101

(146 replies, posted in Hypotheses)

Mincky wrote:

Dit was geen gewone bende, en al helemaal geen zigeunerbende.

Spijtig dat er niet gedebatteerd word over buitenlandse inbreng in dit drama . Het zal nooit bewezen geraken , maar ik heb het gevoel dat de organisatie , de oorsprong en het daderschap in de U.S. moet gezocht worden . Weliswaar met binnenlandse hulp (Rijkswachttop , gladde politici en afpersbare criminelen) . En onder de grote paraplu zullen zeker persoonlijke afrekeningen gebeurt zijn .
Bewijzen vinden is natuurlijk een andere zaak , je loopt vast tegen de omheining van Airbase Chiévres .

102

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Er stonk iets bij de RijkswachtTOP , niet verwarren met de Rijkswacht in zijn geheel aub . " De vis begint aan de kop te stinken " zegt het spreekwoord . Vanaf de rang van Kolonel dus !

103

(245 replies, posted in Westland New Post)

We weten ondertussen ook dat de geaardheid van de heren Lammers, zowel justitieel als politiek op een zekere vorm van milde sympathie kon rekenen!

104

(576 replies, posted in Onderzoeksdaden)

In de loop der jaren werden er betrouwbare speurders , met een juiste blik op de tragedie , gedwarsboomd , ge-intimideert en zelfs van de zaak gehaald .

Wie denkt dat het huidige speurdersteam niet aan manipulatie onderhevig zal zijn houdt er een naïeve opvatting op na .

Ik hoop van harte dat de huidige onderzoekers voet bij stuk kunnen houden en bereidt zijn om tegen schenen te stampen . En indien de druk van hogerop te groot wordt er tenminste een ' klokkenluider ' zou opstaan zodat de bevolking er weet van krijgt . De tijd wordt kort !

105

(10 replies, posted in Speurders)

Zouden "the end" en "trobken" opnieuw in de pen gekropen zijn? Ik bemerk redelijk wat dossierkennis de laatste dagen.

106

(1,142 replies, posted in 1983)

Dat er niets meer zal gebeuren door de Bende van Nijvel, daar zijn we stilaan van overtuigd. De huidige cel zoekt naar verklaringen over het 'hoe en waarom'. Daders zullen er niet meer gevonden worden, daar ben ik van overtuigd.

Het onderzoek naar de organisatie en manipulatie van dit drama is een heikel onderwerp voor de onderzoekers. Ik vermoed dat ook hier niets meer zal gebeuren. Wie is 'schuldig' en wie is 'schuldig door medeweten'? We hebben er het raden naar!

107

(1,116 replies, posted in Onderzoeksdaden)

De kachel word nog maar eens opgerakeld , meer niet .

108

(167 replies, posted in Organisaties)

De Rijkswacht was een militair onderdeel met militaire regels en reglementen. Mijn vader was er lid van sinds 1928 tot 1948. In context met de Bende van Nijvel heb ik de Rijkswacht ingedeeld in twee groepen:

  • Groep 1 gaat over de opperofficieren, zij die bevelen uitdelen.

  • Groep 2 gaat over de lagere rangen, zij die de bevelen uitvoeren.

Beide groepen hebben minimaal contact met elkaar en dit volgens de geijkte regel: Bevel is Bevel. De ganse rijkswacht in beschuldiging stellen is waanzin. Het was de corrupte en chanteerbare top die de touwen in de handen had. Wie de top kon dwingen tot onregelmatigheden kon over de hulp en assistentie van gans de Rijkswacht rekenen. Dat vele lagere rangen er niet mee akkoord waren is reeds beschreven en bewezen.

Wie info wil over mijn vader. Google: Rijkswachter in de moeilijke jaren

109

(45 replies, posted in Foto's)

TTI Bovenste planafdruk: Als ik ter plaatse was voor bewaking plaatste ik mijn auto (Toyota Celica) naast het raam van de sluis, waar later de fiets van Noté lag. In de doorgang naar de kleine parking in feite. Zo had ik zicht op de kleine parking, de doorgang ernaar, de inkom en binnenkant van de sluis en de inrit van de grote parking. Normaal stond ik buiten aan de ingang met de hond, ongewapend.

Als ik met de mobilhome was plaatste ik die met zicht op de ingang van het warenhuis op de parkeerplaats juist onder de 'G' van 'grote Parking'. De mobilhome was voorzien van een CB toestel, wat handig was daar we geen officiele communicatiemiddelen hadden (GSM was nog niet beschikbaar voor ons).

110

(154 replies, posted in Hypotheses)

Mijn idee erover en kort samengevat .

Een afpersbare Rijkswachttop is een godsgeschenk voor een buitenlandse inlichtingendienst . Commandant François ging zijn drugkennis verbeteren in de USA (DEA) en was gelijk in staat om zelf gaan te dealen . Toen het te warm werd trok Lekeu naar de US en leefde er in peis en vree . Bouhouche ging er op vakantie en bracht gelijk een wapen mee . Er zijn linken genoeg die naar de US wijzen .

De Rijkswachttop ging zich niet zomaar in gevaar brengen , dus zetten ze Bouhouche & Beijer op non-actief en werd ARI in het leven geroepen , bewapend en van alle snufjes voorzien . ARI werkte zelfs voor de BOB Brussel .

Bouhouche was niet de top , zelfs de Rijkswacht generaals niet . De toporganisator zat/zit overzee !
Bouhouche was wel een prima organisator , voor niets bevreesd en dat wisten zijn Rijkswachtoversten !
Ik blijf het houden op een wisselbare paramilitaire groep , misschien zelfs een buitenlandse legale militaire groep .