31

(308 replies, posted in Politiek & Business)

Weer Vermassen en weer Rijkswacht. Op voorwaarde van juistheid zou de zoektocht naar de mogelijke "oversten" bij de Rijkswacht toch een simpele taak moeten zijn. Hier moeten toch geen honderden mensen nagetrokken of ondervraagd worden.

32

(69 replies, posted in Algemeen)

Zenga, het jarenlange onderzoek in dit dossier en de geringe mate van succes heb eerder een gefundeerd wantrouwen in de onderzoekers en hun oversten doen ontstaan dan respect voor de slachtoffers en nabestaanden. Hun afstandelijke houding kan op weinig respect rekenen en als er dan nog te weinig of helemaal geen communicatie naar de buitenwereld gevoerd wordt dan zijn reacties zoals die van de burgemeester van Aalst niet te vermijden, of die nu in hun ogen, gepast zijn of niet. Een mens die "recht" spreekt moet ook aanvoelen wat de slachtoffers en nabestaanden al zoveel jaren moeten ondergaan, namelijk een recht op hun vraag: wie en waarom?

33

(69 replies, posted in Algemeen)

De "heren" moeten uitgenodigd worden, want hun "moreel" verstand is ontoereikend om op eigen initiatief naar zulk een herdenking te gaan. De feiten alleen al in Aalst waren zeker en vast een reden om deze herdenkingen bij te wonen door hoogwaardigheidsbekleders. Hun incompetentie is niet alleen zakelijk maar ook geestelijk.

34

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Door het spoor Pilarski beslissen de speurders de vijvers in Adinkerke te doorzoeken. In juni jl. (ongeveer 5 maanden geleden) was hiervan de eerste maal sprake. Ronquières was al een aantal malen onderzocht en met resultaat, doch 5 maanden geleden beginnen jonge snaken hier intens te zoeken naar... wapens omwille van de vooropgestelde premie van Delhaize. Waarom zo intens zoeken naar wapens op een plaats waar al wapens gevonden zijn terwijl men plannen heeft om in Adinkerke te zoeken naar de ontbrekende wapens. Het zou nog vreemder zijn indien de nu gevonden wapens, zouden toegewezen worden aan de bende.

35

(159 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Er roert wat... CB komt te overlijden, David Van de steen wordt geïnformeerd, parket wordt ingelicht, Stijn Conincx start met de opnames, spoor Pilarski, Vermassen spreekt, VTM pakt uit met een heruitzending en iedereen (sic) wil de waarheid. Ondertussen zijn jonge gasten (sinds het spoor Pilarski? => wapens Adinkerke) gedurende maanden succesrijke "magneetvissers" geworden...

36

(80 replies, posted in Organisaties)

Diane-leden: m.i. was ook Christian Amory lid (geweest), evenals M. Fiasse en Christian Pattijn. Over NN Marechal (zie ook link met ARI) heb ik te weinig relevante gegevens om hem daar aan te linken.

Grondige bewijzen is nu net wat mankeert in heel dit bendedossier. Men kan Mter. Vermassen misschien beschuldigen van "uitlokking", doch zijn optreden heeft een nieuwe "schwung" veroorzaakt. Eindelijk eens een communicatie naar de bevolking toe en bovendien worden er bijkomende krachten beloofd. En "insiders" weten natuurlijk dat er onderzoeksdaden worden uitgevoerd, doch bezorg dan de buitenwereld en slachtoffers regelmatig info.

38

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

Vandaag Vermassen in "de Madammen"; geeft bijkomende informatie over mogelijke samenwerking van hijzelf met procureur-generaal De Valkeneer en Ministerie van Justitie. Kortom hij geeft een "juridische" uitleg ivm zijn recente uitspraken, maw hij blaast niet of klapt niet uit zijn nek, hij fundeert zijn houding. Bijkomende opmerking (van mezelf): hij geeft via officiële en juridische correcte weg, info aan cel in Charleroi en daar blijft het liggen. Manipulatie of communitaire tegenwerking?

39

(1,168 replies, posted in Andere Personen)

(...) Intussen wordt geopperd dat de 'reus' van de Bende een rijkswachter zou zijn van de gewezen Groep Dyane.

Bron: Het Laatste Nieuws | 13 november 1995

40

(106 replies, posted in Speurders)

Van den Steen, een slachtoffer met gezond verstand en zijn advocaat, Vermassen, een mens met een gezond inzicht en jarenlange ervaring in belangrijke misdaaddossiers, bijna de ideale "profiler". Als die mensen dan plots "openbaar" praten, zijn de eerste reacties ronduit negatief en misprijzend. Denk toch even na, waarom zou een advocaat met zulk een ervaring, zoiets onbezonnen openbaar maken. Omdat in dit politiek apenland, sommige dingen angstvallig verborgen worden gehouden, omdat ze, als ze openbaar worden, de politieke partijen onderuit worden gehaald in hun geoofwaardigheid en betrouwbaarheid naar de "kiesplichtige" bevolking. En je moet zijn uitspraak ivm Staatsveiligheid en Diane nuanceren; een cel van Staatsveiligheid en een cel van Rijkswacht was op de hoogte van de feiten en personen en trek de lijn zinvol door, en je komt uit, net zoals in de Middeleeuwen, bij de adel en de geestelijkheid...