2,701

(148 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Als men de reeks van de 9mm (1) bekijkt dan is de killer actief in Waver, Genval, Halle en Nijvel en misschien ook de gebruiker van de RG (1) in Temse. Dan zien we dat dit een actieve schutter is die soms raak schiet maar niet dood, de dodende wapens zijn volgens dat ik gelezen heb: in Waver is het de 7.65 (1), in Halle de 0.38, in Nijvel de .22 en ook de 7.65 (1) vermoed ik, in Temse de .22.

Ook is de 9mm1 meer in actie bij overvallen, Waver, Genval, Halle, en is de buit normaler, en het motief duidelijk, geld en wapens. In deze kan men misschien ook over een reeks spreken.

2,702

(148 replies, posted in Onderzoeksdaden)

the end wrote:

Als men dan het gebruik bekijkt van bijvoorbeeld het wapen 9mm1 en aan gedragingen en acties koppelt, die start in  Waver, dader x (robotfoto 14) met de 9mm1 is naar ik vermoed de doder van de agent in Waver en de chauffeur of persoon die de combie verplaatst,

Een correctie: in Waver is de agent gedood door een kogel uit wapen 7.65 (1), en niet uit de 9mm (1). Er zat wel een kogel in het haar van het slachtoffer van de 9mm (1) maar dit was niet dodelijk. De wagen is verplaatst door de persoon die ook de tweeloop hanteerde. Als de daders in Waver met 3 waren had er 1 van de daders 2 wapens, en dan zal de persoon met de tweeloop de 9mm (1) gehanteerd hebben, daar de chauffeur de 9mm (2), hanteerde en de persoon naast de chauffeur de 7.65 (1). Getuigen melden dat men dacht dat de dader (7.65 (1)) naast de chauffeur gewond was, wel het wapen 7.65 (1) komt pas terug in actie na bijna 1 jaar in Nijvel.

GG wrote:

Op basis van deze gegevens en onder de werkhypothese dat LR .22 steeds door dezelfde persoon werd gebruikt, zou ik deze persoon het etiket "inbreker-killer" willen geven. Anders gezegd: iemand wiens "specialiteit" inbreken is en die er niet voor terugschrikt om een getuige een LR .22 in het hoofd te schieten.

GG, mooi schema. De wijze waarop men inbrak bij acties waar de LR .22 gebruikt is waren atypisch, voor zowel Beersel, Temse als Nijvel had men vlug door dat het niet om traditionele inbrekers ging daar die heel anders te werk gaan. De dader die de LR .22 gehanteerde is duidelijk een killer met een macabere trek om overvloedig in het hoofd te schieten. Dit samen met de atypische wijze van inbreken en de unieke keuze van buit, als de samenhang van bepaalde slachtoffers is een patroon en kan wijzen naar het motief van deze reeks.

2,703

(1,219 replies, posted in 1985)

René De Witte wrote:

Wat ik mij afvraag: als het ging om terreur te zaaien in een supermarkt, dan kon de Bende van Nijvel het best in Ninove toeslaan. Ja, toch? Dat was het dichtste bij de comfortzone. Men rijdt naar Aalst, dat is maar een minuutje of tien verder. Maar toch. Het moest blijkbaar een Delhaize zijn, en dus niet een Colruyt of een ander enseigne.

Het maakt volgens mij het verhaal dat er in Aalst onder de slachtoffers een doelwit was, minder waarschijnlijk. Misschien is een van de slachtoffers wel naar Delhaize gelokt door iemand die wist dat er een overval op til stond.

Nog een vraag: als ik met een bende terreur wil zaaien in het land, dan zou ik verschillende enseignes kiezen, en niet eentje. Of was het de bedoeling om na Delhaize, een andere keten aan te pakken? In haar boek citeert Geens een ex-speurder van Delta. Volgens hem waren er nog overvallen/aanslagen gepland, want anders hadden ze ook hun wapens in het kanaal gegooid.

