3,121

(278 replies, posted in 1982)

Leo, juist. In het eerste boek van Guy Bouten staat dat ze gevlucht zijn naar België en dat de wagen een Frans kenteken had. Over de kleur van de lampen staat er niets beschreven, en het klopt dat ze in Frankrijk toen met gele lichten reden. Ik weet niet welke kleur de lichten van de Santana hadden, er reden in België toen ook wat auto's met gele lichten in België zeker in grensgemeentes.

De auto is drie maanden eerder gestolen nieuw uit een garage, deze auto is ideaal om lange afstanden mee te doen, het kan goed zijn dat de auto eerst voor andere doelen werd gebruikt en in het buitenland gediend heeft. Hij was voorzien met een Franse nummerplaat. Je hebt bijvoorbeeld Martial Lekeu die regel matig op bezoek gaat bij Leon Degrelle in Spanje Lekeu toch een van de sleutel figuren volgens mij, maar je hebt ook de Spaanse connectie van Farcy. Het is een van de vele mogelijkheden.

3,122

(278 replies, posted in 1982)

Ben wrote:

Dus waarom geen winkel in België overvallen? Waarom die moeite doen om de grens over te steken? In de beginjaren was het ook geen Bende van Nijvel, maar een Bende van Elsene. Als we ervan uitgaan dat minstens één van de daders in Elsene woonde, is het raar dat deze persoon helemaal vanuit Brussel naar Maubeuge rijdt om een kruidenier te overvallen. Was die winkel misschien zo bekend voor zijn lekkere wijnen en champagnes?

Als je het meer bekijkt vanuit een internationaal standpunt en dan vooral de drugroutes is het niet abnormaal dat dit op een grensovergang gebeurt. Er is een mogelijke link met Farcy en VDB in het begin. Zelfs de keuze van de auto de Santana zou dit een beetje kunnen verklaren dit is een kilometervreter ideaal om lange afstanden mee af te leggen. Er is ook meermaals sprake van Franse kentekens, ook het driest geweld en de arrogantie waarmee dit allemaal gebeurde kan in die richting wijzen. En dan heb je ook nog de tussen pauzes in de acties die gebeuren bijna iedere keer enkele weken of maanden.

De kans dat er een Frans,  Spaanse verbinding is acht ik heel groot. Waarschijnlijk zal 1 van de daders de Franse mentaliteit gekend hebben, in de zin van " kijk wat je hier kan doen, de mensen bellen de politie toch niet" en ook op de hoogte geweest zijn van de bewapening van de politie. Zeker 1 van die mannen had dit nog gedaan vermoed ik.

3,123

(123 replies, posted in Algemeen)

dolorean, wat bedoel je met pm? Je kan Ben contacteren het is naar hem doorgestuurd. GB is nog een weekje in het buitenland de eerste week van September is hij terug in het Land. Hij is ook op de hoogte voor een eventuele lezing in Knokke.

3,124

(784 replies, posted in 1982)

Hoi, ik heb het hier gelezen in de post van Boemerang » Verband José Vanden Eynde en Constantin Angelou

"Bij de bespreking van de overval op de "Auberge du Chevalier" te Beersel wordt erop gewezen dat de zoon van het slachtoffer, Marc Vanden Eynde, na zijn verblijf in Zuid-Afrika, op 22 januari 1985 een verklaring in België aflegde waarin hij sprak over het leven van zijn vader en diens vroegere sympathieën voor uiterst rechts; hij noemde de moord een wraakneming uit Spanje. De experten geven aan dat die verklaring niet systematisch werd nagetrokken."

3,125

(110 replies, posted in 1982)

Het wapen is ook gebruikt bij het vuurgevecht in Hoeilaart volgens Guy Bouten in zijn eerste boek.

3,126

(182 replies, posted in Gladio)

De officiële uitleg is over de vliegtuig brokstukken die er niet zijn is dat ze gevaporiseerd (verdampt) door de warmte, nu dit is de eerste keer in de geschiedenis dat er 2 vliegtuigen verdampt zijn met alles erin geen brokstukken te vinden. Gewoon het feit dat ze dit verklaren en er mee weg komen is straf doch ik trap er niet in.

3,127

(278 replies, posted in 1982)

De daders droegen bivakmutsen, en toen ze weg reden schoten ze vanuit de koffer van de vluchtauto naar de politie. Tevens heb ik gelezen dat de Santana nogal geprepareerd was met schakelaars voor de verlichting ook was de achterzetel verwijderd uit de auto.

Ik heb toch eerder de indruk dat ze op een confrontatie uit waren. Zeker als je een ruit van een winkel inslaat midden in de nacht op een paar 100m van een politie kantoor. 1 van de daders staat gewapend (met een bivakmuts) op uitkijk en dit voor een diefstal van wijn. En als de politie opdaagt schiet hij zonder aarzelen. Bij de misdaad was er vroeger een regel schiet niet op de politie als het niet nodig is. Hoeveel straf hadden ze gekregen als ze gesnapt zouden zijn?

3,128

(784 replies, posted in 1982)

Degrelle afschilderen als "Ouwe jongens krentenbrood"? Hij was wel een oorlogsmisdadiger en behoorlijk actief in de jaren 80. Hij had toen een behoorlijke aanhang zowel in Vlaanderen als Wallonië. Denk ook eens aan de zaak (1980) "de kraak van de eeuw" waaruit deze tekst komt:

"Tijdens huiszoekingen in verschillende van zijn woningen vond de gerechtelijke politie naast wapens en nazi-emblemen ook een omvangrijke correspondentie met Léon Degrelle, waaruit sommige speurders meenden te kunnen afleiden dat de rexistenleider in feite de opdrachtgever van de kraak was."

VDE kreeg ook brieven die hij dan direct verbrand. De kraak is gepland in de schoot van het Front de la Jeunesse en in de club Jonathan en zo kom je bij veel duistere figuren.

Nog iets dat met binnen schiet: zijn zoon verklaarde in 1985 dat het waarschijnlijk vanuit Spanje kwam de opdracht om hem te vermoorden.

3,129

(182 replies, posted in Gladio)

9/11 is een duister verhaal, als je enkel al kijkt naar de uitleg over het vliegtuig dat zo gezegd in het Pentagon gevlogen is stel ik mij toch veel vragen. Waar zijn de brokstukken? De vleugels zijn volgens de officiële verklaring bij de botsing met het gebouw naar achteren geklapt in zo in de krater verdwenen. Nu dit is onmogelijk dit tart de wetten van de fysica.

3,130

(56 replies, posted in Prullenbak)

Geronimo, straf gast, daar doe ik mijn hoed voor af. Er zijn weinig mensen die in zo'n situatie het hoofd koel kunnen houden (bekijk de geschiedenis maar). En meester blijven over de situatie. Dit is toch wel de dood in de ogen kijken. Straf en sterk. Met jou wil ik wel naar de oorlog gaan. smile