81

(279 replies, posted in Getuigen)

Misschien ben ik nou een beetje flauw aan het doorvragen hoor, maar kun je je nog herinneren op welk moment en/of in welke context hij met 'Johnny' werd aangesproken? En één keer of meerdere keren?

82

(279 replies, posted in Getuigen)

bely wrote:

Het was door het opvallend hyperkinetisch gedrag, met als hoogtepunt het lastigvallen van een vrouwelijke klant door ene Johnny, dat ik extra aandacht besteedde aan hun aanwezigheid.

Werd hij ook daadwerkelijk Johnny genoemd door een van zijn kompanen?

83

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

dim wrote:

Ik dacht dat hij zei: "ça va, toubib"?

Wat is de precieze bron hiervan?

84

(169 replies, posted in Getuigen)

Merovinger wrote:

Het blijft vreemd dat het andere koppel nog steeds niets wil zeggen tegen de speurders. Hebben zij nog iets anders gezien of iemand herkend?

Het lijkt me zeer aannemelijk dat het andere koppel, onder strikte geheimhouding, wel degelijk heeft gesproken met de speurders. Er is vermoedelijk meer bekend dan wij weten. Philippe heeft alleen een 'hoopje' gezien, zijn toenmalige vrouw een romp met benen, dus het stel dat voorin de auto zat heeft ongetwijfeld duidelijk een lijk gezien, vandaar ook hun angst.

De speurders gaan er inmiddels van uit dat de Bende van Nijvel het sinds Aalst met een mannetje minder moest gaan doen en de vermoedelijke getuigenis van het 'bange' koppel zal bij die conclusie zeker een rol hebben gespeeld.

Wat mij bevreemdt is dat er vanaf november 1985 niemand werd vermist. Ook zogeheten marginalen stonden en staan toch gewoon ingeschreven in diverse registers? Is dat met terugwerkende kracht niet meer na te gaan?

85

(382 replies, posted in Hypotheses)

speurneus wrote:

Eric, ik lees hier wel meer op dit forum maar ik geloof niet zo snel meer. Als iemand iets weet of zelfs alles weet, moet hij alles vertellen en geen hints en halve tips. De verjaring is er bijna en dan lopen de daders als ze nog leven rustig over straat. Kan en mag niet de bedoeling zijn.

Klopt, maar wat porren en poken kan geen kwaad. Bovendien is m.n. Martine Michel niet de eerste de beste.

86

(382 replies, posted in Hypotheses)

Ik wacht nog steeds op twee ontknopingen. Nou ja, eentje zou al heel mooi zijn; ik stel mijn eisen immers niet al te hoog. Moeten enkele mensen niet eens aan hun jasje worden getrokken? Bijvoorbeeld die toppoliticus (wie?), desnoods die vriend van René de Witte en last but not least Mme Michel. Ik houd niet zo van al die losse eindjes en halve beweringen. En de verjaring komt steeds dichterbij…

René de Witte schreef op de draad Claude Nitelet op 8 februari 2013: "Nog iets. Een vriend van mij hoorde van een toppoliticus drie weken geleden dat de waarheid snel zou uitkomen en dat zou blijken dat de Bende van Nijvel 'een stelletje ongeregeld uit Eigenbrakel' was."

Hestur schreef op de draad Claude Nitelet op 11 februari 2013: "Des éléments nouveaux - de toute grande importance, dit Mme Michel - sont en effet apparus récemment dans l’enquête." Als mijn kennis Frans nog juist is, betekent dit zelfs: 'van zeer groot belang'. Ontknoping nakende?

87

(91 replies, posted in Bewijsstukken)

Inderdaad. Achter de radiator gevallen... Ongetwijfeld hebben er veel handen aan gezeten, zodat effectief DNA-onderzoek ook al niet goed meer mogelijk is.

88

(382 replies, posted in Hypotheses)

the end wrote:

Dus een groot complot van justitie, met hulp van extreem rechts uitgevoerd door zigeuners? Plus de grote onkunde van alle politiediensten? Straf

Maar dat lees ik ook niet in het vet gemaakte citaat van Speurneus.

89

(1,219 replies, posted in 1985)

speurneus wrote:

Dit is slechts mijn opinie.

Maar naar mijn idee een heel gezonde opinie.

90

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Mee eens. Alleen een DNA-match of een bekentenis kan de zaak-Bende van Nijvel nog oplossen. Is mijn mening.