31

(760 replies, posted in 1985)

En toch vreemd dat verschillende personen de Golf hebben zien rijden, maar dat er geen enkele getuigenis is van de Mercedes (behalve aan de Osbroekpark).

32

(169 replies, posted in Getuigen)

De getuige zegt toch duidelijk dat een van de daders naar hun auto kwam gelopen en teken deed met zijn armen:"hey we zijn hier". Dus stonden de daders naar een andere auto te wachten.Waarom? Zeker omdat ze de Golf gingen in brand steken en het "massa" zal wel de zaken zijn die ze in het kanaal gingen gooien en die ze al uit den auto gesleurd hadden.

Waarom is er die nacht toch niets gebeurd? Zeker omdat hun metgezellen langs Torinne gereden zijn, de rijkswacht gezien heeft (net zoals onze getuige) en langs een andere kant het bos ingereden hebben en de daders komen waarschuwen van niets te doen en het naar een dag later verschuiven.

Het groot vraagteken is: wat en waar hebben de daders gezeten tussen 20u10 en 00u30?

33

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Tijdens een vakantie misschien niet, maar de dag dat ze uw echtgenoot neergeschoten werd misschien wel. Al de details kunnen zo in uw geheugen blijven.

34

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

» www.rtbf.be

35

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Werner wrote:

Wel merkwaardig dat door deze getuige, de verschijning van Tinck voor de Raadkamer met een dag werd uitgesteld.

De verschijning werd met een dag uigesteld omdat er een confrontatie komt tussen Tinck en de getuige.

36

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

De ingewikkelde grammaticale regels van de Franse taal. wink

"Une personne" kan een man of een vrouw zijn maar het woord "Personne" is vrouwelijk, dus une personne. In de rest van de tekst schrijft men dus in het vrouwelijk (elle = cette personne = sera entendue) al kan het zowel een man als een vrouw zijn.

37

(784 replies, posted in 1982)

Merovinger wrote:

Op de vergadering heeft Marc Vanden Eynde gemeld dat de aktentas van zijn vader nooit meer is teruggevonden [volgens Michel Leurquin werd deze tas meegenomen door de politie] en dat in de aktentas een uitnodiging stak met een foto van Degrelle, kasbons en vier cassettes.

Marc Van Den Eynde heeft al zo veel verteld over die aktetas van zijn vader.Hier zegt hij dat die nooit teruggevonden is. En hier in 2002 denk ik:

Ce matin-là, elle se trouvait sur la table comme toujours, mais fermée. J'ai bien sûr réclamé la mallette à la police. Elle était introuvable. Plus tard, elle est réapparue chez un compagnon de bistrot de mon père. Dois-je vous expliquer comment elle a atterri là ? Quand la police a mis le studio de mon père sous scellés, toutes sortes de gens sont apparus à l'Auberge. Ils prétendaient que José avait des dettes de jeu. D'après ce compagnon de bistrot, l'enquêteur sur place aurait dit "Jetez un coup d'œil et prenez quelque chose de la valeur de la dette que Vanden Eynde avait envers vous". Cet homme avait choisi la Samsonite, et l'enquêteur y avait encore ajouté un livre de mon père.

Dus hier verteld hij dat hij de aktetas teruggevonden heeft bij een café-vriend van zijn vader.

38

(124 replies, posted in Wagens)

club_le-happy-few wrote:

Hij was niet bij de inspectie denk ik, maar kwam terug van de visvijver. Volgens mij stonden ze daar gewoon, kan me moeilijk voorstellen dat ze een gestolen Golf met gedemonteerde achterbank waarop reus zit gaan laten keuren.

Rue albert 1er in Landelies, étang de la clairiere.

39

(1,070 replies, posted in Andere Personen)

Ben wrote:

Het artikel vertelt niets nieuws over Tinck. Het gaat vooral over de Strategie van de Spanning.

En ook veel vergissingen. Eerst zegt hij dat Tinck in Ukkel woont de dag dat men de Santana terug vindt (dus op 30 september 82). Daarna zegt hij dat Tinck verhuisd van Ukkel naar Elsene, 5 dagen na de diefstal van de Santana (dus op 16 mei 82). Dat klopt al niet... en zo zijn er nog verschillende feiten als je wat verder leest.

40

(45 replies, posted in Filière Boraine)

Juul wrote:

Oei, het krioelt op die hoek van dat soort kasten. 'k Durf gerust zeggen dat dat geen hoogspanningscabine is maar eerder een laagspanningsverdeelkast of iets van teledistributie. Hoogspanningscabines zijn kleine huisjes waar zeker en vast op de ingangsdeur een gele (zwart omlijste driehoek met daarin een zwarte bliksemschicht) bevestigd is. Er staat daar dan een transformator in die bij overbelasting nogal eens de nijging heeft om te ontploffen.

Wat niet wegneemt dat Cocu dat misschien wel bedoelde.

Helemaal akkoord met u Juul, maar zo een hoogspanningscabine vind je toch nergens in centrum van steden. Of wel? En vermits dit  laagspanningsverdeelkast daar juist staat rechtover de nummer 9 Rue de Stalle vermoed ik dat Cocu van dat kastje wou spreken. wink