1,161

(84 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Nee, zuur ben ik niet. Maar om de liefde Gods, wat gaat men vinden bij Raes en Smets? Twee beroepsmensen die het klappen van de zweep kennen. En bij de 19 anderen? Voorwerpen in beslag genomen? Kan van alles zijn dat niets ter zake doet!

Misschien een oprisping van de nieuwe Minister van Justitie om van dit vervelend "dossiertje" af te raken. Ik ben niet op de hoogte van de te voeren procedures bij een huiszoeking maar veronderstel dat er per huiszoeking toch minstens drie man aanwezig is als onderzoeker. Vermenigvuldig dit met 21 en er vertrok 63 man met 21 voertuigen, ja?

Eddy Vos zat in een kamertje van 2x2 om zijn onderzoek te doen. Voor mij is dit volksverlakkerij. Amen.

1,162

(84 replies, posted in Onderzoeksdaden)

Platgelopen onderzoekspistes opnieuw gaan opharken kan niet tot resultaten leiden. Je krijgt alleen maar een welles-nietes spel, niet alleen met de verdachten maar ook nog eens  met de vorige onderzoekers. Het doek is aan het vallen en met deze huiszoekingsoperatie hopen de spelers op een staande ovatie van het publiek.

1,163

(84 replies, posted in Onderzoeksdaden)

En nu gaan we samen, lopende het onderzoek-procedurefouten-vertalingen, ... rustig wachten op 2015! Een mooi crescendo in een 25-jarige moordzaak.

1,164

(3 replies, posted in Vragen)

Hey Levi, welkom.

Ik volg het onderzoek reeds vanaf de overvallen in Eigenbrakel/Overijse. Maar in omgekeerde volgorde: Wie had er belang bij en wie is na jaren nog bekwaam om het onderzoek te sturen? Voor wie is het van levensbelang dat het deksel op het potje blijft? Zeker niet de daders waar zo koortsachtig naar gezocht wordt. Betrek de "Roze Balletten" in je gedachtegang. Justitieel werden deze onderzoeken losgekoppeld van het bendeonderzoek en afgesloten zonder noemenswaardig resultaat. Mijn idee hoor, maar daar ligt de sleutel!

1,165

(753 replies, posted in 1985)

Kan je je de schokgolf voorstellen bij de Rijkswachters die de eerste vaststellingen deden na de overval? Een kolonel onder de getuigen staat gelijk aan bibber en beef. "Kijk uit wat je zegt en schrijft, ' t is ene van de Staf." Manipulatie, geen sprake van hoor!

1,166

(132 replies, posted in 1983)

Ik ga ervan uit dat de kluis NIET het doel was van de overvallers. Dat kan véél simpeler.

1,167

(643 replies, posted in 1983)

Misschien heb ik er ergens overgelezen, maar wat is de link tussen de kogelwerende vesten van Temse en de Bende van Nijvel? Bij mijn weten zijn de vesten nog steeds spoorloos. Zijn er bewijzen dat de Bende van Nijvel gebruik maakte van deze vesten?

Iemand beweerde dat één vest 15 kg zou wegen. De meest gebruikte kogelwerende vesten uit die periode wogen ong. 8 kg. Heb erzelf in rondgelopen! De geroofde modellen waren prototypes volgens een nieuw procedé, ik neem aan dat ze minder dan 8kg wogen.

1,168

(55 replies, posted in Nieuws)

Om nogmaals te verduidelijken, de PM die ik kreeg kwam niet van dit forum maar van een forum dat ik contacteerde met vragen over de mogelijkheid tot het inhuren van huurlingen in de jaren '80. Na een 20-tal niet relevante antwoorden kreeg ik de PM "dat mijn aandacht voor de Bende van Nijvel wel erg ver ging". Einde verhaal.

1,169

(55 replies, posted in Nieuws)

Om even te verduidelijken. Het antwoord dat ik kreeg "dat mijn aandacht voor de Bende van Nijvel wel erg ver ging" kwam gewoon in een PM-bericht van het door mij gecontacteerde forum, dus niks van opzoeken IP nummers. Alleen maar een te interpreteren hint.

1,170

(55 replies, posted in Nieuws)

Noorderling heeft gelijk hoor. Buiten Swan is er niets concreets. Het zijn details die ieder voor zich moet inschatten. Voor mij is het duidelijk: sommige mensen hebben niet graag dat ik rondvraag in hun milieu, het huurlingenmilieu dus. Okay voor mij hoor. Er zijn wegen genoeg te bewandelen.