321

(116 replies, posted in Andere)

Klik hier voor een grotere versie van het artikel.

500x664
Bron: Leidse Courant (5 oktober 1985)

322

(16 replies, posted in Robotfoto's)

Aangezien G14 volgens de beschrijving zwarte haren had, heb ik de robotfoto een update gegeven.
http://s4.postimg.org/6ot5k3k4t/G14.jpg

323

(175 replies, posted in Wagens)

Ben wrote:

Die foto is maar een voorbeeld van zo'n Golf.

Dat begrijp ik wel. Maar ik heb het louter over de kleur. Ik kan begrijpen waarom sommigen getuigen groen zien, waar anderen grijs denken gezien te hebben. Deze foto is daar voor mij een voorbeeld van. Het is dus niet omdat er sprake is van twee verschillende kleuren, dat er ook twee verschillende auto's gebruikt werden. De ene getuigenis sluit de andere niet uit.

324

(175 replies, posted in Wagens)

Welke kleur heeft de auto op de foto? Ik zie er zowel groen als grijs in.

325

(8 replies, posted in Andere Personen)

Wodja in 2006 en, helaas, met balkje voor de ogen.

http://s9.postimg.org/fjvbm541r/wodja2.jpg
http://s9.postimg.org/4vrknau2n/wodja.jpg

326

(760 replies, posted in 1985)

Raf wrote:

Dwerg en Patrick, wat jullie zeggen klopt wel, maar een verbinding met de States, de CIA, ...Dat zal moeilijk worden met een scanner of walkie talkie. Daar zoek ik achter. En het feit dt deze basis Amerikaans grondgebied is, en er onder geen beding huiszoekingen en dergelijke konden/kunnen beuren.

Waarom zou men een radioverbinding met de VS nodig hebben? Er waren destijds toch genoeg Amerikaanse contactpersonen in België waarmee men dingen kon afspreken en voorbereiden. Kijk maar naar de getuigenis van Joël.

327

(760 replies, posted in 1985)

Ik had als kind erg goeie walkie-talkies. Een vriend van mij woonde toen in de buurt van een kruispunt met verkeerslichten. Om de zoveel minuten was het rood en stond er een rij auto's tot aan zijn voordeur. Met die walkie-talkies vingen we de frequentie op van politiewagens, vrachtwagens, etc. Je moet inderdaad geen burgerlijk ingenieur zijn om met radio-apparatuur te kunnen werken.

328

(115 replies, posted in Speurders)

Ik was er al langer van overtuigd dat we geen oplossing gaan vinden, maar nu wordt het voor mij ook duidelijk dat de onderzoekers zelfs nooit in de buurt zijn geweest van een oplossing. De laatste jaren lees je alleen maar indianenverhalen over Vos, Ruth, Troch, de Delta-speurders, Michel, Zucker, De Valkeneer etc. Wat er van die indianenverhalen waar is, is een al even groot mysterie als de Bende zelf. Maar één zaak lijkt me wel duidelijk, het leeuwendeel van die indianenverhalen, of ze nu waar zijn of niet, worden duidelijk gevoed door rancune en verborgen agenda's. En laat dat nu net de twee elementen zijn die een degelijk onderzoek onmogelijk maken.

Er is wat afgeknoeid de laatste jaren. Elke grote opgraving is uitgedraaid op een sisser. Reconstructievideo's als De laatste 30 Uur bevatten meer gaten dan Zwitserse kaas. Tinck, die met een grote persconferentie werd voorgesteld als publieke vijand nummer 1, maar vervolgens doodleuk weer werd vrijgelaten omdat hij alles in een dronken bui had verteld. En dan is er nog de mysterieuze Eddy, die na een uitgebreide profielschets van Zucker kwam bovendrijven. Die piste werd na een snoepreisje naar Zwitserland meteen naar de prullenbak verwezen door Vos. Waarom? Omdat hij hen in Zwitserland niet stond op te wachten met een riot gun in de hand en een Golf GTI op de oprit? Of slaat het werk van Zucker op niets en is er dus veel kostbare tijd verloren door deze piste te verlaten? Als men op die vragen zelfs nog geen duidelijk antwoord kan geven, hoe denkt men dan ooit de Bende van Nijvel te ontmaskeren?

En niet alleen het onderzoek van de Bende van Nijvel wordt ontspoord door indianenverhalen die al dan niet waar zijn. Kijk maar naar wat er nu in de diamantsector gebeurt. De commissaris van de Antwerpse gerechtelijke politie wordt nu zelf verdacht van witwaspraktijken. Kijk naar hoe het onderzoek rond Dutroux en vooral Nihoul geleid werd en welke indianenverhalen er over de X-getuigen verspreid zijn. Hoe meer je erover nadenkt, hoe meer je een rode draad ziet die doorheen de grootste misdaaddossiers van België loopt. Telkens weer wordt er een rookgordijn van leugens, indianenverhalen en twijfels opgetrokken.

329

(1,153 replies, posted in 1983)

Dat anoniem telefoontje doet me denken aan het bomalarm in Halle tijdens de overval op de Delhaize in Aalst. Toeval of modus operandi?

330

(760 replies, posted in 1985)

noorderling wrote:

In welke piste past deze locatie?

Sommige forumgebruikers, waaronder Kenza, vermoeden dat de Bende na Aalst richting Kesterheide is gereden om (tijdelijk) te schuilen. De locatie ligt vlakbij de plaats waar de vluchtauto voor het laatst werd gezien (ik vermoed dat dit het moment was toen de schepenzoon zijn achtervolging staakte ter hoogte van kruispunt Hogenberg). De locatie is hoog gelegen en biedt dus een goed overzicht over de regio/situatie. Daarnaast is het ook ideaal voor radio-ontvangst. De locatie is ook bekend om de militaire gebouwen die eigendom zijn van de Amerikanen.