1,141

(135 replies, posted in Andere Personen)

Het zou interessant zijn mocht je nog klanten van vroeger zien. De website heeft ook een topic De Pomp waar er meer informatie staat over wie er vroeger over de vloer kwam. Misschien herken je een of meerdere namen. Vooral de periode rond 1982.

1,142

(125 replies, posted in Plaatsen)

De Pomp werd vooral genoemd als tijdelijke opslagplaats en doorgeefluik van de wapens die bij de overval op Dekaise buitgemaakt waren. Herrinner jij je Bruno Vandeuren?

1,143

(1,147 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De kans is groot dat Lammers de informant geweest is die de speurders naar de vondst leidde.

1,144

(114 replies, posted in Westland New Post)

Een getuige in Overijse die door de reus beschoten is beschreef hem als een man van een jaar of 40 en met voorhoofdskaalheid. Ik weet niet hoe groot Calmette is maar dit gegeven, samen met de tipgever die in de aanslagen in Eigenbrakel en Overijse 'de hand van Calmette herkent' versterken voor mij toch het vermoeden van de betrokkenheid van hem en van leden van de Westland New Post.

1,145

(960 replies, posted in Bende De Staerke)

Dat is ook de mening van de CWB. Misschien is hij gebruikt, net als sommige anderen in het dossier. Blijven we wel met een reeks toevalligheden en getuigenissen zitten die hem met verschillende feiten in verband brengen. Ik denk dat de mate van zijn betrokkenheid wel voor altijd een mysterie zal blijven.

1,146

(245 replies, posted in Westland New Post)

Lammers en Vandeuren zijn cruciale puzzelstukjes in het bendeverhaal. Er is praktisch geen enkele van de verdachten waar Lammers niet op de een of andere manier aan gelinkt is.

1,147

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

We zijn nu weer een aantal maanden verder en na de laatste ontwikkelingen blijft het angstvallig stil in de pers. Wat ik me afvraag: Is het spoor Tinck nu definitief begraven, gaat men er van uit dat zijn verklaringen enkel leugens zijn op cafe rondgestrooid om zichzelf interessant te maken? Op de uitzending op rtbf kwam hij als een lammetje over met tranen in de ogen. Blijft dan ook nog het feit over dat hij zogenaamd over daderkennis beschikte.

1,148

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Zowel Haemers als De Staerke zijn verschillende keren herkend bij verschillende feiten, zowel tijdens de eerste als de tweede golf. Wat David gezien heeft zal zich in zijn netvlies gebrand hebben en na lees wat hij heeft moeten doorstaan vind ik het ongepast om ook nog eens zijn getuigenis in twijfel te trekken.

1,149

(216 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Ben wrote:

En dan zegt Vos het volgende: "We konden er de hand leggen op een wapen dat vermoedelijk afkomstig was van de overval van de Bende in september 1982 bij de Waverse wapenhandel Dekaise."

Het wapen, vermoedelijk afkomstig van Dekaise, zou dit het wapen kunnen zijn dat aan Van Obbergh gelinkt kan worden of het wapen dat in het handschoenenkastje van de wagen van Vandeuren is aangetroffen? De bende Farcy past ook wel in deze piste.

1,150

(207 replies, posted in Andere Personen)

Na de moord op Ghislain Hinderijckx zou Vandeuren een intieme relatie hebben gehad met zijn weduwe. In gerechtelijke kringen werd hij getipt als mogelijke moordenaar (door wie?). Ook toen gemeld werd dat de Veurnse garagist een en ander wist over de identiteit van de Bende van Nijvel en dat hij precies om die reden het zwijgen werd opgelegd. Een tijd lang werd Kapllan Murat verdacht de dader geweest te zijn van deze executie.

Bron: De Zeewacht | 30 December 1988