1,091

(154 replies, posted in Hypotheses)

Alleen nog dit: De spin handeld niet uit zelfbejag, de spin beschermt zijn broodheer!

1,092

(278 replies, posted in 1982)

Nou ja, met een beetje moeite kon iedere burger op de hoogte zijn van de politie-bewapening. Als ik goed gelezen heb was er in de onmiddellijke omgeving een politiebureau? Nu moet je weten dat je met een buitenlandse wagen in Frankrijk opviel als een duivel in een wijwatervat. Franse wagens hadden toendertijd gele koplampen, Belgische witte.

1,093

(154 replies, posted in Hypotheses)

Als je in een onderzoek komt aandraven met criminelen zoals de De Staerke's, de Borains en Bende Haemers gaat dit er bij de bevolking in als een zoet drankje. Men kent deze personen uit de kranten en de media. Ik sluit niet uit dat ze betrokken zijn als geplande hulpjes, kanonnenvoer bij wijze van spreken en als bliksemafleider voor de ware daders.

Voor mij blijven de "Roze Balletten" nog steeds de oorzaak van alle ellende. Bij de betrokkenen was geld en macht aanwezig. En het bekent raken van namen en feiten zou inderdaad een schokgolf door de door de Belgische huiskamers jagen. En nefast zijn voor enkele politieke partijen. Trouwens voor mij bestaat de Bende van Nijvel uit vier bendes:

  • Een bende hoge betrokkenen.

  • Een bende organisatoren.

  • Een bende uitvoerders.

  • Een bende hulpjes.


Dit alles onder supervisie van één spin in het net. Als je in omgekeerde richting een theorie ontwikkelt, dus van bij de hoge betrokkenen naar beneden toe, kom je wel tot een plausibel beeld. Maar zonder bewijzen en geen bewijzen is geen namen noemen. Teveel personen die een sleutelpositie in deze ladder hadden zijn ofwel dood, ofwel vermoord. Behalve de spin!

1,094

(278 replies, posted in 1982)

Dat de anonieme beller zich niet melde bij de politie vindt ik een normale zaak. Toen de man belde was het een gewone inbraak als zovelen. Toen het escaleerde in een vuurgevecht met de politie zal de anonieme beller zich gerealiseerd hebben waarin hij betrokken was geraakt. En het zekere voor het onzekere genomen hebben, hij verdween in de anonimiteit uit zelfbehoud.

1,095

(1,141 replies, posted in 1985)

Zuiver Nederlands spreken, aanvragen van een liedje met Vlaamse tekst op een Vlaamse vrije zender? Het gaat er bij mij niet in dat een bende met voornamelijk Waalse roots zich op een voor hen onbekend taalgebied gaan begeven om een voor hen belangrijk codebericht duidelijk te maken. Nee hoor! Eigenbrakel en Overijse op één avond, okay, men wou een statement plaatsen. Twee overvallen in twee gerechtelijke arrondisementen en twee taalgebieden en binnen de twee uur. En de interne strijd bij Justitie kon herbeginnen.

1,096

(56 replies, posted in Prullenbak)

Professionele reactie die je uitvoerde Geronimo. De aanvaller in verwarring brengen. Gedurfd!

1,097

(56 replies, posted in Prullenbak)

noorderling, wie was het dan wel volgens jou?

Niet de landelijke of steedse penoze, deze waren 'not amused' met het optreden van de Bende van Nijvel. Het Blauw werd te onrustig volgens hen. En dat schade hun inkomsten uit prostitutie en drugs. De Brusselse, Luikse en Charleroise godfathers krabden in hun haren. Ze hadden liever zelf voor scherprechter gespeeld. Maar stonden nergens.

Vergeet ook maar de link naar paracommando's, special forces, ... Deze worden getraind in dienst van hun vaderland en geloof me, dat is een sterke band. Buiten hun Reg. zou niemand ze kunnen activeren.

Wie waren ze dan wel? De mannen die uit het niets kwamen, de mannen die moorden en opnieuw in het niets verdwenen? Je kent ondertussen wel mijn gedachtengang over het ganse gebeuren, denk ik.

1,098

(182 replies, posted in Gladio)

Zou me niet verbazen, de uitspraken van Cossiga. De Amerikanen zijn meesters in het opzetten van zulke operaties. Kijk naar Pearl Harbor in 1941. Dit leidde tot Amerika's (officiële) deelname aan WW2. Kijk naar het 'Tonkin Incident' in 1964, Amerika's deelname aan de Vietnam tragedie. Gewoon bedriegerij om de bevolking achter hun plannen te krijgen. Idem met de WTC-torens.

1,099

(56 replies, posted in Prullenbak)

Eric Donkaew, bij de overvallen is geen spoor te bekennen van een geplande en georganiseerde overval, dat is juist. Maar bij het onderzoek naar de feiten kan je er niet buiten dat het ' gestuurd' was. De overvallen zouden en moesten de definitie krijgen van ordinair banditisme. We weten wel beter hoor.

DeadLetterBox, de landelijke penoze werkt niet samen met een psychopaat, te gevaarlijk en voor hen telt geldwinst. Daarom was het ook muisstil in Brussel, Charleroi en Luik ten tijde van de Bende van Nijvel. Ze waren niet opgezet met alle aandacht. Het is toch klaar (en zeker voor de Bende van Nijvel-onderzoekers) dat een Habran-bende geen warenhuizen gaat overvallen. Dat een Haemers-bende geen kinderen gaat vermoorden op een warenhuisparking. Het is hun stijl niet.

Dat kleine visjes zoals de Borains en de De Staerke's werden verplicht door bepaalde personen om hand- en spandiensten uit te voeren kan ik goed aannemen. Door hun levensloop waren ze gewillige handlangers. Intriges door buitenlandse veiligheidsdiensten? Waarom? Gans West-Europa lag al aan hun voeten. Zie Martens en de Cruise-Missile's.

Nee, de oplossing van het Bende van Nijvel-mysterie moet binnenlands gezocht worden. Herinner procureur Bourlet: "Als ZE me laten doen!" Herinner onderzoeksrechter Connerotte en het Saghetti-arrest. Herinner Nihoul: "Als ik spreek valt het land uitéén". Herinner getuige X. Herinner de lijdensweg van BOB'ers DeBaets en Van Brussel. Mijn mening hoor.

1,100

(11 replies, posted in Bewijsstukken)

Normaal zijn deze cartouches binnen de omgeplooide rand afgesloten door een kartonnetje zodat de hagelbollen er niet kunnen uitvallen bij het manipuleren. Bij het afvuren wordt dit papiertje verpulverd.

Indien deze cartouches in het kanaal hebben gelegen is het normaal dat het afdekpapiertje loskomt en de hagelbollen eruit rollen. Bij sommige cartouches op de foto zie je met een vergrootglas de hagelbollen nog zitten, bij anderen niet meer. Bij sommigen zie je nog de restanten van het afsluitpapiertje.