecremeerd. Maar of we het ooit zullen weten, is een andere vraag. Wie Bouhouche heeft gekend, zal de mogelijkheid alvast niet willen uitsluiten.

Via een kennis ben ik al eens in contact gekomen met een oud-lief van Bouhouche. Bij een volgende gelegenheid zal ik uw stelling eens voorleggen.

20

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Akkoord dat Bouhouche gene zuivere was, maar een geënsceneerde dood opzetten gewoon omwille van een chantageprobleem lijkt mij wat ver gezocht. Men moet dan ook zeker zijn dat die info voor chantage niet meer naar boven komt en, nog meer belangrijker, iedereen die dan iets weet van een ander in dat milieu gaat dan een zwarte lijst aanleggen met chantage-info als levensverzekering.