1

(1,196 replies, posted in 1985)

noorderling wrote:

"Te voet naar de scherpenheuvel" had de dj niet. Het gedraaide nummer is uiteindelijk geworden "Johnny be Good tonight" van Peter Tosh. Toevallig is Johnny de bijnaam van de grootste verdachte in Aalst. 

Gelukkig hebben we nu YouTube wink » Forum

2

(601 replies, posted in Hypotheses)

Ik denk dat onze Kuros het ondertussen zelf ook allemaal niet meer weet.... verstrikt geraakt in zijn mythische, fantastische hersenspinseltjes ?!?!?!?!?

NON!!!-Believer dus.... ;-)

3

(601 replies, posted in Hypotheses)

Makavelion wrote:

....Of het wel of niet op de site zal verschijnen?

Inderdaad....NIET op de site zal verschijnen...   *zei NightHawk, niet gespeend van enige Scepsis* cool

4

(601 replies, posted in Hypotheses)

believer wrote:

Dat zou dan toch ook de eerste keer zijn dat de bende een verwittiging geeft. Dat is hun stijl niet! Als Kuros iets moest weten dan kon hij dat nu niet meer navertellen! De bende was een waterdichte organisatie dus een lek laten ze niet toe!

Sterker nog, ik ben van mening dat de talloze berichten hier de interesse van de landelijke pers allang gewekt zouden hebben. België wacht tenslotte al bijna 25 jaar op de oplossing en elke strohalm is er één, nietwaar? Heb Kuros al eerder een tip gegeven om (mischien ook al omwille van zijn veiligheid) zijn bevindingen eens te bespreken met Peter R. de Vries Misdaadverslaggever. Ook hier in Nederland zou de 'ontmaskering' van de Bende van Nijvel één van de geruchtmakende spraakmakende zaken worden daar ben ik van overtuigd! Op www.peterrdevries.nl kan Kuros in contact komen desgewenst in samenspraak met diens advocaat.

Ik hoop dat Kuros de mensen in België en vooral alle slachtoffers van de Bende van Nijvel niet 'blij' maakt met een zogeheten Fantasieverhaal. Ik denk dat België na al die jaren gewoon recht heeft op de waarheid. Ook al zou dit een ongelooflijk Shock-effect veroorzaken!

5

(601 replies, posted in Hypotheses)

club_le-happy-few wrote:

Misschien mag hij momenteel niet reageren ... (als dossier naar advocaat is).

Hoezo????..... Als dit dan zo is dan kan/mag hij dit toch hier op het forum wel laten weten?!? Whats the Problem wink

6

(601 replies, posted in Hypotheses)

Hallo Forumleden...

Net als jullie ben ik (als Nederlander zijnde) ook gëinteresseerd in één van de grootste Misdaadmysteries... De Bende van Nijvel. Ten tijde van de bloeddorstigste aanslagen, in 1985, was ik 19 jaar oud en kan me de impact welke dit, zéér zeker ook in nederland, teweeg bracht ook goed herinneren. Ik kan me herinneren dat er in die dagen ook in ons land veel gespeculeerd werd over het hoe- wie- wat- en vooral waarom?!? Ook vragen in de media in de trant van: "Kan dit ook bij 'ons' gebeuren????" bracht net als in België ook bij veel inwoners in de grensgebieden (waar ik zelf ook woonachtig ben) van Nederland de nodige angst teweeg. Vooral omdat veel inwoners die dicht tegen België woonachtig zijn vaak de mega-warenhuizen, als de Colruyt en Delhaize, bezochten en thans nog steeds bezoeken omdat 'wij' die hier in Nederland in de jaren '80 niet hadden.
Het mysterie van De Bende heeft mij sindsdien ook nooit losgelaten. Ik ben zeer zeker bekend met de feiten, namen, plaatsen etc. Ook mede dankzij de vele boeken die oa over de Bende en aanverwante donkere en ook sinistere kanten van België verschenen zijn.
Ook dit forum is een aanwinst in dat opzicht. Ik ga verder ook geen nieuwe theorieën aandragen daar ik denk dat heel veel al gezegd is.
Ik las verder op dit forum dat er een mogelijkheid zou kunnen zijn dat er ook nederlanders bij  een vermeende bende-aanslag betrokken geweest 'zouden kunnen zijn'. Interessant.... In ieder geval met het oog op "de Reus" zou dit mogelijk kunnen zijn. In die jaren stonden nederlanders bekend als "langste bevolkingsgroep" ter wereld. Ikzelf acht de kans overigens zéér klein aangezien ik denk dat alles zich op schaal gemeten in een relatief kleine kring heeft afgespeeld, ook al door alle betrokkenen die hier reeds vernoemd zijn.
In ieder geval een boeiend forum met de complimenten aan Web-beheerder Ben! Dat mag gezegd worden.

Kuros, mischien een idee om Nederland's bekendste - tevens roemrucht smile -Misdaadverslaggever Peter R. de Vries deelgenoot te maken met jouw nog uit te komen bevindingen? De Bende van Nijvel is, zoals jullie allemaal wel weten, ook vaak genoeg een issue geweest in nederlandse actualiteitenprogramma's.

Allen gegroet en keep-up the good work!

NightHawk