101

(154 replies, posted in Wagens)

the end wrote:

Hoe bedoel je? Wat zijn de risico's of het nut?

Terwijl de motor aan het draaien is, acht ik het mogelijk dat heel het boeltje in de fik vliegt terwijl je er benzine op aan het kappen bent. Er eerst benzine opkappen en hem dan starten zou ook wel "ongezond" kunnen zijn voor diegene die daar mee bezig is. Misschien kan er eens iemand een test doen? smile

Wanneer ik in jouw post op "fotoreeks Golf" klik, krijg ik geen foto's te zien maar in de fotoreeks die ik via tiny url opstuurde daar zijn zeker en vast verschillende Golf's te zien (waar ik eerst geen aandacht aan geschonken had). De twee laatsten lijken me ook verschillende Golf's.

Wat het aantal teruggevonden Golf's betreft ben ik er nu vrijwel zeker van dat het er twee waren in het bos van Hourpes (een vijfdeurs Rabbit gestolen in Placenoit en de driedeurs GTI van Van Camp).

Bos van Houssières is me nog niet helemaal duidelijk. Zeker een driedeurs Golf met schuifdak (na Aalst). Zijn er daar nog andere gevonden?

102

(154 replies, posted in Wagens)

De Golf waar ik naar verwijs heeft geen schuifdak en 't is waarschijnlijk een Golf I en is blijkbaar dus niet de Golf II op volgende foto (Houssière) maar ene die na Anderlues in het bos van Hourpes is gevonden (vermoed ik).

http://i16.servimg.com/u/f16/09/03/15/13/golfgt10.jpg

In ieder geval lijkt de Golf II van Houssière toch ook wel een stuur te hebben.

103

(154 replies, posted in Wagens)

the end wrote:

De wagen op de foto had ook geen stuur, niet dat het er iets toe doet want zonder motor... Als de speurders zeggen dat deze Golf eventueel als observatiewagen gebruikt is voor Aalst, dan zal men die eerst behoorlijk vlug gedemonteerd, en onopvallende vervoerd moeten hebben.

De wagen had wel een stuur tenminste als volgende foto wel degelijk die Golf betreft.

http://lh5.ggpht.com/_w9CR5VmH5fc/TTRds5jl7xI/AAAAAAAAAq4/Kj2OTOjdmhw/Golf%201985%206.png

De Golf I (vier of vijfdeurs als je wil) die in Placenoit gestolen en in het bos van Hourpes teruggevonden werd had geen stuur, geen zetels, geen lichten of batterij en was niet in brand gestoken.

Hoe men de bandenslijtage van een uitgebrande auto kan achterhalen is me een raadsel. Bougies manueel bijgesteld? Nou ja, en dan? In brand gestoken met draaiende motor? Diegene die hem in brand stak moet dan goe zot geweest zijn.

fipilip wrote:

Iedereen zegt zigeuner, maar het zijn woonwagenbewoners. Geen roma.

In Beetgenomen vind je dat Philippe De Staerke Sinti-bloed heeft maar langs vaderskant de familie volledig Vlaams is.

105

(124 replies, posted in Wagens)

Correctie: "Uitgebrand" heb ik er onbewust zelf van gemaakt - dat staat niet op die website » www.killersbrabant.be

106

(124 replies, posted in Wagens)

dolorean wrote:

Het valt me op dat alle teruggevonden Golf-wagens (MK1 en MK2), driedeurs waren en geen vijfdeurs.

De Golf die in Plancenoit werd gestolen was een Golf I vierdeurs. Hij werd volgens de website van de politie uitgebrand teruggevonden in het bos van Hourpes op 9 juni 1983. Rue des Bonniers staat er vermeld maar die straat ligt blijkbaar niet in dat bos.