1,191

(245 replies, posted in Westland New Post)

Ik ben er, net als Ben, van overtuigd dat de WNP een cruciale rol speelt in het verhaal van de Bende van Nijvel. Lammers is een van de sleutelfiguren die veel van de personages met elkaar verbindt, en de moorden waarvoor hij veroordeeld is (en degene waarvoor hij de dans ontsprongen is) tonen dezelfde modus operandi en meedogenloosheid die we bij de bende tegenkomen. Volgens mij is hij ook de naamloze karateka die bij Calmette trainde en met zekerheid geïdentificeerd werd na de overval op Dekaise.

Wat ik me afvraag: komt hij nog steeds in aanmerking als de informant die de speurders naar de wapens in Ronquières leidde of is dit gerucht intussen weerlegd?

1,192

(1,141 replies, posted in 1985)

De dj had het plaatje "Te voet naar Scherpenheuvel" niet in z'n collectie en heeft in de plaats daarvan een ander nummer gespeeld.

1,193

(41 replies, posted in Onderzoekspistes)

Legia munitie uit hetzelfde zeldzame lot die bij Robert Darville aangetroffen werd, werd ook aangetroffen bij Alain Moussa.

1,194

(41 replies, posted in Onderzoekspistes)

Misschien ben ik wat te snel geweest met deze topic. Begin me af te vragen of er überhaupt iets onomstotelijk vast staat in dit dossier. smile

1,195

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De zin: "naar aanleiding van verklaringen vanwege leden van de Bende De Staerke enerzijds en door een proces-verbaal van het parket anderzijds" is zeer intrigerend.

1,196

(41 replies, posted in Onderzoekspistes)

Ik had graag een nieuw onderwerp gemaakt: Feiten die onomstotelijk vaststaan, maar het lukt me niet om een nieuw onderwerp te maken daarom plaats ik mijn bijdrage hier en kan Ben me verder helpen. smile

Feiten die onomstotelijk vaststaan:

Misschien een goed idee om deze zaken en nog vele andere waar we zeker van zijn onder te brengen in een wiki. Op die manier hebben we een overzicht van de naakte feiten en blijven we bij de kern van de zaak.

1,197

(110 replies, posted in Andere Personen)

Toumaniantz past in het rijtje van de zoveelste complottheorie die ons elke keer verder van de waarheid brengt. Deze site, net als de Franstalige versie, wemelt van de zogenaamde betrouwbare bronnen die niets anders doen dan een nieuw rookgordijn leggen. Voor mij blijven de meest veelbelovende pistes die van Vandeuren en cafe De Pomp en misschien die van Jean-Marie Tinck.

Misschien eens een wiki maken van de weinige feiten die we absoluut met zekerheid weten (vb. wapen van Dekaise in bezit van Van Obbergh).

1,198

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Volgens de Franstalige site zitten er nieuwe ontwikkelingen aan te komen wat deze piste betreft. Ben benieuwd...

1,199

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Er wordt minder ruchtbaarheid gegeven aan deze zaak dan aan Tinck, hoewel ik deze evolutie in het onderzoek echt spectaculair vind. Reeds in '86, ik was toen 18,  werd er over manipulatie gesproken, maar nu liggen de bewijzen op tafel.

Manipulatie van het onderzoek betekent natuurlijk ook mensen met veel invloed achter de schermen, ik hoop dat de personen die het onderzoek tot dusver wisten te manipuleren niet langer meer bij machte zijn om hun invloed uit te oefenen maar het hardnekkige zwijgen van alle betrokkenen doet het ergste vrezen.

1,200

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De vrijlating van Tinck betekent niet het einde van dat spoor. Het spoor Ronquières vind ik nog een stuk intrigerender. Is er nu al definitief uitsluitsel over de duur dat de zakken in het water gelegen hebben of komt dat pas volgende maand zoals ik ergens meen gelezen te hebben? Ik vind het op z'n minst opvallend dat de storm van protest van het vorige speurdersteam nu volledig geluwd is.