481

(179 replies, posted in Robotfoto's)

dim, een snor zoals die van T.S. bedoel je? smile

http://s28.postimg.org/pajay7pnh/10ouder.png

Kijk, ik ben geen deskundige wat betreft het bewerken van robotfoto's. Bovendien weet ik niet hoe verstandig het is om robotfoto's naar believen aan te passen. De enige reden waarom ik 10 en 4 gecombineerd heb, is omdat het hoogstwaarschijnlijk om dezelfde persoon gaat en omdat bij robotfoto 4 het kapsel ontbrak. Ik was nieuwsgierig en wou weten hoe de killer er met haar zou uitzien.

Nu, omdat ik niet wil beschuldigd worden van een gebrek aan medewerking, heb ik op vraag van Aubanel foto nr. 10 "ouder" gemaakt. Nogmaals, ik ben geen expert, dus buiten zijn haarlijn, haarkleur en nog enkele details heb ik weinig veranderd.

482

(179 replies, posted in Robotfoto's)

http://s30.postimg.org/f4nr3ykep/10_4.png

In navolging van the end heb ik twee pogingen ondernomen om robotfoto nr. 4 te combineren met robotfoto nr. 10. De linkerfoto toont het gelaat van nr. 4 met het kapsel van nr. 10. De rechterfoto toont het gelaat van nr. 10 met de grote ogen van nr. 4 (één kant heeft een bakkebaard, de andere niet).

483

(504 replies, posted in Algemeen)

Ik heb ook het gevoel dat er al een tijdje iets in de lucht hangt, maar de vraag is wat? Zoals Ben al aangaf, is het niet de eerste keer dat er hoopgevende uitspraken de wereld worden ingestuurd. Ik zou graag eens een bewijs van progressie zien. Maar goed, als ze echt iets op het spoor zijn, kunnen ze inderdaad beter zwijgen en hard doorwerken.

484

(504 replies, posted in Algemeen)

De vraag is, hoe kan je zonder een moord op te lossen, bewijzen dat ze deel uitmaakt van een georganiseerde misdaadorganisatie? Neem nu de Bende van Nijvel. We zijn na 30 jaar nog steeds niet zeker of het nu een ordinaire dievenbende is of niet.

485

(12 replies, posted in Andere Personen)

Als je wat moeite doet, kan je enkele gelijkenissen zien met een paar robotfoto's. Maar ja, wat ben je ermee. Iedereen met een snor en een bril leek in de jaren 80 op de robotfoto's. Ook de redenen die hij aanhaalt om deze personen te verdenken, vind ik maar magertjes. Iemand van 1m75 wordt niet snel een reus, zelfs niet met "des trucs dans ces chaussures ABL".

Het zou interessant zijn moest er link zijn tussen deze personen en een andere naam uit het dossier van de Bende.

486

(301 replies, posted in Andere Personen)

Je kan de volledige tekst van het document terugvinden op zijn blog » mozsnake.skyrock.com

487

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Douglas De Coninck zei in februari 2014 in het artikel Onderzoek Bende van Nijvel na 32 jaar alweer terug bij af het volgende:

"De communautaire oorlog rond de Bende van Nijvel is beslecht. Nadat Waalse speurders twee jaar lang trachtten te bewijzen dat hun Vlaamse collega's in 1986 zelf wapens in het kanaal gooiden, komen ze daar nu schoorvoetend van terug."

Dat lijkt de minister dus zoals verwacht volledig tegen te spreken. Of die De Coninck heeft betere bronnen dan de minister, maar dan mag hij die in de toekomst wel eens vermelden in zijn artikels.

488

(504 replies, posted in Algemeen)

Ik las dat het archief van Walter De Bock aan de K.U. Leuven werd geschonken. Zou dat geen optie zijn voor de Bende van Nijvel indien de zaak verjaart? Het bewijsmateriaal en de dossiers na de verjaring schenken aan de KU Leuven, waar bijvoorbeeld studenten criminologie zich nog jaarlijks over de zaak kunnen buigen. Vervolging is dan niet meer mogelijk, maar misschien komt er dan ooit nog eens een oplossing bovendrijven.

489

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Tenzij het DNA-bewijs na de verjaring al dan niet bewust vernietigd wordt.

490

(11 replies, posted in Bende Farcy)

Bouten plakt nogal vaak namen op robotfoto's, maar zonder een echte foto van de personen in kwestie is het moeilijk om na te gaan of er sprake is van een gelijkenis. Ik persoonlijk geloof nooit veel van de namen die Bouten aan robotfoto's linkt. Zo denkt hij dat robotfoto nr. 16 Vicky Van Obbergh is, maar ik zie er eerder Bruno Vandeuren in.