581

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

In La Dernière Heure van vandaag poseert Gilbert Dupont doodleuk met een vissershoedje op. Waarmee hij duidelijk wil maken dat het bewijsmateriaal al door zoveel handen is gegaan (een van de speurders heeft echt het hoedje opgezet) dat het hopeloos vervuild is en het eigenlijk geen zin heeft om naar DNA-sporen te zoeken. Het is zoeken naar een naald in een hooiberg.

Hij heeft een punt.

582

(33 replies, posted in Bende De Staerke)

In het artikel in Le Soir staat ook dat de speurders de piste van extreem rechts nog steeds het belangrijkste spoor vinden.

583

(33 replies, posted in Bende De Staerke)

Er zit geen voldoende DNA op om een persoonsbeschrijving te kunnen opmaken. Wel om aan een persoon te linken.

584

(33 replies, posted in Bende De Staerke)

De vraag is: Is er een nieuw spoor gevonden in de richting groot banditisme of worden gewoon alle pistes één voor één opnieuw onderzocht?

585

(33 replies, posted in Bende De Staerke)

Ook de Borains komen weer in het vizier » rtl.be

586

(917 replies, posted in Bende Bouhouche-Beijer)

Django68 wrote:

Deze is heel interessant, en indien waar een rechtstreeks materieel bewijs voor de betrokkenheid van Bouhouche: Voor de overval op de Delhaize van Genval maakte de bende gebruik van een Peugeot 504 die ze twee maanden eerder carjackten in Watermaal-Bosvoorde. Drie jaar later werd in een andere wagen, in een garagebox (Box 88 in de Hippocrateslaan in Woluwe) een blauwe anorak gevonden die toebehoorde aan de eigenaar van de Peugeot 504. De box werd gehuurd door Bouhouche onder een valse naam.

Bron: Guy Bouten | De Bende van Nijvel: Verraad, manipulatie, geheime diensten

Op het Franstalige forum werd er vandaag ook over dit feit gepost. Weet iemand of dit waar is og het zoveelste gerucht?

587

(192 replies, posted in Andere Personen)

Jean-Luc Baugniet was ook actief in Katanga.

588

(210 replies, posted in Westland New Post)

Libert, Lammers en Barbier verklaarden afzondelijk van elkaar dat de WNP verkenningstochten rond grootwarenhuizen uitvoerde. De wagen van de verdachten in het Osbroekpark had blijkbaar een nummerplaat die aan Elnikoff gelinkt kon worden. Dauphin werd gesignaleerd in Aalst ronde de overval en de adjunct directeur van de Delhaize in Aalst die oog in oog stond met de reus herkende formeel Michel Libert. Wel heel veel toevalligheden...

589

(1,154 replies, posted in 1983)

Na de feiten in Nijvel beschikte het gerecht over heel wat materiële sporen. Allemaal verdwenen?

590

(148 replies, posted in Westland New Post)

Ik denk niet dat die info van Libert komt. Ik vermoed dat het dissidente speurdersteam dat overtuigd was van de betrokkenheid van de WNP deze info gelekt heeft.