21

(1,141 replies, posted in 1985)

Zou je kunnen uitleggen hoe die dubbele kin er precies uit ziet? En om wat voor houdingen gaat het precies?

22

(382 replies, posted in Hypotheses)

speurneus wrote:

  geen cia geen huurlingen geen mossad  etc etc.

Zo denk ik er ook over.

Een uitzondering is onderstaande situatie, echter een totaal andere context. Maar toch het vermelden waard ter informatie.

De aanslagen in Bombay daar zat trouwens wel de Pakistaanse geheime dienst achter. https://www.trouw.nl/home/-pakistaanse- … ~a47aa30d/

Als je echt terreur wilt zaaien hadden ze dat ook op die schaal kunnen aanpakken. Van alle klanten zoveel mogelijk mensen ombrengen. En geen geld uit de kassalade of een relatie met een inbraak bij de Franse grensstreek is overbodig.

In Parijs zijn ze ook niet het restaurant binnengewandeld om geld uit de kassa te halen en dan mensen dodelijk uit te schakelen. Het was direct vuren met wapens. https://www.ad.nl/nieuws/beelden-opgedo … ~a2c65405/
http://video.dailymail.co.uk/video/mol/ … 269894.mp4


Ik begrijp dat bij de Bende van Nijvel het lijkt op terreur (angst aanjagen), maar je hebt een "hekel" aan je werkgever (de Rijkswacht) en wil een politiestaat. Dat raakt kant nog wal.

Ik denk nog steeds dat het gaat om een x aantal criminelen en criminele rijkswachters.
Ik vermoed dat de groep ook niet buitengewoon groot is.

23

(382 replies, posted in Hypotheses)

Trash heb je overal, een rechts extremist in het Duitse leger met foute plannen https://www.ad.nl/buitenland/extreemrec … ~af89314d/

24

(382 replies, posted in Hypotheses)

howitzer wrote:

Ik vraag me soms af, als hier een lid van de bende dit forum zou lezen dan moet die toch achterover vallen (van het lachen) van alle complot theoriëen die hier worden gelanceerd of besproken.

Ik had ergens op het forum iets gelezen over dat de Reus alleen contact zou hebben met een recruiter. En daardoor de andere leden niet zou kennen.

Ik begrijp howitzer wel.

odivg wrote:
speurneus wrote:

       


Precies spijker op zijn kop naast dat sommige rijkswacht waren , waren het ook criminelen die gebruikt maakten van rijkswacht zijn. En voor de politie organisatie is niets moeilijker dan te bekennen dat men criminelen in de gelederen had vandaar het falen, hoe simpel kan he zijn.

Ik deel deze mening. Al die van de pot gerukte complottheoriën houden geen steek. Het waren een paar zware criminelen/rijkswachters, en net omdat het rijkswachters waren is er alles aan gedaan om dat potje gesloten te houden. Ik denk echt dat het niet verder moet gezocht worden dan dat

Dat vermoeden heb ik ook. Het is veel platter en informeler. Criminelen en criminele rijkswachters.

Update: Er was in ieder geval veel personeel aanwezig, zegt de politie. Ze zijn opgevangen in de kantine van de winkel. Zowel binnen als buiten werden meerdere schoten gelost door de daders. De politie is bezig met groot onderzoek rondom de winkel.

Bron » www.l1.nl

Met bivakmutsen gemaskerde overvallers hebben woensdagavond binnen en buiten een supermarkt in Roermond schoten gelost. Daarbij raakte niemand gewond. Dat maakt de politie bekend. Rond kwart voor negen, vlak voor sluitingstijd, vielen de overvallers binnen in Albert Heijn aan de Faunasingel in de wijk Hoogvonderen. Onbekend is of zij iets hebben buitgemaakt en hoeveel mensen in de winkel waren. De daders verdwenen op een scooter.

Bron » www.nu.nl

Dit is een duidelijk voorbeeld van zinloos schietgeweld bij een overval. Je zou je kunnen afvragen wat er in het mentale systeem van deze daders afspeelt om te schieten. Wonder boven wonder zijn er geen gewonden. Ik hoop dat er meer details bekend worden gemaakt. Zoals hoeveel schoten, de schootsrichtingen en het aantal mensen dat in de winkel aanwezig waren en daar buiten e.d.