René, op 4 oktober 1985 had de rijkswacht een groot actieplan klaar om de warenhuizen in Brabant te beschermen, met een dubbele linie om de daders op te vangen. Tevens is de week november 85 toch wel uitzonderlijk:

CCC-acties:

  • 4 November 1985 - BBL Etterbeek

  • 4 November 1985 - Manufacturers Hanover Corporation

  • 4 November 1985 - Generale Bank in Charleroi

  • 5 November 1985 - KB Bank in Leuven

  • 5 November 1985 - Motorola in Watermaal-Bosvoorde

Bende Haemers:

  • 4 november 1985: Drie gangsters overvallen een gepantserde postwagen aan het station van Ensival bij Verviers. 2 doden 1 zwaargewonde

Plus het bloedbad op 9 november in Aalst. Ik heb me altijd al veel vragen gestel rond die week, zowel Vlaanderen, Brussel en Wallonië had zijn deel.

2,704

(1,135 replies, posted in 1983)

Om de fabels van de overmacht van wapens uit de wereld te helpen. Feit: van de zes wapens gebruikt in Nijvel zijn er maar 3 gebruikt bij de Diable, de 7.65 1, de RG1 en RG2. Om maar te zeggen dat ze niet in het wilde weg geschoten hebben. Trouwen de gebruikers van deze wapens waren niet aan hun proefstuk tot als men zie hoe deze bij andere feiten worden gehanteerd.

Voor fabels bestaan er andere sites dan deze.

2,705

(106 replies, posted in Bewijsstukken)

dim, dat is de vraag van dit merkwaardig spoor. Dus er is de getuige die de achterbank linkt aan de rode Golf, dit word bevestigd door het vinden van de achterbank plus de haren op de bank en de dochter van Van Camp. De daders houden de Golf nog 2 maanden bij en linken door de achterbank 2 verschillende ogende misdaden aan elkaar.

De daders moeten nogal zeker geweest zijn dat de Golf goed was weggestoken, of was het de bedoeling om hem te dumpen na Beersel? De volgende aanslag is Anderlues bijna 2 maanden later met weer andere wapens, geen RG1 in Anderlues, maar wel de Golf die erna achtergelaten word waarna de befaamde rustperiode komt.

2,706

(24 replies, posted in Bende Farcy)

Ook de keuze van de wagens, ideale smokkelwagen de Santana, snelle mooie wagens voor lange afstanden, de keuze voor champagne, het meenemen van zilverpapier. Ook Maubeuge, de grensovergang, past in dit plaatje, het weegschaaltje. Ook de connectie met Paraguay is ook belangrijk, (drugs in bevroren vlees), VDB, Gol, Leroy en niet te vergeten Massagrande en Ciolini passen ook in die plaatje. In het 2e boek van Bouten is het hoofdstuk over Paraguay zeer interessant voor 85, met wat we nu weten over Waver, de Pomp, Pour en Bultot.

2,707

(24 replies, posted in Bende Farcy)

Een zeer belangrijk spoor, ik ben zo goed als zeker dat ook voor Waver uit die hoek komt.

2,708

(382 replies, posted in Hypotheses)

fipilip wrote:

Ik voeg er nog aan toe: justitie dekt niets toe. Justitie, dat is Eddy Vos en Troch en Michel. Dat zijn gemotiveerde mensen. Gemotiveerd maar spijtig genoeg ook onbekwaam en/of onderbemand.

Zo kan men op alles een antwoord geven, maar kan je dit meer onderbouwen? Dus Vos, Troch en Michel zijn verantwoordelijk voor het niet vinden van de daders door onkunde en geen middelen te hebben? Kan het zo simpel zijn? Ik wil jullie volgen maar dan wel onderbouwd met feiten.

2,709

(106 replies, posted in Bewijsstukken)

Ben, dat is waar. De dochter van van Camp is er ook nog om het te bevestigen. Weten we wanneer de dochter de achterbank heeft geïdentificeerd? Het blijft zeer merkwaardig, er is de getuige met zijn verhaal dat word bevestigd door het vinden van de bank plus de herkenning door de dochter (haren op de zetel), maar om het 100% hard te maken en zekerheid te hebben moet de Golf er zijn en dat is pas 2 maanden later. Dus een paar dagen na Beersel is er de link tussen 2 heel verschillende acties, motief wapens, methode, en buit zijn zo verschillend, en toch doen de daders alle moeite om de feiten aan elkaar te koppelen, waarom? Van Camp was een executie, kan het voor Beersel ook zo zijn?

2,710

(382 replies, posted in Hypotheses)

Dit is toch wel een heel grappig topic.