1

(7 replies, posted in 1980-1989)

Als mensen klagen over hun wallen, dan hebben ze het meestal eigenlijk over kringen: de donkere kleur onder hun ogen. Bij een kring hebben we het over de groef onder de wal, het greppeltje. Deze is donker van kleur. Deze kleur kan genetisch bepaald zijn, maar ontstaat ook door een gebrek aan vocht onder het oog. Bijvoorbeeld als je een tekort aan vocht in je lichaam hebt. Of doordat je vochthuishouding door een of andere reden in de war is door ziekte of slecht slapen. Hierdoor wordt de huid onder je ogen dunner, en kijk je als het ware door de huid heen. Dan zie je de kleur van het grijze botvlies van je schedel, en de blauwige bloedvaten: dat is de kring.

2

(71 replies, posted in Bibliografie)

Voor vele onder ons bekend, maar toch » www.ad.nl

3

(176 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Hou de rust mannen. Wil het enthousiasme niet temperen maar waarschijnlijk weer een hoop geschreeuw, weinig wol. Hoe dan ook, spannend.

PS: Biggus Dickus, ik hou me aanbevolen.

Uiteraard afhankelijk van in wat voor kringen je je bevind durf ik toch wel te zeggen dat dit een "publiek" geheim was/is. De hele insteek van deze "operatie" was om de angel uit de PIRA te halen, en dan is dit een zeer effectieve methode. Zo word heden ten dagen nog steeds gewerkt tegen terroristische organisatie's en/of groeperingen. En de ongewapende burgers (hoe treurig ook) valt onder de noemer: collateral damage.

Hoewel wat overeenkomsten durf ik hierbij toch niet de lijn naar de Bende van Nijvel te trekken.