1,121

(753 replies, posted in 1985)

Ik heb ondertussen dit nog even overlezen » Tien jaar na Patrick Haemers

Goede vraag Charly. Alhoewel, als het een geënsceneerde zelfmoord was, zal er ook wel een geënsceneerd autopsieverslag zijn.

1,123

(753 replies, posted in 1985)

Om zijn levensstijl te onderhouden had Haemers geld nodig, véél geld, want er moest ook nog gedeeld worden met zijn kompanen en liefjes! Dit strookt niet met de buit van de warenhuisovervallen, wel met het overvallen van geldtransporten. Dus neen, ik geloof niet in de Haemers-piste. Wel in het gebruik van de De Staerkes als hulpjes en bliksemafleider, niet als daders en planners!

1,124

(127 replies, posted in Robotfoto's)

Misschien had de "uitstapper" een andere rol toebedeeld gekregen, bv. los van het overvalteam voor back-up te zorgen. Werden er in het Osbroekpark geen wapens gevonden?

1,125

(753 replies, posted in 1985)

Het SIE was in die jaren ook niet het team dat zou uitgroeien zoals we het nu kennen. Hiermee bedoel ik het aantal manschappen en hun materiaal. Er is een tijd geweest dat ze vanuit Brussel gans België moesten doorkruisen met de wagen of de heli om ter plaatse te komen. Dat men in de jaren '80 beroep moest doen op de Para-Commando's getuigt van een gebrek aan effectieven. Wat me wel blijft verbazen is de aanwezigheid van Rijkswachtkolonel Torrez in Overijse. Hij was één van de vaders van het SIE.

1,126

(753 replies, posted in 1985)

Indien het SIE klaarstond in Brussel om in te grijpen hadden ze moeten vertrekken naar Eigenbrakel! Met de tweede overval in Overijse legde de bende enkele punten bloot. Men sprong over de taalgrens en men sprong in een ander Justitieel arrondissement. In Brussel sloeg men tilt.

Een fictiereeks natuurlijk, alsof de feiten niet zwaar genoeg zijn en bewezen! De klootzak vermoorde een collega-waardetransporteur, noemde het een 'ongeluk'. Ik heb foto's gezien van de gepantserde geldwagen, zowel de binnenkant als de buitenkant... Afschuwelijk! Enig idee wie de rol van Patrick Haemers en zijn entourage gaat uitbeelden?

1,128

(175 replies, posted in Magistraten)

Het is natuurlijk een feit als je meerdere mogelijke daders ten tonele brengt dit het onderzoek bemoeilijkt. Alles moet nagepluist worden en daardoor wijkt men af van een georganiseerd onderzoek. Men kweekt daardoor een ongezonde rivaliteit onder de onderzoekers in het veld want iedereen gaat voor zijn hypothese.

Ik sluit niet uit dat zowel de De Staerkes, de Borains en de Sudisten betrokken zijn in een ondersteunende rol. Het zijn makkelijke slachtoffers, niet geliefd in de grote lagen van de bevolking door hun roots en dus met de voorspraak van een onderzoeksrechter kandidaat-daders bij de krantenlezers. Makkelijke slachtoffers, onderdeel van een nevelscherm, niet meer, niet minder.

Wat me furieus maakt is het feit dat de Belgische politiek ermee wegkomt!

1,129

(175 replies, posted in Magistraten)

De ideale persoon voor het leggen van dwaalsporen, zolang men maar niet in de juiste richting zocht.

1,130

(1,141 replies, posted in 1985)

Dat gebeurde aan andere warenhuizen ook. Onregelmatig weliswaar en met de voorkeur voor warenhuizen die aan snelle ontsnappingsroutes lagen. Vermoedelijk onregelmatig door gebrek aan effectieven.