Echt wel een aanrader. Ik ben nu ongeveer halverwege en ik moet zeggen dat het boek zich tot de feiten beperkt en een volledig, zeer goed gedocumenteerd overzicht geeft. Ook van feiten die in dezelfde tijd van bende overvallen plaatsvonden en misschien aan hen zouden gelinkt kunnen worden. Een welkome aanvulling in de bibliografie.

802

(53 replies, posted in Andere Personen)

Zou de tattoo in de nek verkeerdelijk voor een moedervlek kunnen aangezien worden? Als ze tenminste niet van recente datum is.

803

(203 replies, posted in Andere Personen)

In de interviews die Hilde Geens met Delhuvenne had, liet hij doorschemeren dat Bruno Vandeuren niet enkel zijn betrokkenheid bij de overval op Dekaise bekende maar ook nog eens zijn opdrachtgevers noemde. De advocaat gaf echter geen namen (Beetgenomen, Hilde Geens). Laat ons hopen dat hij nu wel de namen zal noemen.

804

(203 replies, posted in Andere Personen)

(...) Blijft het enigma waarom diverse figuren uit de extreemrechtse scène zo nadrukkelijk verwezen naar Bruno Vandeuren als mededader bij de overval op wapenhandelaar Dekaise? Tal van aanwijzingen werden gegeven aan het gerecht door Francis Dossogne, Jean Bultot en Etienne Delhuvenne om de speurders toch maar op dit spoor te krijgen en te houden, verwijzend naar de entourage van het café De Pomp en het garagecomplex Beau Site. Het lijkt op een georchestreerde campagne om justitie in die richting te jagen. Vraag blijft natuurlijk waarom?

Bron: Loden jaren | Paul Ponsaers

Voor de rest lijkt me dit ook een zeer geloofwaardige piste. Binnenkort is het trouwens 30 jaar geleden dat Bruno Vandeuren vermoord is.

805

(149 replies, posted in Andere Personen)

Baugniet is ook de man van wie Jean-Marie Tinck in de gevangenis de daderkennis over de bende heeft opgedaan. Jammer dat er zo weinig over deze figuur geweten is.

806

(1,141 replies, posted in 1985)

Bedankt om hier duidelijkheid te scheppen, the end. Toont nog maar eens aan dat er veel puzzelstukken ontbreken.

807

(1,141 replies, posted in 1985)

Ik weet van de post en de beschrijvingen. Maar volgens sommigen herkenden de joggers De Staerke, volgens anderen herkenden ze leden van de WNP.

808

(1,141 replies, posted in 1985)

Niemand die weet welke verdachten nu in het Osbroekpark werden geïdentificeerd?

809

(1,141 replies, posted in 1985)

Wat ik me blijf afvragen: volgens de ene bron identificeerden de joggers, die verdachte figuren zagen in het Osbroekpark in Aalst, leden van de WNP, andere bronnen beweren dan weer dat ze met stellige zekerheid De Staerke herkenden. Bestaat hier een pv over dat uitsluitsel kan brengen?

810

(782 replies, posted in Westland New Post)

Ik moet zeggen, ik heb een hele tijd geloofd in het WNP spoor maar begin nu toch ook serieuze twijfels te hebben.