1

(192 replies, posted in Andere Personen)

coconut wrote:

Vergeet niet dat verschillende bronnen beweerden, o a. Reyniers, dat de Bende gekend was in 1987! In Londerzeel beweerde men dat bovenstaande "loslippigheid" er voor zorgde dat men de carrière van Reyniers om zeep geholpen heeft (en Peelos wou men gek verklaren). Hoe meer er boven komt, hoe meer ik begin te denken dat men zeer goed wist wie de Bende was. Dat feit op zich vind ik bijna even gruwelijk als de feiten zelf (het spelen met de emotie"s van de nabestaanden). Ik hoop echt dat ik ongelijk heb.

Coconut, ik ken Londerzeel vrij goed en ken er ook oudere mensen die in die tijd 'gereputeerd' waren... Zou graag wat meer weten ivm die Rijkswachter.

2

(116 replies, posted in Andere)

Ben wrote:

"Ook toen was er geen verband tussen de dader en het doelwit. Het gaat om slachtoffers die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren."

Fourez, Dewit, ... Aalst waar verschillende mensen werden naartoe gelokt... Dan heb ik geen zin meer om zijn artikel nog te gaan lezen.

3

(61 replies, posted in Nieuws)

Enorm veel sterkte...

4

(8 replies, posted in Politiek & Business)

Ga ik straks doen, bedankt

5

(8 replies, posted in Politiek & Business)

Was zijn naam hier al eens tegengekomen, weet niet meer waar exact.

Ex-minister Kubla verdacht van omkoping

Serge Kubla (67), oude krokodil van de Franstalige liberalen, zou als lobbyman voor staalreus Duferco aan de Congolese ex-premier Adolphe Muzito 20.000 euro smeergeld hebben gegeven.

Serge Kubla (MR), de burgemeester van Waterloo, zit sinds gisteren opgesloten in de gevangenis van Sint-Gillis. De politicus werd aangehouden door de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise op verdenking van omkoping van de voormalige eerste minister van Congo Adolphe Muzito. Dat heeft het federaal parket gisteren bevestigd.

De feiten zouden dateren van 2012, toen Muzito nog premier was in Congo. In maart 2012 trad de regering van Muzito af. Er werd toen ook een corruptie-onderzoek tegen hem geopend, maar er zou geen verband zijn met het Belgische onderzoek.

De feiten waarvan Kubla in ons land wordt verdacht, kaderen in het lobbywerk dat hij heeft verricht voor de (Zwitserse) staalreus Duferco, die onder andere vestigingen heeft in La Louvière en actief is op de oude terreinen van de Forges de Clabeq. Kubla leerde Duferco kennen in de periode tussen 1999 en 2004, toen hij Waals minister van Economie was.

Duferco zou Kubla gebruikt hebben om te proberen voet aan grond te krijgen in Congo en er actief te kunnen worden in en rond de mijnbouw. Het is in dat kader dat Kubla in 2012 contact gehad zou hebben met de voormalige Congolese premier. Kubla zou in het Brusselse hotel President WTC 20.000 euro overhandigd hebben aan de echtgenote van Muzito, als voorschot van een afgesproken bedrag van 500.000 euro. Dat geld zou officieel hebben gediend om een loterij in Congo te financieren, maar eigenlijk zou het doel van Duferco erin hebben bestaan om via de eerste minister voet aan grond te krijgen in Congo.

Kubla werkte niet gratis voor Duferco. De Standaard vernam uit goede bron dat hij tienduizenden, misschien zelfs honderdduizenden euro ontvangen zou hebben van Duferco via een offshore-bedrijf. Of dat strafbaar is, staat nog niet vast, want het is onduidelijk of Kubla die inkomsten aan de fiscus heeft aangegeven.

Tot nader order is alleen Serge Kubla aangehouden in de zaak. Hij werd, zegt het federaal parket, aangehouden om te vermijden dat hij met andere verdachten zou overleggen. Allicht worden de volgende dagen nog andere mensen aan de tand gevoeld.

Roland Forestini, de advocaat van Kubla, bevestigde gisteren aan de RTBF dat zijn cliënt inderdaad 20.000 euro had overhandigd aan de echtgenote van de Congolese ex-premier. ‘Maar dat heeft niks met corruptie maar alles met het sluiten van een transactie te maken’, aldus Forestini, die verder op RTL benadrukte ‘dat er geen andere manier is om zaken te doen in Congo’. Volgens de advocaat is Kubla ook niet de centrale figuur in de zaak.

Serge Kubla was van 1999 tot 2004 Waals minister van Economie. Hij was een tijdlang fractieleider van de MR in het Waals Parlement. Sinds mei 2012 is hij geen parlementslid meer. Hij is wel nog altijd burgemeester van Waterloo, een ambt dat hij sinds 1977 bekleedt.

De MR reageerde gisteren verbijsterd op het nieuws van de aanhouding van hun partijgenoot. In een reactie vroeg partijvoorzitter Olivier Chastel aan Kubla meteen om ontslag te nemen als burgemeester ‘om zich op die manier beter te kunnen verdedigen’. Premier Charles Michel reageerde niet.

Bron » www.standaard.be

6

(389 replies, posted in Mededelingen)

Idd bedankt Ben. Echter nog een vraagje. Of ik heb er grof over gekeken, of je kan een post niet edit'en?

7

(27 replies, posted in Westland New Post)

Allereerst, mijn ogen zijn al lang open, maak u geen zorgen. Als Marokkanen of Turken winkelcentra met privé milities zou beveiligen, dan is België te klein... Er is hier maar 1 kleine minderheid die wel met alles wegkomt. Van diamantfraude tot...

Enfin, het was mijn bedoeling niet om hier een politieke discussie van te maken, ik wou alleen wat meer info over die kwestie. Maar stop om iedere keer als het over iets 'Joods' gaat, op de kar te springen, zo ook hier » Forum

Laten we dit afspreken; ik neem u niet serieus en sla uw posts al een hele tijd over, doet u aub hetzelfde?

8

(27 replies, posted in Westland New Post)

Had idd al gegoogle'd op Eichman en zionisme en heel wat interessants gevonden. Dit zijn de dingen die ze op de schoolbanken helemaal anders vertelden. Verplicht bezoek aan synagogen etc... Heel erg bedankt!

9

(27 replies, posted in Westland New Post)

Sorry, te snel of te traag gelezen. Maar als je nog een paar titels hebt mag je die ook geven aub smile

10

(27 replies, posted in Westland New Post)

Sorry voor de thread hijack maar Walter kan je aub eens een boek aanraden om meer over die kwestie te lezen? (Die 'regeling met de Duitsers dus ...) Boeit me heel erg!