501

(268 replies, posted in 1980-1989)

Pattex leeft nog. Die Looping heet misschien P. Mores, maar dat is toch eerder twijfelachtig. Vermoedelijk gaat het om een andere P.

502

(34 replies, posted in Andere Personen)

Ik vind dat we nog heel voorzichtig moeten zijn met de info rond Senterre. Johan VC herkende hem op basis van foto's van de laatste jaren, maar zoals je zelf kan zien op de foto uit de zeemacht is Senterre toch ietwat veranderd doorheen de jaren.

Persoonlijk zie ik ook geen gelijkenis tussen Senterre en de robotfoto's die Aubanel opsomt. Alleen het feit dat er een snor ontbreekt, sluit uit dat het Senterre is. Want als het effectief 'onze' Senterre op die foto van de zeemacht is, dan zou dat erop wijzen dat hij al heel zijn leven een snor heeft, zelfs nu nog.

503

(135 replies, posted in Andere Personen)

Ik denk dat Vandeuren voor de overval op Dekaise deel uitmaakte van een "gelegenheidsbende". Daarmee bedoel ik een groep overvallers die elkaar "kennen", maar meer ook niet. Het leek me geen vaste bende die regelmatig samenwerkte. De leden van die gelegenheidsbende werden vermoedelijk geronseld in De Pomp en dus was degene die het ronselen voor zijn rekening nam ook vertrouwd met dat milieu. Het café van je vader lijkt me dus het enige wat de daders van de overval op Dekaise aan elkaar kan linken.

Daarom is het belangrijk dat je al dan niet kan bevestigen of iemand tot het cliënteel van het café behoorde. Zo kunnen we een link leggen tussen personen die op papier niets met elkaar te maken hebben. Je bijdrages op dit forum bevatten heel interessante info, jvc1971, en we kunnen dan ook niet genoeg onderstrepen hoe geweldig het is dat je de moeite opbrengt om alles hier te delen.

504

(11 replies, posted in Robotfoto's)

Doet me een beetje denken aan deze foto van Daniël Van Cutsem. Ik denk dat we deze persoon ook eerder in het milieu van De Pomp en Bouhouche/Beijer moeten gaan zoeken dan Farcy. Al kan je natuurlijk ook Farcy aan Beijer linken...

505

(268 replies, posted in 1980-1989)

dim wrote:

Hadden nauwe banden met namen uit het dossier Van Hees, in het bijzonder Alain "Kleenex" D. die bevriend was met "Petit Karl", Renaud "Vicious" T., "Pogo",  Olivier "Canari" V.A., Vladik "Popov?" S., Sylvia R., Nathalie "Sid" S., Alain L., skinhead Daniël "Riot" C., ...

dim wrote:

- Rocky? (surnom de Luc Vkb qui recrutait dans les skins/punks/... pour l'extrème droite)
- Vicious = Renaud T, était à la caserne le 13 fev 1984 (271° compagnie, 4° bataillon logistique, Propsteiererwald, Allemagne)
- Le Russe: Popov? = Vladik S? lu qque part qu'il était para? (à confirmer)
- Sophie: la copine de Vicious s'appelait Sophie

dim, je plaatst telkens vraagtekens bij de naam Popov. Ben je niet zeker of Popov en Vladik S. dezelfde persoon zijn, want ik denk dat het wel degelijk om één en dezelfde persoon gaat. Je kan zijn foto online terugvinden en vrienden noemen hem zowel Popov als Vladik S. Bovendien lijkt hij op de foto ook een soort militaire outfit aan te hebben.

506

(268 replies, posted in 1980-1989)

Als je even doorzoekt via de typische sociale netwerken vind je de meeste namen gerelateerd aan The H(w)oods terug. Zo vond ik onder meer een foto van Kleenex uit zijn jonge jaren terug.

dim wrote:

Er circuleren geruchten dat ze bescherming genoten, maar van wie (gezien hun eerder marginale achtergrond)? Er was bij de Woods ondermeer sprake van een "Grand Charles", "Looping" (gewelddadig en geschift), "Pattex", "La bête", "le borrax", "bouboule", ... en een zekere Marc "para" (tiens, er was sprake van een "para" die met Christine optrok, een zekere Marc G.; mogelijk is "Para" hier een achternaam maar worden hier misschien dingen door elkaar gehaald "Marc le para" of "Marc P."?).

Le Borrax is volgens mij Didier Borra, zanger van The Wild Ones, bekend van het nummer The Best Way To Jive (terug te vinden op YouTube)?

507

(268 replies, posted in 1980-1989)

Thure is alleszins ook bevriend met Marc Para.

508

(268 replies, posted in 1980-1989)

Thure Brussels Hammers. Thure is een voetbalhooligan die tot de harde kern van FC Brussels/RWDM behoort, maar evenzeer tot die van West Ham United (vandaar de Hammers). Woont momenteel in Denderleeuw, denk ik.

Hier vind je zijn profiel en (piepkleine) foto op een forum van West Ham-supporters » westham.frenchboard.com
Geboortejaar 1965. Hier is zijn Twitter-profiel, met duidelijkere foto » twitter.com

509

(268 replies, posted in 1980-1989)

Even voor alle duidelijkheid: bedoel je Patrick M. of Patrick B.?

510

(268 replies, posted in 1980-1989)

"Une chaîne pour deux" is een Belgische film uit 2009. Daarin vertolkt een acteur genaamd Patrick Mores een personage met de naam Looping.