1

(7 replies, posted in Bibliografie)

De serie is inderdaad op z'n einde! Het werd elke week beter en beter, maar de laatste aflevering was teleurstellend. In één van de laatste scènes gaat de POSA binnenstormen op een bijeenkomst van Salamander. Echter bleven we op onze honger zitten, want de actie zelf kwam niet in beeld. De POSA werd ook nogal amateuristisch in beeld gebracht, alsof het ninja's waren. Het verhaal zat goed, maar het beperkte budget was duidelijk een probleem.

2

(25 replies, posted in Nieuws)

Ik wil het inderdaad niet weten. In de VS is alles veranderd na 9/11 en ik wordt heel erg bang dat hetzelfde hier ook eens zal gebeuren. Als het duidelijk wordt dat je zelfs zomaar binnengeraakt met wagens én wapens op een luchthaven... Hopelijk houdt de minister zich aan haar woord en zal er werk van gemaakt worden. Echter zijn er waarschijnlijk nog honderden belangrijke instellingen waar je zo binnen kan komen.

Spijtiggenoeg moet er altijd eerst iets misgaan vooraleer er naar veiligheid wordt gekeken. Om het actueel te houden, pas na de daden van Kim De Gelder zijn de meeste kinderdagverblijven uitgerust met nieuwe snufjes om enkel de nodige mensen binnen te laten of andere beveiligingstechnieken. Was dat eerder gebeurt, dan was er waarschijnlijk niets gebeurt in Fabeltjesland.

Een paar goede veiligheidsadviseurs, dat heeft onze overheid dringend nodig. Veiligheid moet op de eerste plaats staan, overal!

3

(25 replies, posted in Nieuws)

Trekken ze zich dan helemaal niets aan van de veiligheid/beveiliging? Samen met coördinatie zou veiligheid het grootste aandachtspunt moeten zijn, al zeker op een luchthaven.

4

(10 replies, posted in Bibliografie)

Onder meer over de close-protection van de Amerikaanse ambassadeur heb ik al veel positieve reacties gehoord, maar 'nooit onnodig stoppen' en 'alles kan een afleidingsmanoeuvre zijn' is toch basis bodyguarding? Raar dat Martens ze daarvoor prijst en professioneel noemt.

5

(25 replies, posted in Nieuws)

De mensen die de aanval gepleegd hebben, hebben volgens mij maar twee mogelijke doelen:

  • In opdracht als financiering voor iets groters, wat waarschijnlijk naar het buitenland zou gaan;

  • Om hun eigen zakken te vullen, opbrengst genoeg.

6

(25 replies, posted in Nieuws)

Eén dienst die alles regelt binnen de luchthaven? Luchthavenpolitie? Camera's en sensoren rondom de hekken? Nieuwe afsluiting eerst en vooral...

7

(25 replies, posted in Nieuws)

Het is een schande. Al vele malen is het duidelijk geweest dat het met veiligheid niet nauw wordt genomen in België. Zoals in het Journaal werd gezegd kunnen terroristen dit dan ook.

Moet er zoals in de VS dan eerst een grote terreuraanslag komen voor er eindelijk naar de veiligheid wordt omgekeken? Als 8 zwaarbewapende mensen in 2 wagens zomaar de nationale luchthaven kunnen betreden, kunnen mensen met nog ergere gedachten dit ook.

8

(3 replies, posted in Nieuws)

Het is hun plicht om te zorgen dat de nationale veiligheid van België gegarandeerd blijft, dus is het vanzelfsprekend dat ze ook de hoogste overheden gaan controleren.

9

(10 replies, posted in Nieuws)

Zoals DeadLetterBox zegt komt de Staatsveiligheid zeer vaak negatief in beeld. Echter weten de alledaagse burgers gewoon niet wat deze dienst doet voor ons land of waar die voor staat. In de film 'The Recruit' wordt het volgende gezegd over de CIA: "Our failures are known, our successes are not."

Dit geldt volgens mij voor elke inlichtingendienst. Het zou me niet verbazen dat er reeds enkele terroristische aanslagen zijn verijdeld in ons land, door de cel Terrorisme en Sekten of door de Staatsveiligheid. Als je dan een justitiespecialist van één of andere politieke partij hoort zeggen dat de VSSE beter wordt afgeschaft ...