151

(550 replies, posted in Bende Haemers)

Dank je wel, maar er bestaat geen naam in het boek. Als ik herinner mij goed het boek praat over een Amerikaanse man, maar Jean-Claude is een franstalige naam.

152

(550 replies, posted in Bende Haemers)

"Begin oktober doet Patrick Haemers bij de derde brigade van de politie van Brussel aangifte van de diefstal van zijn Mercedes. Enkele dagen later annuleert Haemers deze klacht alweer. De politie van Brussel krijgt een fax van de politie van Oslo die ene Jean-Claude S. geïnterpelleerd heeft toen hij met de Mercedes de overzetboot opreed."

Dit is geschreven op deze site. Ken iemand de volle naam en nationaliteit van Jean-Claude S.?

153

(51 replies, posted in Bende Haemers)

In het dossier Dutroux bestaat de volgende informatie i.v.m. Jean-Claude Darville. Deze gegevens waren te vinden in het bestand APV/VOYAGE, dat op de computer van Michel Forgeot stond. Michel Forgeot was manager van de Dolo-club.

  1. Het adres van deze Jean-Claude Darville, Louizalaan 399, is het zelfde als het adres in PV 1695 van 10/05/1988.

  2. Deze Darville (geboren Ukkel, 13/10/1946) is zeker niet dezelfde persoon als Robert Darville (geboren Leopoldville, 04/07/1956).

Données du fichier APV/VOYAGE

Darville Jean-Claude, de Brabant 125, 1030 Schaerbeek, s'identifie comme Darville Jean-Claude né à Uccle le 13.10.46 demeurant à Ixelles avenue Louise 399. Casier: Connu pour des faits de: Vol et détention d'armes, Abus de confiance, Menaces, Coups et blessures.

154

(58 replies, posted in Politiek & Business)

Wim van de Pol (uitstekende nederlandse onderzoekjournaliste) is nu op de hoogte van dit verhaal en schrijft erover op zijn blog » www.onderwereldblog.nl

155

(58 replies, posted in Politiek & Business)

Ongeveer een week geleden nam een Zweedse journalist contact met mij op. Hij doet onderzoek i.v.m. de moord op Palme en heeft goede contacten met de speurders (het dossier blijft open, er bestaat geen verjaring van moordzaken in Zweden). Ik heb hem het achtergrond uitgelegd i.v.m. de bende Haemers en ook het vreemde verhaal van de "gestolen" auto van Patrick Haemers die gevonden was in Oslo in 1986. De Zweedse journaliste vertelde mij de volgende:

De Belgische tak van het Palme onderzoek was belangrijk, vanaf de eerste dag, omdat vóór Palme vermoord was, heeft  iemand de Zweedse ambassade in Brussel gebeld. De beller naar de Zweedse ambassade, zei dat hij informant was bij de Belgische politie en heeft de volgende informatie doorgegeven: een Belgische crimineel in Zweden was om een staatsman te vermoorden. Deze crimineel had ook een rol gespeeld in de aanvallen tegen Belgische supermarkten. De crimineel was Franstalig, volgens de beller, een ex-huurling was en woonde in Brazilië op het moment dat Palme vermoord werd. Hij was ook bezig met diamant zaken, ongeveer 40-45 jaar, 170-175cm en een beetje dik.

De Zweedse onderzoekers hebben deze Belgische crimineel nooit zeker en vast geïdentificeerd, maar noemde hem Jean-Claude Davril/Darville. Hij blijft een schimmige heerschap in het Zweedse onderzoek. De Zweedse media hebben ook de Belgische connectie opgemerkt, maar de kranten praatten over iemand die heet Dallart en niet Davril/Darville.

Op een kritisch moment in het onderzoek, in februari 1987 (Palme was vermoord op 28 februari 1986) is de Belgische connectie was naar de Zweedse media gelekt. Volgens een bron in het Palme onderzoek, ging een piste naar Luik.

Wij weten dat PV 1695 van 10/05/1988 gebaseerd is op de bevindingen van een zekere Damsaint Henri van Zweden. Was het Damsaint die de ambassade van Zweden heeft gebeld? Best mogelijk, denk ik. Wij hebben een Damsaint van Zweden die praat in de PV over Jean-Claude Darville, en iemand die heeft de Zweedse ambassade gebeld en praatte over Jean-Claude Davril/Darville. Ik ken persoonlijk géén andere bron die praat over Jean-Claude Darville.

Het is niet 100% zeker en vast dat de Jean-Claude Darvil/Darville in het Zweedse onderzoek dezelfde is als de Jean-Claude Darville in PV 1695 van 10/05/1988. Maar het is opvallend dat de beller praatte over een ex-huurling, wonende in Brazilië. Dat klopt, volgens de informatie over Jean-Claude Darille die staat in PV 1695 van 10/05/1988.

Jean-Claude Darville is dus verdacht voor de moord op Palme en ook de moorden van de Bende Van Nijvel. Ik en mijn Zweedse contact gaan blijven informatie wisselen en ik hoop dat ik zal interessante nieuwe dingen leren i.v.m. de Belgische tak van het Palme onderzoek. Ik wil heel graag meer weten over:

  1. Jean-Claude Darville

  2. Zijn relatie met Robert Darville (belangrijke lid van de bende Haemers)

  3. Henry Damsaint

156

(51 replies, posted in Bende Haemers)

Weet iemand iets over de relatie tussen Robert Darville (bende Haemers) en een zekere Jean-Claude Darville (hieronder)? Volgens een Zweedse bron blijft Jean-Claude Darville verdacht voor de moord van Olof Palme in Zweden op 28 februari 1986.

