1

(469 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Mr. Kite wrote:

In het artikel staat dat 13 maart 82' in het opsporingsbericht staat waaruit HLN dan afleidt dat het de ontwikkelingsdatum is. Wie weet staat het er gewoon vanachter op genoteerd en is het de dag waarop er gefotografeerd werd, dat zou de link met Dinant verklaren.

Misschien heel ver gezocht, maar wat als dat wapen nu effectief werd gestolen op die bewuste 13 maart 1982; en de wapenhandelaar om de één of andere reden van dat wapen geen gewag heeft gemaakt?

FreCR wrote:

Misschien is het antwoord hier in te vinden (wie zal't zeggen):

Wim wrote:

Is het bovendien ook niet zo, dat die getuigen dat pas veel later hebben laten weten?

Wie weet, hoewel ... Waar ik meer op aanstuurde, is dat het nogal opvalt dat die getuigen, toen, die nacht zelf, niet meteen onder vuur zijn genomen. Het is nu ook niet dat die bende kon aanvoelen/weten wat die getuigen precies gezien hadden en of ze al dan niet (meteen) naar de politie zouden gaan.

Hebben die getuigen gezien dat die mannen gewapend waren?

Tussen de vlucht vanuit Aalst, en het moment dat ze zijn gezien in het bos zit wel wat tijd. Hadden ze zich al ontdaan van hun wapens en konden ze daarom alleen maar hopen dat deze getuigen niets zouden vertellen?

3

(6 replies, posted in Andere)

ddd wrote:

In het boek is niet zo duidelijk wanneer hij werd opgepakt, wel op 24 april maar welk jaar (83?).

In 1985 lees ik. Maar is er een 'directe' link met deze man en de Bende van Nijvel?

Spring 1985: French police arrest TKP-ML member Muzaffer Kacar in Strasbourg with a cache of explosives that had been stolen from a Belgian NATO facility in 1982.

Bron » www.turkishnews.com

Ik heb me altijd al afgevraagd, waarom het zo is, dat (gezien hun bloeddorstig en niets of niemand ontziende manier van handelen) de personen in de wagen die aangeven dat ze mannen in het bos zagen staan, gebogen over een - naar hun beschrijving - dood lichaam, dit hebben kunnen navertellen. Gezien de bende haar staat van dienst, zou je helaas toch kunnen verwachten dat deze mensen het niet zouden hebben overleefd?

Echter, als het de bedoeling was bewust een dwaalspoor aan te leggen, dan is het voor de bende een 'geluk' geweest, dat op dat moment die auto daar passeerde. Anders waren er helemaal geen getuigen geweest die nacht ...

Is het bovendien ook niet zo, dat die getuigen dat pas veel later hebben laten weten? Een dwaalspoor lijkt mij daarom zeker geen intentie te zijn geweest.

5

(277 replies, posted in Politiek)

Verder ben ik wel over het woord 'slachtpartij' gevallen.
Het gebruik van dat woord in het kader van verslaggeving aangaande de bende van Nijvel, lees ik dan weer in een artikel van Dirk Coosemans.

Bijvoorbeeld:
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20171105_03170948

6

(277 replies, posted in Politiek)

Wat betreft het op de post doen van de brief in Lede, vermoed ik dat hij daarmee wil zeggen dat zijn brief niet eerst helemaal naar Brussel moet.
(Zoals gezegd, dat vermoed ik).

Immers hebben zelfs kleinere gemeenten dan Lede met postkantoor, de gewoonte om ter plaatse de brieven te sorteren. Zo zal in het geval van Lede, alles wat bestemming 'Lede' heeft, in 'Lede' blijven. Alles wat niet Lede is, gaat dan naar alle waarschijnlijkheid wel eerst naar Brussel.

Iemand die kan bevestigen?

Los daarvan, weet ik ook niet wat de relevantie is van die opmerking in zijn brief.

7

(361 replies, posted in Mededelingen)

Zou de mogelijkheid bestaan om in het overzicht van het forum, telkens een + teken te plaatsen na een naam, indien die persoon reeds is komen te overlijden? Niet in de antwoorden en posts zelf natuurlijk, enkel in de titel van een draad, indien die titel gelijk is aan een persoonsnaam. Dit zowel op niveau van daders, alsook bij magistraten, speurders, et cetera ...

8

(145 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Zou de anonieme magistraat André Vandoren zijn?

9

(49 replies, posted in Algemeen)

Iemand aanwezig? Was wat laat en vertoef ergens in de buurt van de Grote Markt.

10

(24 replies, posted in Bewijsstukken)

Ook deze nog gevonden. Dat symbool lijkt wel heel sterk op het symbool van de posthoorn, van de Belgische Posterijen:

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTSpdyPBb6USct4JRy4HDGBEMbkhTjb4ZxkGRvHdBqERibLH1MxvA

In verband met deze zak, uit Noorwegen. Ik herinnerde me ooit iets gelezen te hebben over Patrick Haemers en een situatie waarbij hij eerst aangaf dat zijn wagen was "gestolen". Toen hij te horen kreeg dat die wagen (een Mercedes) was gevonden in op de grens tussen Zweden en Noorwegen, krabbelde hij terug en vertelde hij dat hij was vergeten zijn wagen te hebben uitgeleend aan een vriend.

Dat was echter wel na 1985. Misschien toch ergens wel een link dan met Noorwegen. Het zou verklaren, waarom hij zijn verklaring pas introk, nadat hem ter kennis was gegeven, dat zijn zogenaamde wagen net daar (grensgebied Zweden/Noorwegen) werd gevonden?

Citaat van deze website:

En een week voor de huiszoeking van 14 oktober 1986 werd in de Noorse hoofdstad Oslo een Amerikaanse bankovervaller, de zoon van een Amerikaans legerofficier, gearresteerd die met een Mercedes van Haemers rondreed. Haemers had aan de politie verteld dat die auto was gestolen. Toen men hem vertelde dat hij in Zweden was teruggevonden, krabbelde hij terug en zei dat hij helemaal vergeten was dat hij die auto aan zijn Amerikaanse vriend had uitgeleend.