2,881

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Gaan ze dat ook doen met de heren van de staatsveiligheid en de heersende politiekers van toen? Zie x-nota bijvoorbeeld.

Hebben ze kolonel Lhost ook ondervraagd? Hoewel hij niet tot de Delta Cel behoord heeft hij een grote rol gespeeld. Ook is het de rijkswacht en de leiding van de SIE (Lhost) die een dossier tegen De Staerke aanlegden het was ook de SIE die lange tijd De Staerke schaduwden. Lhost was ook hopeloos verliefd op een SM maîtresse van één van de beheerders van Delhaize.

2,882

(10 replies, posted in Filière Boraine)

Gewoon dezelfde naam, niets meer. Swan heeft dit spoor al besproken ergens op het forum.

swansongunsung wrote:

Het ziet er naar uit dat er is niet sprake over "onze" Francesco Nardella. De Italiaanse generaal Nardella was al een vijftiger in de jaren zeventig, dus veel te oud (geboortedatum "onze" Nardella = 1/11/1935).

2,883

(43 replies, posted in Andere Personen)

Mero dat is zeer boeiende info, vooral de voorlaaste alinia.

2,884

(132 replies, posted in 1983)

Boemerang ik ben het eens met wat je hierboven schrijft, doch ik heb het nog eens nagelezen en verschillende bronnen spreken van een nekschot zowel bij Walter verstappen als bij van Camp. Gezien de verzorging in het ziekenhuis van beiden kunnen we wel aannemen dat die info waarschijnlijk zal kloppen. De baan van de kogel is zoals je schrijft duidelijke anders in beide zaken en bij van Camp zal de ene spreken over een nekschot en de andere over de schedelbasis het is een paar centimeter verschil.

Voor Halle:

"Zonder enig spoor van emotie, richtte de doder dan zijn wapen kalm op de nek van de beheerder en haalde de trekker over. Het projectiel, een kogel van kaliber 38, doorboorde de keel van het slachtoffer. Walter Verstappen was niet op slag dood. Hij werd levenloos naar de reanimatie-kamer van het ziekenhuis van het Leopoldspark in Etterbeek gebracht."

Bron Paul Ponsaers & Gilbert Dupont | 1988

Van Camp:

"Het negende slachtoffer van de Bende van Nijvel, Jacques Van Camp, werd met een nekschot afgemaakt."

Bron Paul Ponsaers & Gilbert Dupont | 1988 (van hier op de site)

Bij beide slachtoffers moet de dader (ongeveer) achter zijn slachtoffer gestaan hebben, en beiden zijn op een laffe sadistische manier afgemaakt op het einde van de actie door een rechtshandige persoon? Bij beide acties waren ze met 3 de daders. Het gaat me meer om het profiel van de dader(s) en dit is hypothetisch natuurlijk aan de hand van de weinige gegevens die voorhanden zijn. Bij beide misdaden volgt de operatie hetzelfde stramien is de methode van uitvoering gewelddadig en slordig in Halle bijvoorbeeld vuren ze nog vanuit de rijdende auto op het personeel van de supermarkt.

Als het dezelfde killer is in Halle en Ohain dan heeft hij wel het profiel van een psychopaat en een sadist, in Halle was het die met de blauwe ogen die een revolver had en die waarschijnlijk de heer Walter Verstappen heeft doodgeschoten. Over Ohain weten we niet veel over de daders buiten de handtekening die ze achter laten, Halle en Ohain vertonen sterke gelijkenissen, we mogen niet uitsluiten dat het om dezelfde killer gaat. Het doet me ook denken aan de dubbele moord van WNP op het koppel onder andere.

2,885

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Frank O. dat is de getuige van de zakken in 85?

2,886

(72 replies, posted in Bewijsstukken)

Ik vermoed ook poor man's slug.

2,887

(132 replies, posted in 1983)

Ja Geronimo met één schot ben je niet zeker en kan het slachtoofer geluk hebben.

In 82 (VDE en Angelou bijvoorlbeeld) was de dader professioneler bij andere feiten word er soms ook geknoeid door 1 van de daders zie Anderlues. misschien kunnen we eruit afleiden dat Halle en van Camp door hulpjes gedaan zijn en dat minimum 1 van die hulpjes ook in Anderlues en misschien ook in aalst aanwezig was.

2,888

(132 replies, posted in 1983)

Van Camp is onder andere ook met een nekschot afgemaakt, beiden waren niet opslag dood en hebben een doodstrijd gehad. Het is wreed en onprofessioneel. Het valt op dat er een verschillende patroon inzit op de wijze hoe men de slachtoffers afmaakt, soms word in het hoofd geschoten oog, of nek. Ik vind de gelijkenissen tussen Halle en van Camp treffend en zelfs Aalst. Ook was de dader in Halle groot en had blauwe ogen.

2,889

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ja noorderling, tuurlijk. Ik was het bestaan van het schema van Boemerang volledig vergeten. Merci voor het appeltje. big_smile Van Camp is dus ook met een wapen vermoord die in de zakken zat.

Met de nieuwigheden van de laatste tijd vraag ik me af of dit wel zakken waren die bij de daders lagen. Als je de inhoud bekijkt dan is dit voornaamlijk afval: besmette 9mm revolvers en ander spul dat amper bruikbaar is voor een overval. De wapens wijzen ook meer naar de periode 83, men is blijkbaar nog niet zeker of er iets van Dekaise in de zakken zat. De meeste hete wapens zijn er niet bij, die zullen wel bij de daders zijn vermoed ik.

De spullen uit de zakken kunnen evengoed bij een wapenleverancier gelegen hebben, zeker als je naar de inhoud kijkt. Er zijn geen wapens bij van 85 maar wel munitie die in die richting wijst, wie weet met welke munitie er geschoten is in 85, de leverancier? Kan Darville niet een optie zijn? Zie huiszoeking bij Haemers en Lacroix. Darville zal Ciolini wel gekend hebben vermoed ik.

2,890

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Is Van Camp ook niet met een wapen uit één van de zakken vermoord? En ja, een lijst waarom niet.