141

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Merovinger wrote:

Neen, Bonkoffsky heeft dat misschien wel gezegd tegen zijn broer maar vergeet niet dat die man ondertussen ziek was, zwaar alcoholieker en een carnavalist. Dus altijd klaar voor een (wansmakelijke) grap?

Nu die negatieve DNA-test pleit Bonkoffsky nog altijd niet helemaal vrij maar er is dus nog altijd geen materieel bewijs van zijn betrokkenheid. Misschien dat een huiszoeking wel iets zal opleveren. Ik hoop het voor de nabestaanden maar blijf sceptisch.

... dan zitten we nog met die getuigenis van Marc Van Damme natuurlijk en het gegeven dat die foto's die wij zagen de laatste paar dagen, wel degelijk zéér goed overeen komen met de gemaakte robotfoto nr. 19. Bovendien, waarom zou Patrick Bonkoffsky (als Christiaan al de grapjas wou uitgangen) dan zomaar zeggen dat ze bezoek hadden van Bouhouche en Beijer?

142

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

De eerste uren valt iedereen uit de lucht, laten ze wel weten dat die naam in het dossier stond, maar op basis van de toen aangehaalde elementen, dat spoor niet verder werd onderzocht. Vandaag moeten we dan horen dat tot twee maal toe er tests werden gedaan. De eerste in 2000, meer dan een jaar nadat Marc Van Damme contact opneemt met de speurders.

Het potje moet duidelijk goed gesloten blijven.

143

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Merovinger wrote:

Kalmpjes aan hoor mensen. Ziehier al nieuwe informatie die alles een beetje terug in perspectief brengt:

In 2000 werden een speekselstaal en vingerafdrukken afgenomen van C.B. Maar die vertoonden geen overeenkomst met de vingerafdrukken uit het dossier, vertelt Geens. In 2017 werd genetisch materiaal afgenomen, maar ook nu werd geen overeenkomst gevonden.

Dat hoorde ik ook; echter ... (en dat is niet omdat ik maar al te graag wil horen dat er een eindelijk een doorbraak is hoor), als je al weet (vermoedens hebt) dat dit dossier tot in de hogere regionen zit, dan zou het me langs een kant ook niet verbazen, dat dit effectief wel is wat in het rapport stond 'geschreven', echter daarom niet noodzakelijk hoeft dit zo ook te zijn.

Hoe dan ook, stel dat dit zo is, waarom zou (als het zo gegaan is) Christiaan Bonkoffsky dat opbiechten aan zijn broer, als hij daar niets mee te maken zou hebben?

144

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

De rol van Patrick ... vind ik ondanks alles maar bedenkwaardig. Dat in elk geval. Verder lijkt L. Bonkoffsky wel op foto nr. 23. Een familie gaat ook sneller zwijgen, vooral voor elkaar. Patrick is de laatste die overblijft en hoeft niet langer voor een ander (van zijn familie) te zwijgen en is bereidt te praten; dan wel als spijtoptant ...

145

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

ctrix wrote:

De meest rechts is Luc Bonkoffsky. Lijkt die nu niet op Nr 23?

Foto van '74, hij zou daar dus een jaar of vijftig moeten zijn wat me wel mogelijk lijkt. Is natuurlijk de vraag, of hij de persoon is die werd neergeschoten in Aalst tijdens de vlucht ... Is er informatie over hoe en wanneer hij werd begraven/gecremeerd?

146

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

ctrix wrote:
dhrlanden wrote:

Ook interessant om weten: Frans Bonkoffsky, de vader van Christiaan en Patrick, was adjudant in Belgisch leger en overleed in december 1985 op 63-jarige leeftijd.

Vlak na de laatste aanslagen dus! Is bekend waaraan die gestorven is? Dit zal toch "de oude" niet geweest zijn, zeker?

De eerste links zou L. Bonkoffsky zijn:

http://blogimages.seniorennet.be/jp_dendermonde/32-cb32664de9d4e413559ad09dd8ad2272.jpg

http://www.bendevannijvel.com/gfx/23.jpg

Op basis van de getuigenissen, was de ouwe echter tussen de 45 en 50 jaar; een opmerkelijk verschil met 61 natuurlijk. Die leeftijd lijkt me dan weer meer aan te sluiten bij Lucien Bonkoffsky, die al sinds midden jaren 40 bij de politie actief was.

147

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Ik heb me deze bemerking ook gemaakt ... Tenzij natuurlijk Patrick gewoon bij die gesprekken aanwezig was en het geen toeval is dat Geens nu heel snel werkt een wet die spijtoptanten zal gaan beschermen.

  1. Patrick is eveneens (net zoals zijn broer) vrij groot

  2. Bouhouche en Beijer lijken me niet het soort jongens dat bij iemand thuis delicate kwesties gaat bespreken, als daar iemand rondloopt die niets met de zaken heeft te maken

148

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

PetriStef wrote:

Laptop en geld ‘De Reus’ verdwenen na zijn dood

Sinds de dood van Christiaan B., de vermeende ‘Reus’ van de Bende van Nijvel, is zijn laptop verdwenen en is er geld van zijn rekening gehaald. Een sporenonderzoek in de leegstaande woning gebeurde nog niet.

Lees hier het hele artikel » Nieuws

Dat zijn huis nog niet werd onderzocht, zou ik (om de speurders toch enig krediet te geven) nog durven kaderen in het gegeven dat zij het huis mogelijk wel in de gaten houden nu; en gewoon wachten op wie daar (omdat hij/zij er belang bij heeft) als eerst binnenbreekt. Dat die laptop 'verdwenen' is, vind ik echter nogal ongeloofwaardig.

De getuigenis van Marc Van Damme was wel opmerkelijk. Er wordt gevraagd om tips te geven; echter is jou tip nogal doelgericht, zo niet 'de gouden tip', ... dan intimideren ze je wel. Er zaten zoals hij dat beschrijft, twee mensen in die wagen. Wie waren dat? Deden zij dat in opdracht, en werd die agenten een andere reden op de mouw gepeld om daar te gaan stationeren?

Het zou kunnen helpen, als die agenten van toen nog in leven zijn; en indien dat zo zou zijn, zij kunnen verklaren wie hun die opdracht destijds heeft gegeven.

149

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

CleverTrevor wrote:
Wim wrote:

Patrick Bonkoffsky is trouwens ook geen kleine jongen.

Mag ik weten wat u hiermee bedoelt? Heeft hij een crimineel verleden of weet u iets anders over hem?

Ik vind het nogal vreemd, dat types als Bouhouche en Beijer Bonkoffsky zouden bezoeken, daar allerlei dingen zouden zitten bespreken, in aanwezigheid van een persoon die niets met de zaken te maken heeft. Dat zou een enorm groot risico zijn. Mijn opmerking gaat over Patrick zijn lengte. Er zijn m.i. drie reuzen: Twee daarvan dragen de naam Bonkoffsky, de derde Haemers.

150

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Patrick Bonkoffsky is trouwens ook geen kleine jongen. Bovendien worden de namen van Bouhouche en Beijer al jaren genoemd in verband met het dossier. Het is bevreemdend dat deze jongens (die toch voorzichtig moesten zijn) zomaar bij Christiaan thuis gingen, wetende dat Patrick daar ook was. Of het zou moeten zijn, dat Patrick wel degelijk wist wat daar werd besproken natuurlijk en dat de wet op spijtoptanten snel de basis zal zijn om dat te staven ...