2,901

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Voor een beter beeld van de rol van kolonel Lhost » Verslag Bendecommissie (PDF 4). In het document kan je zoeken op Lhost. Van een dubieuze rol gesproken, hij heeft onder andere nagelaten onderzoek te doen naar Bouhouche en Beijer i.v.m. met de diefstal bij het SIE. Hij was één van de leiders van het onderzoek naar de Bende van Nijvel! Er word regelmatig verwezen naar Groep G waar Lekeu een belangrijke rol in zou spelen omdat een neef van hem bij de staatsveiligheid zou werken die toegang had toe specifieke informatie.

2,902

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Of dat bepaalde speurders de zakken in het kanaal gedumpt hebben weet ik niet, dat zou pas heel straf zijn.

2,903

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Van Ben uit 2008 (topic Freddy Troch):

Een andere piste - die ter sprake kwam ten tijde van de Tweede Bendecommissie - was dat de speurders van de Delta Cel werden misleid. De rijkswachter die de pv van de eerste zoektocht vond (die door de onderzoekers van Nijvel werd gedaan), was nog niet lang in dienst van de Delta cel en was er geplaatst door kolonel Lhost. De parlementsleden hebben zich toen afgevraagd of die rijkswachter er niet met een rede was geplaatst. Was hij misschien degene die het kanaal opnieuw onder aandacht moest brengen zodat de zakken koste wat het kost gevonden werden? Vergeet niet dat dankzij de wapens de verbanden pas zeer duidelijk werden. De wapens om verschillende pistes te verwarren?

Nog iets uit het dossier Dossier Eurosystem » Forum

En uit het over Troch nog wat informatie over Lhost » Forum

2,904

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ben wrote:

Uit het verslag van de Tweede Bendecommissie (benieuwd of het "gerechtelijk onderzoek" iets heeft opgeleverd):

De commissie heeft vastgesteld dat de verklaringen die tijdens de hoorzittingen werden afgelegd over de wijze waarop de beslissing om een tweede maal te gaan duiken in de Zwaaikom van Ronquières tot stand is gekomen, niet eenduidig zijn.

Tijdens de hoorzittingen is gebleken dat de speurders een aantal démarches gedaan hebben waarvan de magistraten noch vooraf, noch achteraf werden ingelicht. Tot op vandaag blijft onderzoeksrechter Troch bij de versie dat de Delta-cel sucees had omdat de PV's grondig werden nagelezen en omdat de duikers van de genie van Burcht de bodem systematisch hebben afgezocht. De onderzoeksrechter was en is nog steeds niet op de hoogte van de bijzondere voorbereidingen die de speurders getroffen hebben.

De commissie heeft in het dossier eveneens elementen vastgesteld die kunnen wijzen op een mogelijke manipulatie van de speurders. De commissie meent dat op dit punt verder gerechtelijk onderzoek geboden is.

Met de wetenschap dat de zakken later in het water gesmeten zijn, heeft bovenstaand een heel andere dimensie, er moet iemand van het onderzoek dicht bij de daders gestaan hebben. Hoe kan er anders een verklaring zijn dat de zakken later in het kanaal gesmeten worden, voor dat er de tweede keer gezocht werd. De Bende van Nijvel was blijkbaar het onderzoek aan het manipuleren, en Dendermonde heeft zich laten vangen. sad

Met de nieuwe elementen laat de piste ook open om misdaden die in 86 begaan zijn toe te voegen aan het dossier. En het verminderd aanzienlijk mogelijkheid van de theorie van de "roofdieren" en de paniek reactie na Aalst. Willy Acke uit Dendermonde was misschien wel echte op het juiste spoor aan het zoeken?

2,905

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Dank je Merovinger, ik had het juist kunnen ontcijferen door op de Franse fora te lezen. Nu het is goed dat de media aandacht aan het forum besteed. I.v.m. de vondst van de zakken mogen we de piste van: manipulatie door een speurder en/of een beschermde tipgever zeker niet uitsluiten. Beijer was een beschermde tipgever van Nijvel in die tijd, er staat ergens dat het parket bewust PV aanpaste zodat Beijer niet bekend zou worden. Of het er mee te maken geeft weet ik niet maar het komt steeds in me op.

Met de laatste nieuwe elementen in het dossier is het ook mogelijk dat de Bende van Nijvel nog niet van plan was om te stoppen, ze hielden de wapens nog bij en de wagen van Aalst is ook niet gevonden. We waren ervan uit gegaan dat de wapens in 85 gedumpt waren maar als het later gebeurd is veranderd dit toch wel heel veel in het onderzoek.

2,906

(643 replies, posted in 1983)

Ik kan het me niet herinneren dat er nog andere vesten opgedoken zijn.

2,907

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Hestur, die getuigenis is er volgens dat ik me kan herinneren pas vele jaren (18) later gekomen, dit kan van alles geweest zijn. Het zal zeker niet in scene gezet zijn. Trouwens om ongeveer 24u staan de daders nog in het bos met een (dode) mededader voor de auto? In het schijnsel van de nacht en met een paar glazen op, wie zal het na zoveel jaar zeggen wat die getuige gezien heeft. Het is zoals Mero schrijft bij de 30 uur na Aalst theorie blijkt er van alles niet echt te kloppen. Of die getuigenis ook klopt of niet we zullen wel zien, doch ik heb mijn twijfels.

Iets anders, weet iemand waarom juist dit forum vermeld word in het artikel van de Moustique? Mijn Frans is niet zo goed en ik wel de essentie van het stukje niet missen.

2,908

(77 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Vos was er toch een tijd van overtuigd dat de daders in de buurt van Houssière een schuiladres hadden? Ook met de zone repli volgens Bouten heb ik toch enkele vragen. Hoe zijn ze na de dubbel aanslag vanuit Overijse naar daar gereden en waarom hebben ze de aanslagen in die volgorde gedaan? Ook wat er op 9 november 85 in het bos zou gebeurd zijn, voor de aanslag in Aalst zijn ze daar zogezegd samengekomen en hebben daar stukken achtergelaten om er zogezegd na de aanslag van 9/11/85 er terug naar toe te rijden?

2,909

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ja Mero, ik kan je volledig volgen, wat de zakken betreft vermoed ik ook de eerste optie want als men de zakken niet gevonden wilt hebben zijn er betere opties. Het zijn toch wel straffe dingen die gebeuren de laatste tijd in het onderzoek.

2,910

(154 replies, posted in Wagens)

Herr Flick, absoluut op natte bosgrond is het zo goed als onmogelijk om de motor eruit te halen. Het bos van Houssière is volgens mij meer een plaats om dwaalsporen aan te leggen. In de theorie van de speurders neemt dit bos een prominente plaats in dit zou in de comfort zone moeten liggen maar is dit wel hun comfort zone?