271

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Django68 wrote:

Ongelofelijk dat hij nog niet gearresteerd is

Inderdaad ! Niet te begrijpen !

272

(532 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Django68 wrote:

"...Beijer is in 2012 heel gericht in het onderzoek tussenbeide gekomen om de Delta speurders verdacht te maken, met een tip dat de speuders een informant hadden die hen naar Ronquières had gestuurd... De cel heeft daar weer een paar jaar tijd mee verloren, terwijl het onderzoek net een nieuwe adem had gevonden..."
(Interview Hilde Geens / Humo 220222)
Met andere woorden: heel dat verhaal van de manipulatie van de vondst in Ronquières kwam uit de koker van Beijer.

Wat een verderfelijk individu die Beijer !!!

273

(29 replies, posted in Bibliografie)

Willy De Schepper?

274

(1,219 replies, posted in 1985)

Willy De Schepper?

275

(944 replies, posted in Bende De Staerke)

Ik dacht dat we hier in het topic "Philippe De Staerke" zaten. Ben ik nu helemaal gek aan het worden ?
Er worden hier allerhande andere dingen gepost. Over drugs. Is dat om de aandacht af te leiden van PDS ?

276

(30 replies, posted in Overzicht Bendes)

Yvette Van Hemelrijck werkte als prostituée in de bar Marionne in Scherpenheuvel (zie blz. 324 in het eerste boek van Guy Bouten).

277

(944 replies, posted in Bende De Staerke)

"Verklaringen Vanhemelrijck Yvette en dochter Mertens Sandra".

Hun namen mogen vernoemd worden want ze staan letterlijk vermeld in het "Parlementair onderzoek naar de noodzakelijke aanpassingen van de organisatie en de werking van het politie- en justitiewezen op basis van de moeilijkheden die gerezen zijn bij het onderzoek naar de Bende van Nijvel. Verslag Bendecommissie, Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers, 14 oktober 1997.

Bossi wrote:

Nog een detail. J en de dochter waren zelfs niet op de hoogte dat er een wedersamenstelling zou plaatsvinden. Zij werden gewoon ten burele uitgenodigd. Beiden werden om begrijpelijke redenen ook afzonderlijk vervoerd naar de plaats van de wedersamenstelling. En welke taal is er op de parking van de Delhaize te Aalst waargenomen tijdens de modus operandi?

Bossi : U schrijft "J". Dat is niet correct. Zoals ik hierboven reeds vermeld heb, gaat het over Yvette Vanhemelrijck en haar dochter Sandra Mertens.

Er zijn al genoeg fouten geslopen in het forum. Daarom deze terechte rechtzetting.

278

(19 replies, posted in Westland New Post)

Voormalig WNP-lid Frédéric Saucez overleden

Voormalig WNP-lid Frédéric Saucez is volgens DH vorige week overleden. Hij kreeg net voor zijn overlijden het bezoek van speurders die het mysterie van de Bende van Nijvel willen oplossen. Saucez werd ondervraagd als getuige. De piste van de speurders is deze van extreemrechts. WNP staat voor Westland New Post.

Saucez was volgens het forum over de Bende van Nijvel een militair bij het transmitiecentrum in Evere en lid van WNP. Hij nam deel aan acties van WNP en het maken van vertrouwelijke rapporten. Hij was verantwoordelijk voor het stelen van documenten uit het NAVO-hoofdkwartier.

Op het forum: Hij was een vriend van Jean-Louis Nemry. Dankzij Michel Libert kwam hij in contact met Bernard Mercier in verband met de activiteiten van de groepering Milice de Jésus-Christ. Hij nam deel aan de schaduwoefening in de Herdersliedstraat kort voor de dubbele moord.”

Saucez beschrijft in een PV zijn persoonlijke evolutie binnen de WNP, geeft de structuur van de activiteiten van de beweging gedetailleerd weer, preciseert dat er een aantal cursussen worden gegeven door Christian Smets, commissaris bij de Veiligheid van de Staat. Als hij het over de moordaanslagen [van de Bende van Nijvel] heeft, ziet Saucez daar mogelijk de hand van de entourage van Calmette in.

Saucez heeft het in een ander PV over de vrees die Latinus geuit zou hebben dat een aantal WNP-leden zouden “ontsporen”; Saucez verklaart dat Latinus en Smets, commissaris bij de Veiligheid van de Staat, vriendschappelijk met elkaar omgaan; Saucez preciseert dat de WNP, volgens Libert, een aantal opdrachten uitvoerde op verzoek van de Veiligheid van de Staat.

Bron: pnws.be | Thierry Debels | 29 november 2021

» Nieuws

Zijn jeugdvriend - die hij dacht te herkennen: "Maar het gaat om een jeugdvriend uit de regio Watermaal-Bosvoorde en Oudergem. Iemand die in die tijd deel uitmaakte van de groep Diane".

"Spijtige ongeval" staat er NIET in HLN. Dat zeg jij.