27

(7 replies, posted in Wagens)

Enkele feiten uit zijn verhaal:

  • Plaats diefstal: Knokke bij een hotel.

  • Wanneer is de Golf GTI na de diefstal opgedoken: een maand later in het kader van een overval.

  • Wat zat erin de auto: short track schaatsen, camera.

  • Auto is in brand gestoken.

  • Wanneer is geprobeerd om de auto te stelen: in de middag ging het alarm af, dus dat was de eerste poging. Mogelijk in de nacht hebben ze met succes toegeslagen.

28

(389 replies, posted in Mededelingen)

Ik ben overigens niet meer van plan aan dit forum deel te nemen. Ik zie dat Ben een andere topic even op lock heeft gezet. Dat kan uiteraard, maar het verbaasd bij dat als iemand een ander met "bull shit" en dat soort termen bejegend er niks wordt gedaan. En wanneer er normale communicatie plaats vindt, zou het opeens niet on topic zijn. Ook al gaat iets in een bepaalde richting je kan ook waarschuwen, je hoeft dan niet meteen even voorlopig de topic te sluiten. Dat is te drastisch. En het zal mensen eerder ontmoedigen dan bemoedigen.

29

(46 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ik heb het redelijk druk, maar kan jullie niet van deze info onthouden. Het is mogelijk om met nieuwe technieken van o.a. hulzen die uit het wapen zijn geworpen vingersporen zichtbaar te maken. Is dit bekend bij de Belgische justitie? Kan dit aan de burgelijke partij bekend worden gemaakt. Kijk op deze manier is er misschien toch nog ergens hoop. Ik zet voor het geval het artikel wordt verwijderd ook de tekst hieronder.

Nieuwe techniek vingerafdrukken heropent oude zaken

Britse wetenschappers hebben een nieuwe techniek ontwikkeld om onderzoek te doen naar vingerafdrukken", dat meldt persbureau Reuters. Met de nieuwe methode kunnen zelfs vingerafdrukken zichtbaar worden gemaakt die door criminelen van lege kogelhulzen zijn geveegd.

"Autoriteiten in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten gebruikten de methode al om drie zogenaamde 'cold cases' te heropenen", vertelt John Bond, een wetenschapper aan de universiteit van Leicester en consultant voor de politie in het Britse Northhanptonshire. "In één zaak hebben we door de nieuwe techniek zelfs genoeg bewijsmateriaal verkregen om de identiteit van een dader te onthullen."

De meest reguliere techniek om vingerafdrukken te onderzoeken wordt inmiddels al ruim honderd jaar gebruikt. Bij deze methode zorgt een chemische reactie met het zweet van de dader ervoor dat er een vingerafdruk verschijnt die de politie kan gebruiken. Het nadeel van deze methode is dat als de misdadiger zijn zweet van het object afveegt, er te weinig overblijft om een reactie met de chemicaliën te veroorzaken.

De nieuwe onderzoekstechniek is gebaseerd op de minuscule beetjes corrosie dat zweet op bepaalde metalen die voor kogels en bommen worden gebruikt achterlaat. Britse onderzoekers overdekken het metaal met een fijn poeder en brengen het daarna in aanraking met een sterke elektrische lading. Dit zorgt ervoor dat het poeder aan de beschadigde plekken hecht en een vingerafdruk zichtbaar maakt.

"De techniek is nog niet helemaal waterdicht", geeft Bond toe. "Sommige mensen hebben niet genoeg zout in hun zweet om voldoende corrosie op metaal te veroorzaken. Maar voor sommige gesloten zaken kan de nieuwe methode voor cruciaal bewijs zorgen en de dader aanwijzen die het wapen heeft geladen."

Bron » www.nu.nl

30

(7 replies, posted in Bewijsstukken)

Is het bekend waarom het onderzoek op dat punt vast liep. Hoe zeker is het dat de 50 eigenaren niets met de zaak te maken hebben. Ik ken genoeg zaken waar achteraf bleek dat de dader al eerder in het vizier was gekomen, maar door een verkeerde benadering er niet uit kon worden gefilterd. Die 50 namen kunnen zeer interessant zijn en qua hoeveelheid is het zekers beheersbaar.

Een alibi controle is overigens niet voldoende.