1

(61 replies, posted in Bende Haemers)

De dood van Thierry Smars blijft toch curieus! Men heeft nooit echt kunnen bewijzen dat het om een zelfdoding ging, en dan nog iets (just thinking): hij overleed op 21 mei 1986, een half jaar na de laatste benderaid in Aalst. Daarna niets meer van de bende gehoord ... Kan het zijn dat rijkswachter Eddy Nevens tijdens zijn schoten op de vluchtende Golf GTI Smars heeft geraakt? Misschien was deze 'slechts' gewond en hebben zijn maten het karwei afgemaakt? Ik weet overigens niet waar ze Thierry Smars' lichaam gevonden hebben.

2

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Bonkoffsky is door een aantal mensen herkend als'de reus', heeft David van de Steen hem ook herkend? Want die is in zijn boek 'niet schieten, dat is mijn papa' stellig in de mening dat hij Haemers tegenover zich had.

3

(8 replies, posted in Wagens)

Ik vraag me af waarom iemand in vredesnaam een Austin Allegro zou willen stelen? De topsnelheid ging nog wel, maar de wegligging was bedroevend. Een Golf Gti, een Saab Turbo of een VW Santana zijn veel geschikter om snel weg te komen denk ik, of liepen ze puur toevallig tegen die Austin aan?

4

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Sorry Ben! Heb er inderdaad helemaal naast en overheen gekeken! roll

5

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Onze vriend Madani Bouhouche had nog al het een en ander op zijn kerfstok. Uiteraard alle zaken die op deze website al uit en te na besproken zijn, maar soms komt er iets nieuws naar boven. Althans ik kende dit verhaal nog niet. Ik kwam gisteren dit krantenknipsel tegen uit het Nieuwsblad van het Noorden (NL) gedateerd op 19 februari 1990:

De beruchte ex-rijkswachter Madani Bouhouche, wiens naam opduikt in alle duistere Belgische affaires van de afgelopen jaren, wordt in een proces-verbaal van de Brusselse politie genoemd als moordenaar van de Nederlandse zakenman John Muller. Dat zegt de Volkunie-senator Kuijpers, die al geruime tijd in het bezit is van kopieën van het proces-verbaal. Eerder had hij om opheldering gevraagd bij Justitie, maar antwoord bleef tot nu toe uit. Muller zou op het( trottoir voor zijn hotel in Brussel met opzet zijn doodgereden door een rijkswachtwagen met aan het stuur Madani Bouhouche. Muller zou zijn omgebracht, omdat hij te veel wist van een wapenroof.

Was deze beschuldiging tegen Bouhouche bekend en heb ik er op de website overheen gekeken? Weet iemand meer over deze zaak te vertellen? Over welke wapenroof wist Muller meer (die bij groep Dyane in 1981?) En wie was zakenman John Muller? Vragen, vragen, vragen...

6

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Wat ik me al die tijd afvraag is wat men nu precies bedoelt met: 'de boom was in zijn gezicht ontploft...' Explosieven ontploffen, bomen volgens mij niet. Op een aantal sites b.v. 'Crimepedia' van het blad Panorama in Nederland is letterlijk terug te lezen dat de man is onthoofd door een wegspringend stuk hout. Andere crimesites roepen dan weer dat de boom boven op Bouhouche is gevallen. Vrij vaag allemaal...

7

(133 replies, posted in Hypotheses)

Het kroonstuk van de bende zou het onderscheppen zijn van het echtpaar Fourez - De Wit. Echter die waren niet onderweg naar Luxemburg maar kwamen juist terug uit Frankrijk. Dus ze hadden waarschijnlijk geen zwart geld bij die nacht. De bende heeft zelfs verzuimd om de sieraden die mevrouw droeg mee te nemen. Hoewel ik de hypothese van Trojan zeker niet opzij wil schuiven begin ik steeds meer te geloven dat er misschien maar één gelijk heeft gehad: Jean Deprêtre. 'Ils sont des prédateurs.' Roofdieren dus. Achterin het boek van Hilde Geens wordt een dergelijke theorie ook aangehangen ongeveer beginnende op pagina 393.

8

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Wat ik me ondertussen bedenk: stel dat Tinck echt van de partij is geweest bij de raids, dan zullen zijn maten als ze tenminste nog in leven zijn ondertussen wel met de noorderzon vertrokken zijn. Die lezen ook de krant en kijken ook naar de journaals en blijven lijkt me echt niet zitten wachten tot hij doorslaat.

9

(100 replies, posted in Politiek & Business)

Graag wil ik me allereerst voorstellen. Mijn (nick) naam is Iceman, ben woonachtig in Nederland net over de grens. Al een aantal jaren volg ik deze website en sinds kort ben ik ook gebruiker. Ben geïnteresseerd in en gefascineerd door het dossier Bende van Nijvel. En vooral vanwege het feit dat het nog altijd niet is opgelost. Graag wil ik mijn bijdrage leveren aan dit forum en heb misschien iets interessants voor de liefhebber.

In Nederland staat het complete archief van kranten uit Zeeland online. Wie hier gaat zoeken op "Bende van Nijvel" komt een groot aantal artikelen tegen die zijn opgetekend in de tijd dat het allemaal speelde. Ook feiten die we vaak al weer bijna vergeten waren.

Zo was er ten tijde van de ontvoering van VDB plots een deel van zijn dossier 'kwijt'. Precies dat deel waarin zijn banden met Bouhouche en Beijer aan de kaak werden gesteld. Ook zou dit tweetal VDB hebben aangeboden de BIC dossiers, over zijn vermeende belastingfraude, te verduisteren. In ruil voor veel geld. VDB zou dit geweigerd hebben en heeft het bovendien gemeld bij justitie. Je kunt dit terug vinden in een artikel van 23 januari 1989.