Bron: PV 1695 du 10/05/1988

Jean-Claude Darville, 399 av. Louise Bruxelles. Identification et enquête préliminaire (non officielle) effectuée par B.S.R. Bruxelles (1e chef Machiels). Ancien mercenaire au Zaïre. A fait partie de groupe action pour différents services étrangers. A voyagé dans de nombreux pays, notamment Afrique, Iran, Amérique du Sud et Brésil où il a une plantation dans la province du Matto Grosso à proximité de celle de Jean Scramme. Relations les plus proches: Robert Darville, armurier Bruxelles et Tête d’Oeuf non identifié actuellement. Serait le principal organisateur des groupes action du B.W.

Serait l’exécuteur du couple de bijoutier à Anderlue. Aurait été aperçu par des témoins lors d’une marche nocturne para-militaire à proximité du plan incliné de Ronquière en compagnie de plusieurs personnes dont une femme et un enfant de + 12 ans (qui serait sa femme et son fils). Cette piste n’a jamais été employée comme elle aurait dû l’être. Jean-Claude Darville reste (sauf preuve du contraire) le suspect n°1 du B.W.

157

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Zeer interessant. Ik wil graag dit boek lezen.

158

(8 replies, posted in Roze Balletten)

http://img262.imageshack.us/img262/1411/scan0013page48yg2.jpg

http://img175.imageshack.us/img175/6285/scan0013page49zk7.jpg

http://img262.imageshack.us/img262/6893/scan0013page50wb5.jpg

159

(94 replies, posted in Bende Haemers)

Reckie's Son wrote:

maar al gauw moest hij ontdekken dat hij inderdaad de rug was toegedraaid door zijn beschermheren

Dat was niet het geval. Zijn beschermheren konden niets meer doen omdat de operatie die heeft Haemers in Brazilië gevonden, echt top secret was (met alleen twee rijkswachters, Van Brussel en De Jonghe). En bovendien was het de Franse en Nederlandse politie die hebben heel veel ontdekt. Bende lid Bajrami heel snel gearresteerd was in Frankrijk, bij voorbeeld, omdat de telefoon van zijn vriendin (die woonde in Nederland) afgeluisterd was door de Nederlandse politie.

160

(32 replies, posted in Onderzoekspistes)

Koen wrote:

Vind u schema's een nuttig instrument, dim, maar weet wel dat studies hebben uitgewezen dat vrijwel alle wilekeurige personen in héél de westerse wereld met ik geloof slechts 2 linken aan elkaar gekoppeld kunnen worden..

dim weet het. Maar voor mij wou het prima zijn de bronnen achter elke koppeling te zien. Maar de gebruiker van de schema moesten kunnen beslissen enkele, of al de bronnen te zien, anders wordt de schema soms te ingewikkeld op de scherm.

Bijvoorbeeld, de verbinden Przedborski-Deferm zijn gebaseerd op de dossier Atlas, en ook opgenomen in de artikels van Walter De Bock, en stukken uit Le Soir Illustré.

Dus, een klein beweging van de muis over het pijltje Przedborski-Deferm en je ziet de bron Atlas, opnieuw een muisklik en mensen kunnen de dossier Atlas (bestand PDF), volledig lezen. Ideaal kunnen mensen zelf beslissen dat bepaalde bronnen helemaal niet betrouwbaar zijn. Als iemand denkt, bijvoorbeeld, dat de dossier-Atlas is puur manipulatie, dan kunnen zij deze bron laten verwijderen van de schema, en automatisch al de koppelingen, die exclusief gebaseerd zijn op deze bron, verwijderen.

Het is de bronnen die zijn belangrijk. En iedereen kunnen zeggen, bijvoorbeeld op deze site, waarom zij denken dat een zekere bron betrouwbaar is of niet. Maar at the end of the day iedereen maakt zijn eigen keus "betrouwbaar of niet."

En mensen moesten ook kunnen beslissen, bij voorbeeld, alleen en deel van de schema te zien. Bijvoorbeeld, al de mensen die hebben een of twee degrees of separation van Przedborski, gebaseerd op relevante bronnen.

(Kijk naar Wikipedia om de concept te verstaan )

En waarom niet, als mensen willen hun eigen hypothesen op de schema? Of willen dat andere mensen kijken naar hun hypothesen op de schema. Dan kunnen de gebruikers zeggen, bij voorbeeld, "ik wil de hypotheses van X" zien, en automatisch zien wij de koppelingen met entiteiten (bijvoorbeeld "CIA", MOSSAD), maar iedereen kunnen zien dat (met kleuren bij voorbeeld) dat die koppelingen zijn alleen hypothesen. Een wanneer mensen klaar zijn met deze schema, kunnen zij terug naar de "gewone" schema, of hun "eigen" shema.

Ja, ik doe een beetje brainstorming hier in een poging de "ideale" schema te ontdekken. Maar de schema van dim blijft een zeer nuttig instrument.