951

(124 replies, posted in Wagens)

Op het Franstalige forum verscheen volgende post: De man die in 2002 een verklaring aflegde dat hij de man in de Golf herkende zou gezegd hebben: 'Chef, fais pas le con'. In werkelijkheid luidde zijn verklaring: 'Steph, fais pas le con.' In 2014 legde de man bij de huidige CWB dezelfde verklaring af. Steph zou garagist zijn.

Bron: Mensonges d'état | Philippe Engels

952

(782 replies, posted in Westland New Post)

Misschien valt nog te traceren wie de opdracht gaf om de wapens te vernietigen.

953

(9 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Dit is dus het grootste misdaaddossier uit de Belgische misdaadgeschiedenis. Politiek en toenmalige rijkswacht hebben tenminste voor een deel de boel gemanipuleerd en komen er zomaar mee weg. Het is een schande dat er niemand met politieke macht de moed heeft om deze zaak te laten uitspitten. Volgens mij zou het veel beter zijn om een onderzoek naar het onderzoek te voeren dan naar de feiten van de bende zelf.

954

(10 replies, posted in 1980-1989)

In de lijst staan naast de wapens ook o.a. een videospeler en een stereoinstallatie vermeld. Zouden deze te maken kunnen hebben met de afstandsbedieningen die later in het bos van Houssières gevonden zijn?

955

(149 replies, posted in Andere Personen)

Wanneer je zijn naam googelt en zoekt bij afbeeldingen vind je iemand met dezelfde naam met een google+ profiel. Ik weet niet of het over hemzelf gaat of over een toevallige naamgenoot.

956

(80 replies, posted in Andere Personen)

Jean Vandenabeele, verdacht van de moord op Bruno Vandeuren, zei dat hij Vandeuren niet kende en bij hem terecht was gekomen via de beruchte Brusselse autosjoemelaar Willy D., een beer van een kerel die op de achtergrond van veel onopgehelderde affaires van de jaren '80 te vinden was.

Bron: Beetgenomen | Hilde Geens

957

(207 replies, posted in Andere Personen)

Op het einde van dat jaar - 1991 - werd nog onder ogen gezien of er wellicht langs ballistische weg een verbinding kon worden gelegd tussen de moord op Vandeuren - in het bijzonder een pistool dat in de buurt van zijn lijk was aangetroffen - en (wapens, gebruikt bij) de overvallen van de Bende van Nijvel. Dit onderzoek leverde echter evenmin iets positiefs op. Niettemin werd later - in het licht van nieuwe bevindingen van het Bundeskriminalamt rond bepaalde wapens van de Bende - een nieuw onderzoek nuttig geoordeeld. Maar ook deze nieuwe expertise bracht het onderzoek geen stap verder. Het liep in 1993 - net als andere deelonderzoeken - dan ook dood.

Ben: uittreksel verslag Tweede Bendecomissie

Uit dit uittreksel meen ik te kunnen opmaken dat volgens de nieuwe bevindingen van het Bundeskriminalamt wel degelijk een mogelijks verband bestond tussen het wapen gebruikt voor de moord op Vandeuren en de wapens die door de bende gebruikt werden.

958

(207 replies, posted in Andere Personen)

In 1989 werd ook nog een aanslag gepleegd op Jean Vandenabeele. Op dat moment de belangrijkste verdachte voor de moord op Vandeuren.

959

(80 replies, posted in Andere Personen)

Nog een link met het boksmilieu. Walter Baeyens heeft er al enkele aangehaald in zijn laatste boek.

960

(80 replies, posted in Andere Personen)

Bij de bekentenissen die de Borains in 1983 aflegden werd een zekere De Schepper tweemaal vernoemd.