81

(80 replies, posted in Onderzoekspistes)

the end wrote:

in nov. 85 is er ook de datum's van beide overvallen die samenvallen plus de CCC. Er zijn waarschijnlijke linken via wapens. Het past zo mooi in elkaar.

27 september 1985: Eigenbrakel en Overijse (Bende van Nijvel)
8 October 1985: aanslag Sibelgaz in Laken (CCC)
12 October 1985: aanslag Fabrimetal in Charleroi (CCC)
4 November 1985: aanslag BBL in Etterbeek (CCC)
4 November 1985: aanslag Manufacturers Hanover Corporation (CCC)
4 November 1985: aanslag op de Generale Bank in Charleroi (CCC)
4 november 1985: overval geldtransport Ensival (Bende Haemers)
5 November 1985: aanslag KB Bank in Leuven (CCC)
5 November 1985: aanslag Motorola in Watermaal-Bosvoorde (CCC)
9 november 1985: Aalst (Bende van Nijvel)

Er patrouilleerden soldaten in Brussel en Gol wou een politiedienst met verregaande bevoegdheden zoals de FBI.

82

(753 replies, posted in 1985)

Juul wrote:

Bende Commissie II  49K0573009.pdf  pag.135, daar staat:

'k Zet hier de volledige tekst maar:

VI.1.1.1.3. De moord op Finné

De derde moord die in dit verband een bijzondere rol speelt, is de moord op L. Finné, gepleegd tijdens de overval op de supermarkt van Delhaize te Overijse, op 27 september 1985. De eerste berichten over deze overval wezen er in het geheel niet op dat er - technisch gesproken - iets bijzonders aan de hand zou kunnen zijn met de moord op Finné. Waarbij wel direct moet worden aangetekend dat niemand in Overijse hem eigenlijk kende.

Men wist alleen dat hij gescheiden leefde van zijn wettige echtgenote. Verder was het de politie bekend dat hij negen gevaarlijke honden in huis had. Ook wist de politie dat hij beschikte over drie vuurwapens. Toen op 28 september de honden uit het huis werden gehaald, troffen de betrokken politiemensen deze wapens echter niet aan. Uit de stukken blijkt evenwel dat later, in overleg met zijn dochter, deze kwestie volledig kon worden opgelost. (417)

Verder staat er nog iets interessant in een voetnoot op pag. 147:

(479) Met betrekking tot het wapenbezit van Finné werd nog in 1995 een synthese proces-verbaal opgesteld naar aanleiding van inlichtingen opgevraagd bij diverse diensten, waaruit bleek dat Finné 10 wapens, bijna allemaal vergund, en enkele granaten in zijn bezit gehad heeft, en dat deze wapens en granaten totaal onbekend zijn in de documentatie van de CBW.

(Ch, E20, K109, PV 25792, 2-8-95)

Nou moe, granaten ook al?

83

(753 replies, posted in 1985)

Merovinger wrote:

Net na de overval zijn drie gemeentelijke politieagenten van Overijse naar de parking gegaan. Eén van de agenten kende Léon Finné, wist hem wonen, wist dat Finné thuis wapens en drie volwassen Duitse herdershonden en drie puppy's had. Zijn versie van de feiten:

"Na de bloedige slachtpartij gisterenavond zijn wij naar de woning van je vader gegaan samen met een slotenmaker en een veearts. We wisten dat de drie volwassen honden ons niet in het huis zouden laten binnengaan. De veearts heeft de drie volwassen honden geëuthanaseerd en de puppy's bevinden zich nu in een hondenasiel. We hebben zijn woning doorzocht en de wapens meegenomen. We vonden dat het "gevaarlijk" was om een woning met wapens onbezet te laten. Ziehier het adres van het hondenasiel."

Bende Commissie II  49K0573009.pdf  pag.135, daar staat:

"Verder was het de politie bekend dat hij negen gevaarlijke honden in huis had. Ook wist de politie dat hij beschikte over drie vuurwapens."

Die vuurwapens werden niet gevonden maar P. Finné kon daar blijkbaar een uitleg voor geven.

Merovinger wrote:

Een ander, voor mij totaal nieuw element: Finné kwam niet rechtstreeks vanuit Luxemburg naar Overijse maar wel vanuit de luchthaven van Zaventem waar hij een afspraak had! Léon Finné had rond 16u30 met zijn autotelefoon naar zijn vrouw gebeld en zijn vrouw gezegd dat hij vertrok vanuit Luxemburg en dat hij naar de luchthaven van Zaventem moest gaan vooraleer naar huis te gaan in Overijse.

Leon Finné leefde gescheiden van zijn wettelijke echtgenote (zie p.135 van bovenstaande pdf). Hoe moet "zijn vrouw" juist geïnterpreteerd worden? Zijn vriendin waar hij niet mee samenwoonde? Indien hij er wel mee samenwoonde is de kans klein dat er een slotenmaker nodig was.

84

(18 replies, posted in Vragen)

't Was nogal laat en mijn promille gehalte zorgde voor nogal straffe uitspraken.

Edoch, 'k zie het als volgt: Er hoort een scheiding der machten te zijn. Wanneer functionarissen uit de rechterlijke, wetgevende en uitvoerende macht zich in een geheim clubje gaan verenigen samen met individuen uit het bedrijfsleven dan is het niet moeilijk voorstelbaar dat die hun functie een andere invulling gaan geven dan oorspronkelijk bedoeld was.

85

(18 replies, posted in Vragen)

Sekte? Ja.
Vereniging? Uiteraard.
Vaderlandslievend? Nee.
Loge, politieke invloed? Enorm, dacht ik.
Wie maakt er deel van de Loge uit? Krapuul volgens mij.
Hoe word je lid? Zie bovenstaande zin.

86

(549 replies, posted in Bende Haemers)

Nee, 'k weet daar niks van. Verklaar eens.

87

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Onpartijdig? Neem me niet kwalijk maar dat is een naïeve gedachte. Zeker wanneer je de gebeurtenissen van de laatste 30 jaar betreffende het onderzoek van de Bende van Nijvel beschouwt.

88

(577 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Werner wrote:

Heeft men voor een DNA identificatie uit haar niet specifiek de haarwortel nodig?

Uitgevallen haren bevatten geen haarwortel meer met kern-DNA. De haarschacht bevat echter nog mitochondriaal DNA (daar is geen onderscheid mee te maken tussen broers en zusters) » www.uzleuven.be

89

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Biggus Dickus wrote:

Met alle respect, maar Finné kan Tinck toch moeilijk aanklagen omdat hij opgepakt werd?

Nee, maar ze vindt dat indien het zou blijken dat hij een mythomaan is, hij met haar voeten gespeeld heeft.

Zit er een psycholoog in de zaal?

90

(29 replies, posted in Politiek & Business)

Merovinger wrote:

the end, heb je het over dit interview met de zoon van de Pauw? Daar wordt enkel gezegd dat Charly De Pauw overleden is in 1984 maar niet dat hij vermoord werd.

"Adjudant Goffinon van de Brusselse BOB, belast met het onderzoek in Nijvel, gelastte zelfs een onderzoek naar de omstandigheden waarin de magnaat overleed." (Roze Balletten/videotape).

Daar stopt het.