1,181

(207 replies, posted in Andere Personen)

Ik woon in Oostende en kan me die brocante nog vaag herinneren. De zaak heeft niet lang bestaan en ik kan me Jean V ook niet voor de geest halen. Wel was er in de jaren 80 aan de Steensedijk een dubieus café en er woonden ook zigeuners met een kwalijke reputatie in de buurt. Na een nacht uitgaan ben ik eind jaren 80 begin jaren 90 eens in dat cafe beland, het was een piepkleine zaak en ik weet nog dat ze er een geweer achter de toog bewaarden.

In de jaren 80 werden er o.a. in Oostende wapens gesmokkeld en het zou me niet verbazen wanneer er verbanden bestonden tussen het milieu in Oostende en dat in Brussel. Tinck kwam toch ook vaak naar Oostende?

1,182

(504 replies, posted in Algemeen)

De verlenging komt er voor een stuk op aanvraag van De Valkeneer. Het zou opportuun zijn als de speurders eens hun kaarten op tafel leggen en zeggen wat zij nog verwachten van verder onderzoek. Enkele weken geleden werd er op het Franstalige forum gepost dat er grote onenigheid onder de speurders van de cel Waals Brabant bestaat. Als er daar wat van aan is vrees ik dat we het onderzoek wel volledig kunnen begraven.

1,183

(504 replies, posted in Algemeen)

Een tijdje geleden wist de CWB toch te vertellen dat het onderzoek in een stroomversnelling zat? We gaan nu zien of er wat van aan is. 
In 10 jaar kan de wetenschappelijke methode om het onderzoek te voeren ook nog evolueren, dankzij die methode weten we dat het onderzoek gemanipuleerd is en is er nog een dna profiel geïsoleerd. Wie weet welke resultaten er nog geboekt worden. Het is alvast een troostrijke gedachte dat nog levende daders die dachten dat ze binnenkort definitief buiten schot zouden blijven een donkere schaduw boven het hoofd blijft hangen. Laat ons hopen.

1,184

(92 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ik ben het met je eens dat er van het begin af een onzichtbare hand actief was in het dossier. (Cocu was en is nog steeds bang.) Dat er achter de overval op Dekaise meer zat is ook een feit, ik ben er zelfs van overtuigd dat hij de daders kent, maar aan wie die onzichtbare hand toebehoort, daarover durf ik me niet uit te spreken. De bende bezat een heel ingewikkelde cellenstructuur en het onderzoek is zodanig gemanipuleerd. Nu, de speurders krijgen waarschijnlijk 10 jaar extra om zich over die gordiaanse knoop te buigen. smile

1,185

(92 replies, posted in Onderzoekspistes)

Eric Sack aan het woord: "De bende van Nijvel was een mythe die later door een ingehuurde bende is overgenomen.Met het geld van Zwarts bijvoorbeeld-minstens enkele tientallen miljoenen frank-hebben Bouhouche en Beijer criminelen ingehuurd om overvallen te plegen. De eerste feiten waren gewone overvallen waaraan waarschijnlijk sommige Borains deelnamen. Rijkswachter Amory werkte toen in Mons en heeft het onderzoek gemanipuleerd. ook wapenexpert Dery heeft zijn steentje bijgedragen met zijn ballistisch onderzoek dat in de richting van de Borains wees. ... Pas na de overval op de Colruyt in Nijvel is de bende echt van start gegaan. (...) Er wordt voor het eerst met veel volk opgetreden en dit op een zeer georganiseerde en bloedige wijze."

Bron: De Bende van Nijvel | Guy Bouten

1,186

(273 replies, posted in Speurders)

'De laatste 30 uren...' is een hele hoop onzin die langs geen meter klopt, evenals de opgravingen die Vos heeft laten uitvoeren, waar niemand nog in geloofde. Je vraagt je inderdaad af wat bovengenoemde speurders al die jaren uitgevoerd hebben. Heeft de cel Waals Brabant aanwijzingen dat Vos een van de krachten was die de boel bewust saboteerde? Wordt ongetwijfeld vervolgd. Spannend...

1,187

(328 replies, posted in Andere Personen)

Bestaat er ook een ballistische link tussen de feiten? Volgens het artikel is het niet meer dan een hypothese, of misschien een poging om de verjaringstermijn te laten ingaan vanaf 1989. smile

1,188

(92 replies, posted in Onderzoekspistes)

Nu weer die hypothese over Belliraj waar dezelfde wapens zouden gebruikt zijn als als de Bende van Nijvel. Ik vraag me af of er ook een ballistische link is of enkel een nieuwe theorie van de speurders.

1,189

(92 replies, posted in Onderzoekspistes)

Hoe link je alle feiten van de bende aan elkaar; met verdachten die gelieerd zijn aan extreem rechts, de mafia, het zigeunermilieu, de wapenhandel, gangstermilieu en de rijkswacht.

Een van de motieven volgens mij was het plan van Bouhouche en Beijer om warenhuizen af te persen waarover Christian Amory bekentenissen afgelegd heeft. Ze hadden de infrastructuur uitgebouwd van wapendepots en garages die voor een dergelijk ambitieus plan vereist is. Ze kenden vrijwel alle betrokkenen en saboteerden de boel van binnenuit. Door wapens te verstrekken die gebruikt werden voor andere feiten stuurden ze de speurders alle kanten op.

1,190

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft maar de Franstalige site lijkt offline gehaald. Misschien iets te gevoelige informatie openbaar gemaakt?