noorderling, zoals Ben schrijft is het uitsluiten van info niet de goede methode om het dossier helder te benaderen. Als je jezelf niet wilt vertroebelen wees dan onbevooroordeeld benader de informatie met een openvizier en toets de info aan de werkelijkheid. Het is niet de info die mensen troebel maakt maar de mannier waarop er met de info word omgegaan. De angst van je om je geest troebel te maken maakt je juist troebel. Wees vrij en helder.

3,072

(42 replies, posted in Bewijsstukken)

Gisteren bij het surfen een thesis tegen gekomen van een student die de reacties van de overheid in kaart brengt ivm. met de gebeurtenissen in de jaren 80. Ik sta versteld van de bedragen die vrijkomen in die periode. Als de Bende van Nijvel geen of weinig buit meenam dan hebben de beleidsmakers toch wel hun best gedaan op dit te compenseren. Nu de politie was geen partij voor zwaar bewapende gangsters en hadden vernieuwd materiaal nodig. Doch de bedragen zijn groot, ook de aanpassingen van bepaalde wetten zijn de moeite waard om te lezen.

noorderling, OK, nu Guy Bouten schetst een referentiekader aan de hand van de informatie dat hij verkrijgt. Alle boeken en info hoort men kritisch te lezen en te bekijken. Doch de 2 boeken van Bouten zijn maar een klein stukje van de info die beschikbaar is. Lees ook eens de parlementaire verslagen en internationale werken om te beginnen.

Het nieuwe boek: L'histoire vraie des tueurs fous de Brabant zal waarschijnlijk interessant ik wacht ook op een Nederlandse vertaling. Wat de CIA betreft kijk eens naar Italiaans verhaal het staat zwart op wit vast dat de CIA betrokken was bij de gecreëerde spanningen in de jaren 80 in Italië.

noordeling, je post doet pijn aan mijn ogen. Je oordeelt over boeken dat je niet gelezen hebt! Je noemt iemand die de moeite neemt om naar de andere kant van de wereld te reizen om de waarheid te achterhalen, iemand die sensatie zoekt. Zelf ga je blijkbaar af op je eigen veronderstellingen en gedachtegangen om het mysterie van de Bende van Nijvel op te lossen zonder de moeite te doen om je te verdiepen. En mensen die het wel doen noem je fantasten. Veel succes met je veronderstellingen, droom maar verder.

3,075

(58 replies, posted in Bende Haemers)

swansongunsung wrote:

Hebben wij bewijs dat Wellens en Ciolini elkaar kenden?

Ik heb het nog eens opgezocht, op de Franse fora staat verschillende keren dat Wellens en Ciolini elkaar kenden. De tekst met datum heb ik nog niet terug gevonden maar ik blijf zoeken. Nu als Ciolini en Wellens elkaar kenden zal dit waarschijnlijk voor de veroordeling van Wellens zijn vermoed ik. De Jonathan was blijkbaar de ontmoetingsplaats.

3,076

(4 replies, posted in 1980-1989)

Dit is een niet te verwaarlozen spoor, er werden geen wapens gestolen omdat de eigenaar de kans heeft gezien om zijn wapen te nemen en op de overvallers te vuren waarbij er 1 gewond werd. Elio Massagrande word in dit dossier genoemd samen met Italiaanse facisten die in Spanje verbleven.

3,077

(731 replies, posted in 1982)

Boemerang wrote:

Er is sprake van 3 types 9mm munitie.
- FN 9mm OTAN (is NAVO) met violet-kleurige zegellak.
- FN 9mm PARA(BELLUM) uit 1954 (zeldzaam) en uit 1959.
- GEVELOT SFM (Societè Francaise de Munition) uit 1978 en zeldzaam in België.

De aangetroffen Parabellum-munitie was geproduceerd in 1954 en 1959. Wat vinden onze wapenkenners daar van? Is het normaal dat munitie enkele decennia in de schappen van een winkel ligt?

GEVELOT maakt(e) verschillende soorten 9mm munitie, waaronder ook 9mm shotshells en speciale pistool-mitrailleur munitie maar ook Parabellum (Parabellum die vervolgens ook weer OTAN is). Lekker verwarrend allemaal...Zonder preciezere info over de 9mm munitie valt niet te duiden waar welke munitie door welke 9mm is afgevuurd.

Over 7.65 munitie heb ik niets gevonden. Doch de munitie die gevonden is in de kelders van het ministerie heeft betreking op Banda della Magliana. Deze toont grote gelijkenissen met wat in Belgie in de jaren 80 gebeurde. Zie Haemers, Ciolini, De Staerke en Smars.

3,078

(731 replies, posted in 1982)

Boemerang wrote:

Een ander voorbeeld speelde zich vier jaar vroeger af, in november 1982, toen op goede gronden werd gedacht dat de overval op de wapenhandel van Dekaise wellicht werd gepleegd door leden van een Italiaanse extreem- rechtse groep die ook betrokken was geweest bij de bomaanslag op het station van Bologna; een rogatoire commissie naar Italië leverde echter niet het verhoopte resultaat op.

Bron: 2e BC bijlage 3 pagina 40

Hier in november 1982 komt dit Gladio-clubje opeens even voorbij in het dossier. En die "goede gronden" zullen uit meer hebben bestaan dan enkel "een verwijfde dader met een zuiderlijk uiterlijk". De Bologna-bombers waren de "N.A.R., in hun wapendepot, in de kelder van het ministerie van volksgezondheid vond men zeldzame Gevelot-munitie van 7.65 cal.9 (zo staat het er, ik weet niet of dat een bestaande maat is). Deze munitie werd gekoppeld aan de moord op journalist Carmine Pecorelli, die publiceerde over de banden tussen Maffia - Andreotti en over de Gladio/Navo-terreurnetwerken. Voor deze moord werd ex-premier Andreotti veroordeeld tot 24 jaar (wegens ouderdom hoefde hij niet te zitten).

Enfin, zeldzame Gevelot-munitie? Laat onze Bende van Nijvel nou toevallig ook ergens met zeldzame Gevelot hebben geschoten: 9mm en geproduceerd in 1978. Misschien moet CBW eens de kelders van de diverse ministeries gaan verkennen. lol

Boemerang, er is nog meer dat in die richting wijst. De overval in Parijs op 14/9/82 op een wapenhandel door Italianen waarbij Massagrande genoemd wordt. Ook de ontdekking in 7 7 in Madrid van een iligale wapenfabriek waar onderandere UZI's van geluidsdempers werden voorzien. Waarbij Massagrande betrokken was, hij word ook vernoemd i.v.m. Temse. Ook de ETA is dan niet verweg.

3,079

(58 replies, posted in Bende Haemers)

Het staat in een van de boeken van Guy Bouten en op forums, ik zal het eens opzoeken waar. Bultot kende hem zeker.

3,080

(760 replies, posted in 1985)

vdb, ik dacht het ook gelezen te hebben dat er een hendel was. Zelfs van de Santana heb ik gelezen dat er een hendel was.